Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mieszamy sos sojowy, sherry i miód. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Polędwicę myjemy, osuszamy i w razie konieczności usuwamy ścięgna. Kroimy na 8 medalionów, które umieszczamy w marynacie. Wstawiamy pod przykryciem co najmniej na 1 godzinę do lodówki.
Ananasa obieramy, kroimy na 4 plastry i usuwamy twardy głąb. Mięso osączamy, zbierając marynatę.
Medaliony grillujemy na aluminiowej patelni grillowej na rozgrzanym grillu przez 10-15 minut z każdej strony w zależności od grubości, smarując przy tym często marynatą. Ananasa grillujemy na ruszcie ok. 2 minut z każdej strony, również smarując marynatą. Medaliony lekko solimy i układamy po 2 na plasterku ananasa.
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki z dipem z melona
Pyszna propozycja na grilla: polędwica wieprzowa w marynacie z sherry podana z orzeźwiającym dipem z melona i bazylii.
Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym
Pyszny pomysł na grillowane sznycle z indyka, wypełnione masą serową, sezamem oraz bazylią. Grill, że palce lizać!
Indyk w pesto
Oryginalny sposób na pyszne mięsne danie z grilla: kruche kawałki indyka marynowane w pesto i podane ze świeżą bazylią.
Cevapcici z sosem tzatziki
Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego. Wraz z wyrazistym, jogurtowym sosem tworzą danie, które smakuje każdemu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z salami
- Karkówka z imbirem i sosem sojowym
- Szaszłyki z dipem z melona
- Saltimbocca w sosie kaparowym z grillowaną marchewką
- Polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowo-imbirowym
- Hiszpański gulasz z fasoli i szynki
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Grillowe wypieki na słodko i wytrawnie
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Wegańskie szaszłyki z tofu i warzywami
- Kurczak teriyaki z warzywami
- Steki z tofu
- Wegański bekon z tempehu
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Sos teriyaki
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Podudzia kurczaka z grilla marynowane w soku z pomarańczy
- Kanapka z pastrami
- Tort naleśnikowy XXL
- Wegańskie curry z kalafiora z mango (z nerkowcami)
- Sałatka z kaczką, pistacjami i pomarańczą
- Sałatka szwajcarska z serem gruyère i orzechami włoskimi
- Spaghetti cake
- Pudding brzoskwiniowy
- Ciasto à la 3 Bit
- Kruche tarty z groszkiem
- Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych
- Rogaliki z makiem
- Dacquoise kakaowo-orzechowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
3624 dni temu
Drogi Gościu, sos sojowy jest niezbędnym składnikiem marynaty teriyaki. Oczywiście zgadzamy się, co do obserwowania mięsa na ruszcie, a podany czas jest jedynie orientacyjny - ma to pomóc osobom, które mają mniejsze doświadczenie w kuchni.
odpowiedz
3624 dni temu
Bez sensu. Teriyaki? A tu nagle sos sojowy? Polędwicę wieprzową grilujemy 10-15 min, czy na pewno tak długo? Trzeba po prostu patrzeć co się dzieje z mięsem i sprawdzić ostrym końcem noża naciąć mięso czy już jest wysmażone wewnątrz w najgrubszym miejscu.
odpowiedz
3722 dni temu
Drogi Gościu, koniecznie podziel się wrażeniami!
odpowiedz
3722 dni temu
Bardzo ciekawe połączenie smakowe, chętnie skorzystam z przepisu na te polędwiczki z ananasem.
odpowiedz