Filet teriyaki z ananasem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Mieszamy sos sojowy, sherry i miód. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Polędwicę myjemy, osuszamy i w razie konieczności usuwamy ścięgna. Kroimy na 8 medalionów, które umieszczamy w marynacie. Wstawiamy pod przykryciem co najmniej na 1 godzinę do lodówki.

Ananasa obieramy, kroimy na 4 plastry i usuwamy twardy głąb. Mięso osączamy, zbierając marynatę.

Medaliony grillujemy na aluminiowej patelni grillowej na rozgrzanym grillu przez 10-15 minut z każdej strony w zależności od grubości, smarując przy tym często marynatą. Ananasa grillujemy na ruszcie ok. 2 minut z każdej strony, również smarując marynatą. Medaliony lekko solimy i układamy po 2 na plasterku ananasa.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Szaszłyki z dipem z melona

Pyszna propozycja na grilla: polędwica wieprzowa w marynacie z sherry podana z orzeźwiającym dipem z melona i bazylii.

Szaszłyki z dipem z melona

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym

Pyszny pomysł na grillowane sznycle z indyka, wypełnione masą serową, sezamem oraz bazylią. Grill, że palce lizać!

Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Indyk w pesto

Oryginalny sposób na pyszne mięsne danie z grilla: kruche kawałki indyka marynowane w pesto i podane ze świeżą bazylią.

Indyk w pesto

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Cevapcici z sosem tzatziki

Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego. Wraz z wyrazistym, jogurtowym sosem tworzą danie, które smakuje każdemu.

Cevapcici z sosem tzatziki

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (4)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3920 dni temu
    Drogi Gościu, sos sojowy jest niezbędnym składnikiem marynaty teriyaki. Oczywiście zgadzamy się, co do obserwowania mięsa na ruszcie, a podany czas jest jedynie orientacyjny - ma to pomóc osobom, które mają mniejsze doświadczenie w kuchni.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3920 dni temu
    Bez sensu. Teriyaki? A tu nagle sos sojowy? Polędwicę wieprzową grilujemy 10-15 min, czy na pewno tak długo? Trzeba po prostu patrzeć co się dzieje z mięsem i sprawdzić ostrym końcem noża naciąć mięso czy już jest wysmażone wewnątrz w najgrubszym miejscu.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4018 dni temu
    Drogi Gościu, koniecznie podziel się wrażeniami!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4018 dni temu
    Bardzo ciekawe połączenie smakowe, chętnie skorzystam z przepisu na te polędwiczki z ananasem.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!