Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mieszamy sos sojowy, sherry i miód. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Polędwicę myjemy, osuszamy i w razie konieczności usuwamy ścięgna. Kroimy na 8 medalionów, które umieszczamy w marynacie. Wstawiamy pod przykryciem co najmniej na 1 godzinę do lodówki.
Ananasa obieramy, kroimy na 4 plastry i usuwamy twardy głąb. Mięso osączamy, zbierając marynatę.
Medaliony grillujemy na aluminiowej patelni grillowej na rozgrzanym grillu przez 10-15 minut z każdej strony w zależności od grubości, smarując przy tym często marynatą. Ananasa grillujemy na ruszcie ok. 2 minut z każdej strony, również smarując marynatą. Medaliony lekko solimy i układamy po 2 na plasterku ananasa.
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki z dipem z melona
Pyszna propozycja na grilla: polędwica wieprzowa w marynacie z sherry podana z orzeźwiającym dipem z melona i bazylii.
Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym
Pyszny pomysł na grillowane sznycle z indyka, wypełnione masą serową, sezamem oraz bazylią. Grill, że palce lizać!
Indyk w pesto
Oryginalny sposób na pyszne mięsne danie z grilla: kruche kawałki indyka marynowane w pesto i podane ze świeżą bazylią.
Cevapcici z sosem tzatziki
Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego. Wraz z wyrazistym, jogurtowym sosem tworzą danie, które smakuje każdemu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ryba po japońsku
- Piernik staropolski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pierniki
- Przekąski sylwestrowe
- Świąteczne pierniczki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
3719 dni temu
Drogi Gościu, sos sojowy jest niezbędnym składnikiem marynaty teriyaki. Oczywiście zgadzamy się, co do obserwowania mięsa na ruszcie, a podany czas jest jedynie orientacyjny - ma to pomóc osobom, które mają mniejsze doświadczenie w kuchni.
odpowiedz
3719 dni temu
Bez sensu. Teriyaki? A tu nagle sos sojowy? Polędwicę wieprzową grilujemy 10-15 min, czy na pewno tak długo? Trzeba po prostu patrzeć co się dzieje z mięsem i sprawdzić ostrym końcem noża naciąć mięso czy już jest wysmażone wewnątrz w najgrubszym miejscu.
odpowiedz
3817 dni temu
Drogi Gościu, koniecznie podziel się wrażeniami!
odpowiedz
3817 dni temu
Bardzo ciekawe połączenie smakowe, chętnie skorzystam z przepisu na te polędwiczki z ananasem.
odpowiedz