Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Steki myjemy i osuszamy. Nacieramy z obu stron pieprzem i smarujemy pesto. Wstawiamy co najmniej na 30 minut do lodówki.
Steki z indyka grillujemy na rozgrzanym grillu mniej więcej przez 3 minuty. Lekko solimy. Posypujemy oberwanymi listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
Niecodzienne połączenie cebuli, brzoskwini oraz przypraw to pyszny dodatek do kruchych kawałków mięsa z grilla.
Grillowane polędwiczki wieprzowe w limonkach
Delikatne polędwiczki z grilla, przesiąknięte aromatyczną marynatą będącą idealną kompozycją limonki i miodu.
Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
Szybkie, proste w przygotowaniu i bardzo smaczne mięso drobiowe z orzeźwiającym sosem. Wystarczy kilka chwil i... gotowe!
Aromatyczna karkówka z grilla
Sposób na udanego grilla? Soczyste kawałki karkówki przygotowane w musztardowej marynacie z dodatkiem pachnących ziół.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grochem
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik krakowski
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Błyskawiczne pierniczki
- Piernik staropolski
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kompot z suszu z cytryną
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2028 dni temu
W składnikach "miniplasterki z indyka" W przepisie "steki z indyka" nie pierwszy raz widzę tego typu błąd...
odpowiedz
2657 dni temu
Kto wymyslił żeby grillować mięso przez 3 minuty?
odpowiedz
3825 dni temu
Często kupuję w Lidlu świeże pesto ale nie pomyślałam żeby zrobic z nim mięso, danie pysznie wygląda.
odpowiedz