Aromatyczna karkówka z grilla
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Szalotki kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.

Karkówka

Mięso zalewamy marynatą, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki.

Kotlety grillujemy 15 minut z każdej strony, od czasu do czasu polewając je marynatą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (10)

Avatar
  • Gość Gość
    2800 dni temu
    Wasza karkówka jest niezjadliwa, za każdym razem jest twarda i gumowa, dodam ze inne karkówki wg tych samych przepisów wychodzą soczyste i pyszne :/

    odpowiedz

  • Aśka Aśka
    3158 dni temu
    Czy karkówkę mogę upiec na grillu elektrycznym? Jeśli tak to ile czasu piec i na jakiej mocy od 1-5? Proszę o odpis ;-)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3157 dni temu
    Aśka, oczywiście - możesz skorzystać z grilla elektrycznego. Jednak jeśli chodzi o czas i moc, musisz potestować i obserwować mięso. Każde takie urządzenie może grzać nieco inaczej, dlatego nie ma tutaj uniwersalnej odpowiedzi :)
  • Gość Gość
    3026 dni temu
    piecz aż się upiecze
  • Gość Gość
    3191 dni temu
    a kto powiedział że grill można robić tylko letnio jesiennie :) ja robie dzis :)

    odpowiedz

  • Wrześniowy grill Wrześniowy grill
    3716 dni temu
    Piękny wrzesień , pora na grilla. Marynata wykorzystana po raz drugi , polecam.

    odpowiedz

  • Gumek Gumek
    3894 dni temu
    dzisiaj próbuje,napisze jak wyszło

    odpowiedz

  • Dariusz smyczyński Dariusz smyczyński
    3973 dni temu
    gupie niedobre nie polskie

    odpowiedz


  • 4053 dni temu
    dziś robię

    odpowiedz

  • fan grilla fan grilla
    4113 dni temu
    Przetestowane, pycha!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!