
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Szalotki kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.
Karkówka
Mięso zalewamy marynatą, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki.
Kotlety grillujemy 15 minut z każdej strony, od czasu do czasu polewając je marynatą.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Grillowana karkówka w piwie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
Karkówka to prawdziwy grillowy klasyk. Dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego i powideł nabiera głębokiego smaku.

Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Dorsz z piekarnika w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (10)
3033 dni temu
Wasza karkówka jest niezjadliwa, za każdym razem jest twarda i gumowa, dodam ze inne karkówki wg tych samych przepisów wychodzą soczyste i pyszne :/
odpowiedz
3390 dni temu
Czy karkówkę mogę upiec na grillu elektrycznym? Jeśli tak to ile czasu piec i na jakiej mocy od 1-5? Proszę o odpis ;-)
odpowiedz
3390 dni temu
Aśka, oczywiście - możesz skorzystać z grilla elektrycznego. Jednak jeśli chodzi o czas i moc, musisz potestować i obserwować mięso. Każde takie urządzenie może grzać nieco inaczej, dlatego nie ma tutaj uniwersalnej odpowiedzi :)
3259 dni temu
piecz aż się upiecze
3423 dni temu
a kto powiedział że grill można robić tylko letnio jesiennie :) ja robie dzis :)
odpowiedz
3949 dni temu
Piękny wrzesień , pora na grilla. Marynata wykorzystana po raz drugi , polecam.
odpowiedz
4126 dni temu
dzisiaj próbuje,napisze jak wyszło
odpowiedz
4206 dni temu
gupie niedobre nie polskie
odpowiedz
4286 dni temu
dziś robię
odpowiedz
4345 dni temu
Przetestowane, pycha!
odpowiedz