
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Szalotki kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.
Karkówka
Mięso zalewamy marynatą, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki.
Kotlety grillujemy 15 minut z każdej strony, od czasu do czasu polewając je marynatą.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Grillowana karkówka w piwie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
Karkówka to prawdziwy grillowy klasyk. Dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego i powideł nabiera głębokiego smaku.

Komentarze (10)
2268 dni temu
Wasza karkówka jest niezjadliwa, za każdym razem jest twarda i gumowa, dodam ze inne karkówki wg tych samych przepisów wychodzą soczyste i pyszne :/
odpowiedz
2625 dni temu
Czy karkówkę mogę upiec na grillu elektrycznym? Jeśli tak to ile czasu piec i na jakiej mocy od 1-5? Proszę o odpis ;-)
odpowiedz
2625 dni temu
Aśka, oczywiście - możesz skorzystać z grilla elektrycznego. Jednak jeśli chodzi o czas i moc, musisz potestować i obserwować mięso. Każde takie urządzenie może grzać nieco inaczej, dlatego nie ma tutaj uniwersalnej odpowiedzi :)
2494 dni temu
piecz aż się upiecze
2658 dni temu
a kto powiedział że grill można robić tylko letnio jesiennie :) ja robie dzis :)
odpowiedz
3184 dni temu
Piękny wrzesień , pora na grilla. Marynata wykorzystana po raz drugi , polecam.
odpowiedz
3361 dni temu
dzisiaj próbuje,napisze jak wyszło
odpowiedz
3441 dni temu
gupie niedobre nie polskie
odpowiedz
3521 dni temu
dziś robię
odpowiedz
3580 dni temu
Przetestowane, pycha!
odpowiedz
zobacz wszystkie