
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy na 2 łyżkach gorącego oleju przez 3 minuty aż do zeszklenia. Keczup mieszamy z koncentratem pomidorowym, miodem, octem, solą, z suszonymi pomidorami, papryką i pieprzem i dodajemy do cebuli i czosnku. Gotujemy na wolnym ogniu przez 4 minuty, a następnie studzimy. Doprawiamy do smaku.
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w szerokie paski. Smarujemy przygotowaną marynatą i wkładamy pod przykryciem na noc do lodówki w celu przegryzienia się smaków.
Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Ziemniaki dokładnie czyścimy, większe przekrawamy na pół, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 12-14 minut w zależności od wielkości. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia. Pory czyścimy, kroimy na kawałki o grubości 4 cm i blanszujemy przez 3 minuty we wrzącej, osolonej wodzie, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Paski sznycli osączamy, zwijamy i nakłuwamy na osączone patyczki do szaszłyków na przemian z ziemniakami i kawałkami pora.
Smarujemy cienko pozostałym olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy na wysmarowanym olejem ruszcie nad rozgrzanym grillem przez 7 minut z każdej strony.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane ślimaki z indyka
Kuszące grillowane ślimaczki z piersi indyka, skrywające w swym wnętrzu soczyste kawałki mango i plastry szynki.

Cevapcici z ryżem w pomidorach
Pyszne roladki z mielonej wołowiny oraz jagnięciny, podane z ryżem oraz śmietanowym dipem dla przełamania smaku.

Filet teriyaki z ananasem
Pyszna polędwica wieprzowa marynowana w sosie teriyaki, przygotowana na grillu w towarzystwie plastrów ananasa.

Szaszłyki z dipem z melona
Pyszna propozycja na grilla: polędwica wieprzowa w marynacie z sherry podana z orzeźwiającym dipem z melona i bazylii.

Zobacz przepisy
na święta
- Zupa chrzanowa z szynką
- Ciasteczka maślano-cytrynowe
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Baba drożdżowa
- Kołacz z białym serem
- Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Żurek z makaronem
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
- Ciasto z profiterolkami
- Królik duszony w marchewce i maśle
- Pasztet z ciecierzycy
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Miniserniczki z serka homogenizowanego
- Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Babeczki waniliowe – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2716 dni temu
Grillowane ziemniaki - tego się nie da nie lubić! :)
odpowiedz