Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy na 2 łyżkach gorącego oleju przez 3 minuty aż do zeszklenia. Keczup mieszamy z koncentratem pomidorowym, miodem, octem, solą, z suszonymi pomidorami, papryką i pieprzem i dodajemy do cebuli i czosnku. Gotujemy na wolnym ogniu przez 4 minuty, a następnie studzimy. Doprawiamy do smaku.
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w szerokie paski. Smarujemy przygotowaną marynatą i wkładamy pod przykryciem na noc do lodówki w celu przegryzienia się smaków.
Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Ziemniaki dokładnie czyścimy, większe przekrawamy na pół, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 12-14 minut w zależności od wielkości. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia. Pory czyścimy, kroimy na kawałki o grubości 4 cm i blanszujemy przez 3 minuty we wrzącej, osolonej wodzie, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Paski sznycli osączamy, zwijamy i nakłuwamy na osączone patyczki do szaszłyków na przemian z ziemniakami i kawałkami pora.
Smarujemy cienko pozostałym olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy na wysmarowanym olejem ruszcie nad rozgrzanym grillem przez 7 minut z każdej strony.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane ślimaki z indyka
Kuszące grillowane ślimaczki z piersi indyka, skrywające w swym wnętrzu soczyste kawałki mango i plastry szynki.
Cevapcici z ryżem w pomidorach
Pyszne roladki z mielonej wołowiny oraz jagnięciny, podane z ryżem oraz śmietanowym dipem dla przełamania smaku.
Filet teriyaki z ananasem
Pyszna polędwica wieprzowa marynowana w sosie teriyaki, przygotowana na grillu w towarzystwie plastrów ananasa.
Szaszłyki z dipem z melona
Pyszna propozycja na grilla: polędwica wieprzowa w marynacie z sherry podana z orzeźwiającym dipem z melona i bazylii.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Aromatyczna karkówka z grilla
- Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Bażant w limonkach
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
- Gulasz wieprzowy z łopatki
- Indyk w pesto
- Grillowane ślimaki z indyka
- Dorsz owinięty w szynkę
- Zapiekanka z kurczakiem na purée ziemniaczano-kukurydzianym
- Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Zupa porowo-ziemniaczana
- Caprese w oliwie
- Clafoutis z czereśniami
- Szynka w kapuście curry
- Dalgona coffee na 3 sposoby
- Bezglutenowe krakersy z dipem z awokado
- Bowl z ryżem, łososiem i dressingiem limonkowym
- Młoda kapusta duszona z kminkiem, pomidorami i klopsikami
- Batony czekoladowe z granatem
- Zimowa sałatka z fasolą, tofu i sosem jogurtowym
- Kaczka z karmelizowanymi pomarańczami i żurawinami
- Kaszubski miodowy kuch
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
- Sałatka z bazylią, jogurtem i smażonymi morelami
- Kruszonka na 3 sposoby: klasyczna, wegańska, migdałowa
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2638 dni temu
Grillowane ziemniaki - tego się nie da nie lubić! :)
odpowiedz