Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- aluminiową patelnię grillową
- patyczki do szaszłyków (drewniane lub metalowe)
Przygotowanie
Mango obieramy, połowę owocu kroimy na cienkie plasterki. Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Filety myjemy, osuszamy, rozbijamy na płasko, na każdym układamy po jednym plasterku szynki. Obkładamy plastrami mango i posypujemy oberwanymi listkami pietruszki. Filety zwijamy, kroimy w poprzek na kawałki o grubości ok. 1-2 cm i wbijamy po 3-4 na (osączone) patyczki do szaszłyków. Skrapiamy olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na aluminiowej patelni grillowej przez 10-12 minut.
Pozostały miąższ mango miksujemy, mieszamy ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem, curry i sokiem z cytryny. Podajemy jako dip do szaszłyków.
Zobacz podobne
przepisy
Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
Potrawy z grilla także mogą być bardzo wyrafinowane. Dowód? Roladki z faszerowanego indyka.
Kurczaki-Patyczaki
Kurczaki-Patyczaki to danie polecane dzieciom, które z pewnością im zasmakuje.
Wieprzowe szaszłyki z pomidorami i dipem twarożkowym
Marynowane w ziołach kawałki mięsa i pomidorki koktajlowe podane z dipem z twarożku to gwarancja udanego grilla.
Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym
Pyszny pomysł na grillowane sznycle z indyka, wypełnione masą serową, sezamem oraz bazylią. Grill, że palce lizać!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapka wyścigowa wyścigówka
- Kanapka na bogato
- Kurczak curry z ananasem
- Carpaccio z miodowego melona
- Piersi kurczaka duszone z kapustą i jabłkami
- Bażant w limonkach
- Piersi kaczki faszerowane suszonymi śliwkami i morelami
- Pieczona mozzarella z pomidorami
- Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
- Empanadas z tuńczykiem i oliwkami
- Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
- Roladki z indyka z papryką i kaparami
- Makowe ślimaczki
- Jadalne doniczki z czekolady
- Pieczona szynka z piersi indyka
- Krem z buraka z wędzonym twarogiem i wędzoną śliwką
- Tiramisu z duszonymi jabłkami i ciasteczkami cantuccini
- Placki z szynką i serem
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Sałatka z makaronem i krewetkami
- Malinowe serduszka
- Mus czekoladowy z awokado i bananami
- Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
- Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym
- Kanapki z pieczarkami, twarogiem i chrzanem
- Smażony filecik z pstrąga ze szpinakiem z ziemniaczanym purée
- Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
- Pudding sernikowy z owocami
- Duszona sałata lodowa z wędzonym łososiem i z kremem z groszku
- Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3741 dni temu
Jakie piękne ślimaczki, danie bardzo ciekawe i mało kaloryczne. Super
odpowiedz