
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- aluminiową patelnię grillową
- patyczki do szaszłyków (drewniane lub metalowe)
Przygotowanie
Mango obieramy, połowę owocu kroimy na cienkie plasterki. Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Filety myjemy, osuszamy, rozbijamy na płasko, na każdym układamy po jednym plasterku szynki. Obkładamy plastrami mango i posypujemy oberwanymi listkami pietruszki. Filety zwijamy, kroimy w poprzek na kawałki o grubości ok. 1-2 cm i wbijamy po 3-4 na (osączone) patyczki do szaszłyków. Skrapiamy olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na aluminiowej patelni grillowej przez 10-12 minut.
Pozostały miąższ mango miksujemy, mieszamy ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem, curry i sokiem z cytryny. Podajemy jako dip do szaszłyków.
Zobacz podobne
przepisy
Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
Potrawy z grilla także mogą być bardzo wyrafinowane. Dowód? Roladki z faszerowanego indyka.

Kurczaki-Patyczaki
Kurczaki-Patyczaki to danie polecane dzieciom, które z pewnością im zasmakuje.

Wieprzowe szaszłyki z pomidorami i dipem twarożkowym
Marynowane w ziołach kawałki mięsa i pomidorki koktajlowe podane z dipem z twarożku to gwarancja udanego grilla.

Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym
Pyszny pomysł na grillowane sznycle z indyka, wypełnione masą serową, sezamem oraz bazylią. Grill, że palce lizać!

Komentarze (1)
3255 dni temu
Jakie piękne ślimaczki, danie bardzo ciekawe i mało kaloryczne. Super
odpowiedz