
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- aluminiową patelnię grillową
- patyczki do szaszłyków (drewniane lub metalowe)
Przygotowanie
Mango obieramy, połowę owocu kroimy na cienkie plasterki. Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Filety myjemy, osuszamy, rozbijamy na płasko, na każdym układamy po jednym plasterku szynki. Obkładamy plastrami mango i posypujemy oberwanymi listkami pietruszki. Filety zwijamy, kroimy w poprzek na kawałki o grubości ok. 1-2 cm i wbijamy po 3-4 na (osączone) patyczki do szaszłyków. Skrapiamy olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na aluminiowej patelni grillowej przez 10-12 minut.
Pozostały miąższ mango miksujemy, mieszamy ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem, curry i sokiem z cytryny. Podajemy jako dip do szaszłyków.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Sałatka gyros
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Makówki śląskie
- Makowiec japoński
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Nuggetsy z kurczaka
- Przekąski sylwestrowe
- Uszka z grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Boczek pieczony
- Krokiety z mięsem
- Świąteczne pierniczki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Guacamole
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
4117 dni temu
Jakie piękne ślimaczki, danie bardzo ciekawe i mało kaloryczne. Super
Odpowiedz