Grillowane ślimaki z indyka
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • aluminiową patelnię grillową
  • patyczki do szaszłyków (drewniane lub metalowe)

Przygotowanie

Mango obieramy, połowę owocu kroimy na cienkie plasterki. Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Filety myjemy, osuszamy, rozbijamy na płasko, na każdym układamy po jednym plasterku szynki. Obkładamy plastrami mango i posypujemy oberwanymi listkami pietruszki. Filety zwijamy, kroimy w poprzek na kawałki o grubości ok. 1-2 cm i wbijamy po 3-4 na (osączone) patyczki do szaszłyków. Skrapiamy olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na aluminiowej patelni grillowej przez 10-12 minut.

Pozostały miąższ mango miksujemy, mieszamy ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem, curry i sokiem z cytryny. Podajemy jako dip do szaszłyków.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    1387 dni temu
    Jakie piękne ślimaczki, danie bardzo ciekawe i mało kaloryczne. Super

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram