
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Marynata
Ząbki czosnku drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Papryczki chilli (możemy z pestkami) i gałazki kolendry drobno siekamy (powinniśmy mieć ok. 2 łyżek posiekanej kolendry). Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.
Wskazówka: możemy użyć soku z ananasa z puszki lub świeżego.
Łosoś
Łososia kroimy w dużą kostkę, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.
Kostki łososia nabijamy na szpikulce do szaszłyków na przemian z cząstkami limonki.
Grillujemy 3 minuty z każdej strony.
Jak podawać
Podajemy z plastrami ananasa.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Golonka pieczona po bawarsku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sernik pistacjowy
- Ryba po japońsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sałatka gyros
- Pierniki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Burek ze szpinakiem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Jajka na miękko
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Łazanki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
4475 dni temu
Dziś wypróbowałam przepis na szaszłyki, marynata bardzo dobra, a łosoś z Lidla naprawdę pyszny, polecam.
Odpowiedz