
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Marynata
Ząbki czosnku drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Papryczki chilli (możemy z pestkami) i gałazki kolendry drobno siekamy (powinniśmy mieć ok. 2 łyżek posiekanej kolendry). Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.
Wskazówka: możemy użyć soku z ananasa z puszki lub świeżego.
Łosoś
Łososia kroimy w dużą kostkę, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.
Kostki łososia nabijamy na szpikulce do szaszłyków na przemian z cząstkami limonki.
Grillujemy 3 minuty z każdej strony.
Jak podawać
Podajemy z plastrami ananasa.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.


Komentarze (1)
3796 dni temu
Dziś wypróbowałam przepis na szaszłyki, marynata bardzo dobra, a łosoś z Lidla naprawdę pyszny, polecam.
odpowiedz