Szaszłyki bałkańskie
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Listki pietruszki obrywamy i również siekamy. Mieszamy z cebulą, czosnkiem, mięsem mielonym, papryką i solą. Dzielimy na 8 porcji i formujemy podłużne, owalne kotlety. Każdy kotlet nakłuwamy na osączony patyczek.

Grillujemy na wysmarowanym olejem ruszcie nad rozgrzanym grillem przez 15 minut, raz obracając. Podajemy z sosem tzatziki.

Wskazówka: Jeśli nie chcesz próbować surowego mięsa mielonego, mały kawałek mięsa podsmaż z każdej strony na gorącej patelni i spróbuj, a następnie dopraw mięso na grill.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • yoll yoll
    3630 dni temu
    bardzo łatwe do zrobienia . można upiec w piekarniku - nie koniecznie na grillu

    odpowiedz

  • Gość Gość
    491 dni temu
    A co z tym serem?
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    491 dni temu
    Wkradł nam się mały chochlik, w tym przepisie potrzebujemy 500 g sosu tzatziki, nie sera. Lista składników już poprawiona, bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi :)
  • Gość Gość
    3670 dni temu
    Robię podobnie, ale bez cebuli. Więcej natomiast czosnku. Cebula nie zawsze dobra jest dla żołądka (mojego).

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!