Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Listki pietruszki obrywamy i również siekamy. Mieszamy z cebulą, czosnkiem, mięsem mielonym, papryką i solą. Dzielimy na 8 porcji i formujemy podłużne, owalne kotlety. Każdy kotlet nakłuwamy na osączony patyczek.
Grillujemy na wysmarowanym olejem ruszcie nad rozgrzanym grillem przez 15 minut, raz obracając. Podajemy z sosem tzatziki.
Wskazówka: Jeśli nie chcesz próbować surowego mięsa mielonego, mały kawałek mięsa podsmaż z każdej strony na gorącej patelni i spróbuj, a następnie dopraw mięso na grill.
Zobacz podobne
przepisy
Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
Delikatne mięso z indyka w jogurtowej marynacie wzbogacone smakiem banana – podane razem w postaci pysznych szaszłyków.
Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
Kruche kawałki sznycla z szynki zanurzone w pysznej marynacie, grillowane w towarzystwie ziemniaków i kawałków pora.
Szaszłyki z dipem z melona
Pyszna propozycja na grilla: polędwica wieprzowa w marynacie z sherry podana z orzeźwiającym dipem z melona i bazylii.
Wieprzowe szaszłyki z pomidorami i dipem twarożkowym
Marynowane w ziołach kawałki mięsa i pomidorki koktajlowe podane z dipem z twarożku to gwarancja udanego grilla.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Keftedes, czyli pulpeciki po grecku
- Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie
- Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
- Pulpety z sosem cynamonowo-pomidorowym
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Kotlety rybne ze szczypiorkiem
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
- Makówki śląskie
- Szaszłyki z warzywami i ananasem
- Pikantne quesadillas z cukinią
- Pulpety gryczane w delikatnym winnym sosie
- Kotlety mielone z purée
- Tajskie szaszłyki z indyka
- Wegańska kiełbasa z grilla
- Orzeźwiająca sałatka z melonem
- Tort sushi
- Sałatka „Zielona Bogini”
- Podudzia z oliwkami w sosie pomidorowym
- Omlet ze szpinakiem i szynką
- Placki ziemniaczane z pieca
- 3 sposoby na omlet
- Tarta czekoladowa z truskawkami
- Krem szparagowo-ogórkowy
- Kuleczki z koziego sera
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Słodkie cake popsy w kształcie choinek
- Piersi kurczaka duszone z kapustą i jabłkami
- Zupa jagodowa z pianką z białek
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
3658 dni temu
bardzo łatwe do zrobienia . można upiec w piekarniku - nie koniecznie na grillu
odpowiedz
519 dni temu
A co z tym serem?
519 dni temu
Wkradł nam się mały chochlik, w tym przepisie potrzebujemy 500 g sosu tzatziki, nie sera. Lista składników już poprawiona, bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi :)
3698 dni temu
Robię podobnie, ale bez cebuli. Więcej natomiast czosnku. Cebula nie zawsze dobra jest dla żołądka (mojego).
odpowiedz