Szaszłyki bałkańskie
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Listki pietruszki obrywamy i również siekamy. Mieszamy z cebulą, czosnkiem, mięsem mielonym, papryką i solą. Dzielimy na 8 porcji i formujemy podłużne, owalne kotlety. Każdy kotlet nakłuwamy na osączony patyczek.

Grillujemy na wysmarowanym olejem ruszcie nad rozgrzanym grillem przez 15 minut, raz obracając. Podajemy z sosem tzatziki.

Wskazówka: Jeśli nie chcesz próbować surowego mięsa mielonego, mały kawałek mięsa podsmaż z każdej strony na gorącej patelni i spróbuj, a następnie dopraw mięso na grill.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • yoll yoll
    1434 dni temu
    bardzo łatwe do zrobienia . można upiec w piekarniku - nie koniecznie na grillu

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1474 dni temu
    Robię podobnie, ale bez cebuli. Więcej natomiast czosnku. Cebula nie zawsze dobra jest dla żołądka (mojego).

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram