
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Listki pietruszki obrywamy i również siekamy. Mieszamy z cebulą, czosnkiem, mięsem mielonym, papryką i solą. Dzielimy na 8 porcji i formujemy podłużne, owalne kotlety. Każdy kotlet nakłuwamy na osączony patyczek.
Grillujemy na wysmarowanym olejem ruszcie nad rozgrzanym grillem przez 15 minut, raz obracając. Podajemy z sosem tzatziki.
Wskazówka: Jeśli nie chcesz próbować surowego mięsa mielonego, mały kawałek mięsa podsmaż z każdej strony na gorącej patelni i spróbuj, a następnie dopraw mięso na grill.
Zobacz podobne
przepisy
Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
Delikatne mięso z indyka w jogurtowej marynacie wzbogacone smakiem banana – podane razem w postaci pysznych szaszłyków.

Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
Kruche kawałki sznycla z szynki zanurzone w pysznej marynacie, grillowane w towarzystwie ziemniaków i kawałków pora.

Szaszłyki z dipem z melona
Pyszna propozycja na grilla: polędwica wieprzowa w marynacie z sherry podana z orzeźwiającym dipem z melona i bazylii.

Wieprzowe szaszłyki z pomidorami i dipem twarożkowym
Marynowane w ziołach kawałki mięsa i pomidorki koktajlowe podane z dipem z twarożku to gwarancja udanego grilla.

Komentarze (4)
3234 dni temu
bardzo łatwe do zrobienia . można upiec w piekarniku - nie koniecznie na grillu
odpowiedz
96 dni temu
A co z tym serem?
95 dni temu
Wkradł nam się mały chochlik, w tym przepisie potrzebujemy 500 g sosu tzatziki, nie sera. Lista składników już poprawiona, bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi :)
3275 dni temu
Robię podobnie, ale bez cebuli. Więcej natomiast czosnku. Cebula nie zawsze dobra jest dla żołądka (mojego).
odpowiedz
zobacz wszystkie