Sos kurkowy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: PODSMAŻAMY CEBULĘ I CZOSNEK

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę. Składniki podgrzewamy, aż cebula się zeszkli, uważając, aby nie spalić czosnku.

KROK 2: SMAŻYMY KURKI

Kurki dokładnie czyścimy i osuszamy. Następnie dodajemy je na patelnię z cebulą i czosnkiem i smażymy na średnim ogniu przez ok. 5-10 minut, aż będą miękkie.

KROK 3: GOTUJEMY SOS

Do podsmażonych kurek stopniowo dolewamy śmietanę. Natkę pietruszki dość drobno siekamy i także dodajemy do sosu. Całość gotujemy przez ok. 3-4 minuty, aż sos zgęstnieje, i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    27 dni temu
    Czy autor przepisu widział kiedyś na oczy 60 ml śmietanki? Może po tym jak wlałem 120 ml, to danie wyglądało podobnie jak na zdjęciu demonstracyjnym (chociaż pewnie to było więcej).

    odpowiedz

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!