Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender lub mikser
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki łączymy w naczyniu blendera lub miksera z pozostałymi składnikami. Całość miksujemy na gładki, jednolity sos.
Zobacz podobne
przepisy
Sosy na bazie wina
Wino to znakomity składnik sosów, który nadaje im wyjątkowego aromatu. Sprawdź, na czym polega sztuka przygotowania pysznego sosu na bazie wina.
Sos beszamelowy
Doskonały sos na bazie mleka, mąki i masła, który idealnie pasuje do dań makaronowych lub mięsnych.
Przepis na sos bolognese
Dobre mięso, świeże pomidory, porcja włoszczyzny, przyprawy i… długie gotowanie – to sekret prawdziwego sosu bolońskiego.
Sosy do sałatek
O tym, czy sałatka okaże się pyszną kompozycją, decydują nie tylko główne składniki, czyli warzywa, ale także… dodatki!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wegańska ryba po grecku
- Sernik krakowski
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
- Sernik piernikowy
- Pieczona ryba po grecku
- Kompot z suszu z cytryną
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1227 dni temu
Ile czasu można go przechowywać?
odpowiedz
1227 dni temu
Martyno, sos, w którym wykorzystujemy świeże zioła, dzięki dodatkowi soku z cytryny zachowa wprawdzie świeżość przez jakiś czas, ale nie rekomendujemy przechowywania go dłużej niż 1-2 doby w lodówce. Tak delikatny i lekki sos znacznie lepiej zrobić na świeżo w ilości, którą wykorzystamy do posiłku-zwłaszcza, że jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.