Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender lub mikser
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki łączymy w naczyniu blendera lub miksera z pozostałymi składnikami. Całość miksujemy na gładki, jednolity sos.
Zobacz podobne
przepisy
Sosy na bazie wina
Wino to znakomity składnik sosów, który nadaje im wyjątkowego aromatu. Sprawdź, na czym polega sztuka przygotowania pysznego sosu na bazie wina.
Sos beszamelowy
Doskonały sos na bazie mleka, mąki i masła, który idealnie pasuje do dań makaronowych lub mięsnych.
Przepis na sos bolognese
Dobre mięso, świeże pomidory, porcja włoszczyzny, przyprawy i… długie gotowanie – to sekret prawdziwego sosu bolońskiego.
Sosy do sałatek
O tym, czy sałatka okaże się pyszną kompozycją, decydują nie tylko główne składniki, czyli warzywa, ale także… dodatki!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marynowana mozzarella
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Marynata azjatycka
- 3 sposoby na chutney jabłkowy
- Giouvetsi z jagnięciną, oliwkami i serem
- Wegański makaron z sosem z pieczonej papryki
- Chlebek w stylu włoskim
- Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
- Sos do pizzy
- Uniwersalny i domowy sos pieczeniowy
- Sos grzybowy ze świeżych grzybów – przepis
- Jabłkowy chutney z piwem
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Jabłkowy chutney z cynamonem
- Świąteczny talerz obfitości
- Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
- Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
- Tortilla z salami i serem – pomysł na lunchbox
- Letnia zupa jarzynowa
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Krem borówkowy z karmelem
- Szpinak w śmietanie z jajecznicą i ziemniakami
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Śliwki w aromatycznym syropie
- Sałatka z kaszą bulgur
- Nalewki z owoców
- Potrawka z perliczki z podgrzybkami
- Galette gryczany z pomidorami
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1169 dni temu
Ile czasu można go przechowywać?
odpowiedz
1168 dni temu
Martyno, sos, w którym wykorzystujemy świeże zioła, dzięki dodatkowi soku z cytryny zachowa wprawdzie świeżość przez jakiś czas, ale nie rekomendujemy przechowywania go dłużej niż 1-2 doby w lodówce. Tak delikatny i lekki sos znacznie lepiej zrobić na świeżo w ilości, którą wykorzystamy do posiłku-zwłaszcza, że jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.