Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blender lub mikser

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki łączymy w naczyniu blendera lub miksera z pozostałymi składnikami. Całość miksujemy na gładki, jednolity sos.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Martyna Martyna
    1431 dni temu
    Ile czasu można go przechowywać?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1431 dni temu
    Martyno, sos, w którym wykorzystujemy świeże zioła, dzięki dodatkowi soku z cytryny zachowa wprawdzie świeżość przez jakiś czas, ale nie rekomendujemy przechowywania go dłużej niż 1-2 doby w lodówce. Tak delikatny i lekki sos znacznie lepiej zrobić na świeżo w ilości, którą wykorzystamy do posiłku-zwłaszcza, że jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!