
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender lub mikser
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki łączymy w naczyniu blendera lub miksera z pozostałymi składnikami. Całość miksujemy na gładki, jednolity sos.
Zobacz podobne
przepisy
Sosy do sałatek
O tym, czy sałatka okaże się pyszną kompozycją, decydują nie tylko główne składniki, czyli warzywa, ale także… dodatki!

Lidl
Sos bolognese
Dobre mięso, świeże pomidory, porcja włoszczyzny, przyprawy i… długie gotowanie – to sekret prawdziwego sosu bolońskiego.

Lidl
Sos beszamelowy
Doskonały sos na bazie mleka, mąki i masła, który idealnie pasuje do dań makaronowych lub mięsnych.

Sosy na bazie wina
Wino to znakomity składnik sosów, który nadaje im wyjątkowego aromatu. Sprawdź, na czym polega sztuka przygotowania pysznego sosu na bazie wina.

Komentarze (2)
793 dni temu
Ile czasu można go przechowywać?
odpowiedz
793 dni temu
Martyno, sos, w którym wykorzystujemy świeże zioła, dzięki dodatkowi soku z cytryny zachowa wprawdzie świeżość przez jakiś czas, ale nie rekomendujemy przechowywania go dłużej niż 1-2 doby w lodówce. Tak delikatny i lekki sos znacznie lepiej zrobić na świeżo w ilości, którą wykorzystamy do posiłku-zwłaszcza, że jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.
zobacz wszystkie