
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
W garnku rozpuszczamy 70 g masła. Dodajemy mąkę, podsmażamy i wlewamy mleko. Całość energicznie mieszamy i gotujemy przez mniej więcej 4 minuty.
Na koniec dodajemy pieprz, gałkę muszkatołową i minimalną ilość soli, ponownie mieszamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Makówki śląskie
- Pieczona ryba po grecku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Kutia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Guacamole
- Sernik pistacjowy
- Ryba po japońsku
- Domek z piernika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Golonka pieczona po bawarsku
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Mini burgery
- Ciasto na pierogi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1570 dni temu
Idealny przepis :D użyłam go do zapiekanki makaronowej :) Serdecznie polecam
Odpowiedz
2127 dni temu
Beznadziejny przepis bez dosypania mąki nie zgęstnieje
Odpowiedz