Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
W garnku rozpuszczamy 70 g masła. Dodajemy mąkę, podsmażamy i wlewamy mleko. Całość energicznie mieszamy i gotujemy przez mniej więcej 4 minuty.
Na koniec dodajemy pieprz, gałkę muszkatołową i minimalną ilość soli, ponownie mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczeń à la Orloff
Pieczeń a'la Orloff to smakowita oprawa dla pozornie zwykłego schabu w formie pysznej serowej pierzynki.
Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
Niech na Twoim stole zawita danie w stylu włoskim. Przygotuj cannelloni – zapiekane makaronowe rurki z mięsem.
Schab na chlebie zapiekany pod beszamelem
Chleb, beszamel - schab upieczony w takim towarzystwie, zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami
Inny pomysł na przygotowanie schabu, tym razem w formie zapiekanki, pod wytwornym beszamelem i serową pierzynką.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Wegańska ryba po grecku
- Kapusta z grochem
- Ciasto marchewkowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto na pierogi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
- Kutia
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1264 dni temu
Idealny przepis :D użyłam go do zapiekanki makaronowej :) Serdecznie polecam
odpowiedz
1822 dni temu
Beznadziejny przepis bez dosypania mąki nie zgęstnieje
odpowiedz