
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
W garnku rozpuszczamy 70 g masła. Dodajemy mąkę, podsmażamy i wlewamy mleko. Całość energicznie mieszamy i gotujemy przez mniej więcej 4 minuty.
Na koniec dodajemy pieprz, gałkę muszkatołową i minimalną ilość soli, ponownie mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Jajka na miękko
- Lemoniada arbuzowa
- Gruszki w syropie
- Owsianka na mleku
- Gnocchi własnej roboty
- Grochówka wojskowa
- Kiszka ziemniaczana
- Sałatka gyros
- Ciasto skubaniec z agrestem
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Ciasto z truskawkami i galaretką
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1481 dni temu
Idealny przepis :D użyłam go do zapiekanki makaronowej :) Serdecznie polecam
odpowiedz
2039 dni temu
Beznadziejny przepis bez dosypania mąki nie zgęstnieje
odpowiedz