
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
W garnku rozpuszczamy 70 g masła. Dodajemy mąkę, podsmażamy i wlewamy mleko. Całość energicznie mieszamy i gotujemy przez mniej więcej 4 minuty.
Na koniec dodajemy pieprz, gałkę muszkatołową i minimalną ilość soli, ponownie mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczeń à la Orloff
Pieczeń a'la Orloff to smakowita oprawa dla pozornie zwykłego schabu w formie pysznej serowej pierzynki.

Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
Niech na Twoim stole zawita danie w stylu włoskim. Przygotuj cannelloni – zapiekane makaronowe rurki z mięsem.

Schab na chlebie zapiekany pod beszamelem
Chleb, beszamel - schab upieczony w takim towarzystwie, zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami
Inny pomysł na przygotowanie schabu, tym razem w formie zapiekanki, pod wytwornym beszamelem i serową pierzynką.

Zobacz przepisy
na lato
- Jajka na miękko
- Lemoniada arbuzowa
- Gruszki w syropie
- Owsianka na mleku
- Gnocchi własnej roboty
- Grochówka wojskowa
- Kiszka ziemniaczana
- Sałatka gyros
- Ciasto skubaniec z agrestem
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Ciasto z truskawkami i galaretką
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1463 dni temu
Idealny przepis :D użyłam go do zapiekanki makaronowej :) Serdecznie polecam
odpowiedz
2020 dni temu
Beznadziejny przepis bez dosypania mąki nie zgęstnieje
odpowiedz