Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Blender i naczynie żaroodporne.
- Tarkę o drobnych oczkach.
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 190°C (z termoobiegiem).
Mięso
Mięso przekładamy do miski i dodajemy 1 jajo, doprawiamy mielonym pieprzem. Całość mieszamy. Cebulę i czosnek drobno siekamy.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy 20 g masła, szklimy cebulę i czosnek na patelni. Podsmażamy. Dodajemy mięso mielone i ugniatamy widelcem na patelni, podsmażając przez 5-6 minut, następnie zestawiamy z ognia i doprawiamy solą. Mieszamy. Odstawiamy.
Sos pomidorowy
Cebulę kroimy w drobną kostkę, seler myjemy i również drobno kroimy. Do czystego garnka wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i dodajemy drobno posiekany czosnek. Szklimy. Dodajemy cebulę i seler naciowy. Smażymy na mocnym ogniu.
Dodajemy pomidory z puszki, drobno posiekaną bazylię, gotujemy. Dodajemy sól i pieprz oraz 2 szczypty cukru. Całość miksujemy za pomocą blendera. 1/2 sosu przelewamy do naczynia z mięsem mielonym, mieszamy mięso z sosem. Odstawiamy.
Sos beszamel (zasmażka)
W garnku rozpuszczamy 70 g masła. Dodajemy mąkę, podsmażamy i wlewamy mleko. Całość energicznie mieszamy i gotujemy przez mniej więcej 4 minuty.
Na koniec dodajemy pieprz, gałkę muszkatołową i minimalną ilość soli, ponownie mieszamy.
Faszerowanie makaronu cannelloni
Pozostałą część sosu pomidorowego przekładamy na dno naczynia żaroodpornego i dokładnie rozprowadzamy. Faszerujemy mięsem wnętrze rurek makaronu. Makaron z farszem układamy na sosie w naczyniu żaroodpornym. Przygotowaną całość zalewamy ciepłym sosem beszamelowym i dokładnie rozprowadzamy, na wierzch ścieramy ser grana padano.
Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C z termoobiegiem (210°C bez termoobiegu) na 30-40 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
Ryba i szpinak to duet doskonały. W połączeniu z makaronem tworzy przepyszne danie, w którym rozsmakuje się każdy.
Makaron z buraczanym pesto
Doskonałe danie, które zaskakuje nie tylko wyglądem, ale i smakiem. Idealne na obiad z rodziną lub przyjaciółmi!
Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
Pyszne danie we włoskim stylu! Ser mascarpone doskonale łączy się z pozostałymi składnikami i tworzy idealną kompozycję.
Makaron lumaconi według Okrasy z sosem alla carbonara
Makaronowe muszle i sos z pieczonym czosnkiem, czyli pyszna i prosta wariacja na temat klasycznej włoskiej carbonary.
Cannelloni z mięsem mielonym – danie włoskie, kochane przez Polaków
Kuchnia włoska jest jedną z najczęściej wybieranych przez Polaków. Kochamy makarony, sosy, pizze i próbujemy przenosić wiele włoskich dań w nasze realia. Wyjść z tego może sporo dobrego jak niejedna domowa pizza. A jak jest w przypadku cannelloni z mięsem mielonym? Czy Włosi rzeczywiście tak przygotowują makaron cannelloni? Tak samo, jak w przypadku lasagne, tu również jest miejsce na sporo eksperymentów. Cannelloni z mięsem jest jednak jednym z najbardziej klasycznych sposobów na przygotowanie tego makaronu. Nadzienie z mięsa mielonego w połączeniu z pomidorami i oczywiście beszamelem to kwintesencja włoskiej kuchni! Zwłaszcza że jest w tym i mnóstwo smaku, i jeszcze więcej dobrych produktów. A przecież właśnie to Włosi kochają najbardziej. No, kochają też dobrze zjeść – tak samo, jak my!
Zanim jednak skupimy się na cannelloni z mięsem mielonym – przepis jest przecież dość długi, warto go dobrze omówić – musimy wspomnieć o historii tego dania. A właściwie samego makaronu, bo cannelloni to przecież nazwa pasty. Ponoć ten makaron wymyślił człowiek, który kiedyś miał zostać księdzem. Zdecydował się jednak na założenie rodziny i niewielkiej osterii, w której było tylko wino. Gdy któregoś dnia jego goście zaczęli domagać się jedzenia, na szybko – z kwadratowych kawałków makaronu – przyrządził im właśnie cannelloni. Ta historia pokazuje, że Włosi potrafią zawsze wyczarować coś pysznego do jedzenia. Nawet wtedy, gdy mają niewiele składników.
Istnieje ponad 1300 kształtów makaronów, które zajada się w przeróżnych kombinacjach. Nadziewane cannelloni można jeść na wytrawnie i na słodko, z mięsem, w wersji wegetariańskiej, wegańskiej czy z owocami lub kremem. Rurki z mięsem mielonym są niewątpliwie najbardziej popularną wersją, dlatego właśnie od nich warto rozpocząć swoją przygodę z cannelloni. Makaron nadziewany mięsem mielonym powinien przypaść do gustu Twojej rodzinie i bliskim, jeśli kochają oni dania pełne aromatu, smaku i dobrych składników. Jak przyrządzić makaron cannelloni? Przepisy mogą się różnić w zależności od preferencji. Jednak ten z mięsem mielonym, sosem pomidorowym i beszamelem jest niezwykle klasyczny i bardzo smaczny. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowaliśmy!
Przepis na cannelloni z mięsem mielonym, który oczaruje Twoich bliskich
Jak zrobić cannelloni z mięsem mielonym? Przepis nie jest trudny, choć to z pewnością danie dla osoby, która trochę czasu spędziła już w kuchni. Elementów do połączenia jest tu sporo, tak samo, jak składników. Dlatego przygotowując makaron cannelloni z mięsem mielonym, musisz uzbroić się w różne półprodukty i trochę czasu – godzina i dwadzieścia minut powinny wystarczyć, by zrobić ten pyszny obiad. Jeśli jednak robisz makaron nadziewany mięsem mielonym po raz pierwszy, przeznacz na to odrobinę więcej czasu, tak na wszelki wypadek. Lepiej gotować bez pośpiechu.
Najpierw przygotuj nadzienie do cannelloni. Nasz przepis na rurki nadziewane mięsem mielonym nie powinien akurat na tym etapie nastręczać żadnych trudności. Możesz również dowolnie go zmieniać, by spełniał on potrzeby Twoje i bliskich. Przepis na cannelloni z mięsem mielonym wymaga tylko kilku składników – dobrego mięsa, najlepiej wołowego, jajka, a także przypraw. To czosnek, sól, pieprz i cebula. Do tego przyda się również masło, na którym usmażysz drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz mięso. Nic trudnego, prawda? Mielone podsmażaj tylko przez kilka minut – później i tak wyląduje w piekarniku. Tu chodzi raczej o połączenie smaków i wstępną obróbkę termiczną.
Co dalej? Cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i beszamelowym wymaga przygotowania perfekcyjnych sosów! To one będą podbijać smak makaronu nadzianego mięsem. Sos pomidorowy powinien być pełny smaku, co uzyskasz dzięki przyprawom, takim jak świeża bazylia, czosnek, ale też za sprawą…selera naciowego. To dodatek uwielbiany przez Włochów! Ma specyficzny, wyrazisty smak, który naprawdę dobrze sprawdzi się w sosie pomidorowym. Nie wierzysz? Spróbuj raz, a już więcej nie przygotujesz sosu pomidorowego bez selera naciowego.
Przepis na cannelloni to również sos beszamelowy, czyli podstawa także w kuchni polskiej. Zawsze zaczynaj robienie beszamelu od zasmażki, do której następnie musisz dodać mleko. Czy można zrobić beszamel bez mleka i masła? Jasne, że tak! Jeśli nie tolerujesz laktozy bądź masz uczulenie na białko mleka krowiego, możesz zastąpić masło dowolnym olejem (lub oliwą), a mleko napojem roślinnym. Sojowe sprawdzi się świetnie.
Po przygotowaniu wszystkich tych elementów niewiele brakuje, by cieszyć się cudownym cannelloni. Przepis z mięsem mielonym wymaga oczywiście porządnego nadziania mięsem makaronu, dlatego upewnij się, że w rurkach znajduje się wystarczająco dużo farszu. Na dnie naczynia żaroodpornego rozsmaruj sos pomidorowy i połóż na nim cannelloni. Całość zalej beszamelem i posyp serem – w tym przypadku grana padano. Piecz przez około 40 minut w temperaturze 190 stopni. Gotowe!
Czy trzeba gotować cannelloni przed pieczeniem?
Pewnie zastanawiasz się, czy konieczna jest wcześniejsza obróbka makaronu. To dość częste pytanie w kontekście past innych niż te najczęściej używane, zwłaszcza lasagne i właśnie cannelloni. Nie musisz się jednak przejmować. Przepis na makaron cannelloni został przewidziany tak, by nie utrudniać sobie dodatkowo pracy. Makaron zdąży się „ugotować” w sosie podczas procesu pieczenia. Konieczne jest jednak skąpanie go w naprawdę sporych jego ilościach. Gdy w daniu znajduje się i sos pomidorowy, i beszamel, właściwie nie ma czym się martwić. Makaron będzie jędrny i doskonale ugotowany, a jednocześnie z łatwością utrzyma farsz. Pamiętaj o tym, robiąc nie tylko makaron cannelloni z mięsem mielonym i sosem bolognese. Robiąc je w wersji z ricottą i orzeszkami piniowymi czy też z sosem porowym, również zadbaj o wystarczające nawilżenie makaronu podczas pieczenia.
Ile piec cannelloni z mięsem mielonym i sosem pomidorowym?
Przepis na cannelloni z mięsem mielonym i sosem pomidorowym jasno podaje, że makaron można piec od 30 do 40 minut. Skąd ten przedział czasowy? Cóż, każdy z nas lubi przecież trochę inny makaron. Niektórzy chcą, by był al dente, lekko twardawy. Inni wolą, by rozpadał się w ustach. Cannelloni z mięsem mielonym i sosem pomidorowym dopasowuje się do tych potrzeb. Dlatego piec je możesz krócej, by uzyskać makaron jędrny i stawiający zębom opór, bądź też dłużej, by otrzymać miękką, łatwą do rozkrojenia pastę.
Jak zrobić farsz do makaronu cannelloni?
Cannelloni z mięsem mielonym i serem, a może w trochę innej wersji? Co powiesz na rurki z serem ricotta i…truskawkami? Albo cannelloni z mięsem mielonym i mozzarellą? Ten makaron można przygotować na wiele sposobów i każdy z nich jest dobry. Tu warto polegać na swoich kubkach smakowych oraz umiejętnościach kulinarnych. Jeśli potrafisz łączyć smaki i zawsze robisz zaskakująco smaczny sos do makaronu, przygotowanie farszu do cannelloni nie powinno być dla Ciebie problemem. Jeśli nie, trzymaj się szlagierów, takich jak mięso mielone z sosem pomidorowym, szpinak z sosem śmietanowym czy też z łososiem w lekkim sosie porowym. Cannelloni, tak samo jak lasagne, smakuje doskonale w różnych wydaniach. Jeśli więc kochasz eksperymenty i kuchnię włoską, prawdopodobnie znajdziesz niejeden pomysł na farsz, który stanie się hitem w Twoim domu.
Cannelloni z mięsem mielonym i sosem pomidorowym to klasyka, którą warto znać. Jeśli jeszcze nie masz tego przepisu w swoim menu, koniecznie to zmień. Zwłaszcza że danie nie jest aż tak trudne do przygotowania, jak mogłoby się wydawać. Pamiętaj, że tu liczą się dobre składniki. Kuchnia włoska kocha wysoką jakość półproduktów. Te oczywiście znajdziesz w Lidlu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Bruschetty z mozzarellą
- Cannelloni z mięsem w sosie porowym
- Pstrąg pieczony z ziemniakami
- Zupa rybna z karpia
- Rurki z kremem z ciasta francuskiego
- Prawdziwe souvlaki po grecku
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
- Risotto z krewetkami i szafranem
- Spaghetti bolognese
- Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i kapustą
- Chlebek w stylu włoskim
- Spaghetti alla puttanesca
- Tłuczeńce - staropolskie ciastka wigilijne
- Cannelloni ze szpinakiem i ricottą
- Pesto z liści rzodkiewki
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Jabłkowy chutney z piwem
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Crostini z szynką i melonem
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Pesto z rukoli
- Pesto z kolendry
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Trifle makaronikowe
- Risotto z groszkiem — przepis rodem z Wenecji
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (69)
39 dni temu
Ja robiłam już wielokrotnie i deko urozmaicałam wg siebie i za każdym razem wychodziło rewelacyjnie :-) super przepis, polecam :-)
odpowiedz
1127 dni temu
Ilość beszamelu w tym przepisie to istne szaleństwo. 300-400 ml mleka to max. Poza tym to wszystko się zgadza. Ja dałem całą puszkę pomidorów Mutti drobno krojonych do farszu oraz pół pasatty ok. 400ml też Mutti pod canneloni doprawionej czosnkiem i oregano (w czymś ten makaron musi się ugotować podczas pieczenia). Dlaczego podkreslam że Mutti, bo według mnie są to najlepsze wyroby prosto z Parmy. Dużo już ich sprawdziłem i wybrałem właśnie ta firmę. Polecam.
odpowiedz
1345 dni temu
Ja robiłam dokładnie wg przepisu i wyszło idealnie. Wszystko pewnie zależy od tego, co kto lubi. :) Tak czy inaczej, przepis godny polecenia.
odpowiedz
1559 dni temu
W mojej opinii ilość beszamelu powinna być zmniejszona o połowę, tak zrobiłam i było idealne. Z litra mleka sosu wyjdzie zdecydowanie za dużo. Pomijając ten szczegół przepis bardzo dobry, danie bardzo smakowało. Dziękuję za przepis :)
odpowiedz
1629 dni temu
Czy jest gdzieś filmik jak Pascal to gotuje ?
odpowiedz
1627 dni temu
Nasz przepis na cannelloni nie jest opatrzony instruktażem wideo.
2473 dni temu
Bardzo dobre danie wyszlo. Polowa beszamelu zdecydowanie wystarczy aby zalac makaron.
odpowiedz
2405 dni temu
Zgodze sie z przedmówcą, w zasadzie można zrobić 2 naczynia z tych składników ;)
2644 dni temu
Przede wszystkim radzę nie dodawać do pomidorów selera naciowego i cukru. osiągniemy lepszy smak. Natomiast odnośnie czosnku i cebuli - można je zeszklić razem, nic złego się nie stanie. do sosu pomidorowego nie zapomnijmy o natce pietruszki, w proporcji 1:1 z bazylią, dodajemy pod koniec przyrządzania i sprawa najważniejsza - pomidory krojone, czy całe z puszki - tak, lecz o zgrozo czyste, bez żadnych dodatków, jak w przepisie, przecież i tak dodajemy podsmażoną cebulę i czosnek. To byłoby tyle. smacznego !
odpowiedz
39 dni temu
Przepis super. Seler naciowy obowiązkowy, poprawia smak całości. Broń Boże dodawać natkę pietruszki.
3150 dni temu
Zrobiłem to w weekend. Ilość beszamelu (1 litr mleka) to jakaś masakra. Całe danie smakuje beszamelem. Dzieci nawet tetgo nie tknęły, a ja z musu żeby się nie zmarnowało.
odpowiedz
3065 dni temu
ja zrobiłem dla siebie i połowę beszamelu zrobiłem i wyszło super super przepis ty pewnie składniki kupiłaś kiepskie dziękuję i pozdrawiam wszystkich....... kulinarnych-zakręconych....... )))
3186 dni temu
Czy w Lidlu będzie mielone tofu Polsoi? Do takiego cannelloni byłoby jak znalazł
odpowiedz
3185 dni temu
1234, nie mamy tego produktu w ofercie.
3405 dni temu
Napełnianie cannlleoni sposobem Pascala to jakaś masakra ];) Wystarczy zanurzyć makaronową rurę w patelni i zagonić łyżką farsz do środka, aż wyjdzie z drugiej strony - gotowe.
odpowiedz
3463 dni temu
Nie da rady w części sos dodać najpierw czosnek a potem po zeszkleniu cebulę bo czosnek się spala w tym czasie na czarno nawet na małym ogniu:)
odpowiedz
2778 dni temu
Bingo, 100 % racji!
3500 dni temu
Natalio, mamy nadzieję, że wśród naszych przepisów znajdziesz więcej swoich ulubionych ;)
odpowiedz
3502 dni temu
Robilam kilkakrotnie, za kazdym razem wychodzily przepyszne. Fajne danie na obiad, czy kolacje w gronie domownikow, ale rowniez na imprezy, gosciom zawsze bardzo smakuje. Jedynie wbrew pozorom troche czasochlonne.
odpowiedz
3523 dni temu
Ile należy piec w temperaturze 180 stopni?
odpowiedz
3544 dni temu
...właśnie jest w piekarniku to cudo. Szkoda tylko, że nikt nie napisał, że nie powinno się zalewać sosem pod wierzch, bo strasznie kipi :( Ja pierwszy raz robię cannelloni i nie wiedziałam. Mam nadzieję, że smak dania pozwoli zapomnieć o tym "szczególe"
odpowiedz
3552 dni temu
W tym przepisie jest mój ulubiony sposób na sos pomidorowy! Wykorzystuję go często także do innych dań włoskich.
odpowiedz
3562 dni temu
Pycha!!! Super przepis...robiłam już raz a za parę chwil rozpocznę kolejne podejście :-D Moje dzieci wręcz uwielbiają cannelloni według tego przepisu :-) POLECAM !
odpowiedz
3585 dni temu
Bardzo proste i smaczne, robilam dwa razy :-)
odpowiedz
3603 dni temu
Posypałam goudą, ładnie sie zapiekło. Polecam!
odpowiedz
3615 dni temu
Wygląda smakowicie zrobię to dziś na obiadek tylko że z makaronem manicotti,myślę że rodzinka się ucieszy :)
odpowiedz
3617 dni temu
"Wykładanie beszamela na stolika" , jak to robi, czy raczej mówi pan Pascal jest zdecydowanie "przereżyserowane". 20 lat temu też tak be3łkotał.
odpowiedz
3631 dni temu
Niestety nie jesteśmy w stanie udzielić takiej informacji :)
odpowiedz
3631 dni temu
Ponawiam pytanie :) Jeśli można wiedzieć, jakich garnków używa Pascal?
odpowiedz
3694 dni temu
dodylko rozmiar foremki lepiej widać na filmie. Zachęcamy do oglądania materiałów video dołączonych do przepisów, często rozwiewają wszelkie wątpliwości :)
odpowiedz
3694 dni temu
trudno kreślić rozmiar ze zdjęcia, ale wydaje się że było większe, ale za to miałam ułożoną tylko 1 warstwę rurek. W każdy razie wyszło identycznie jak na obrazku i było bardzo dobre, polecam każdemu :D
odpowiedz
3699 dni temu
Dodylko proporcje jak najbardziej się zgadzają :) Czy twoje naczynie było podobnych rozmiarów co naczynie użyte przez Pascala? Jeśli tak, bez problemu cały sos powinien się zmieścić :)
odpowiedz
3700 dni temu
Czy na pewno należało użyć aż 1l mleka w beszamelu ? Nie wiem jak u innych ale poziom mleka był wyższy niż makaronu i nie miałam jak nasypać sera od początku, dodałam go dopiero po ok 20min gdy było to możliwe.
odpowiedz
3843 dni temu
Faszerujemy surowe makaronowe rurki.
odpowiedz
3845 dni temu
A makaron ma być ugotowany czy surowy ?
odpowiedz
3868 dni temu
ja swoje cannelloni zrobilam w wersji wege - wszystko tak samo tylko zamiast miesa uzylam zielonej soczewicy ( namoczonej i podgotowanej) REWELACJA! Nawet moj miesozerny mezczyzna zjadl ze smakiem ;)
odpowiedz
3889 dni temu
Bardzo smaczne, nawet następnego dnia. Na pewno zrobię jeszcze raz.
odpowiedz
3894 dni temu
Fajny przeis, ale szkoda że w zadnym Lidlu nie da się kupic kluczowego skladnika..makaronu :) Ze wspomnianymi pomidorami z czosnkiem i cebula też nie jest latwo-jedym slowem lekka wtopa!
odpowiedz
3901 dni temu
Drogi Lidlu. Czy makaron jest dostępny, czy muszę go poszukać u konkurencji?
odpowiedz
3905 dni temu
Super przepis! Ja do mięsa dodałam jeszcze mocarellę( drobnie pokroiona). Smacznego!
odpowiedz
3918 dni temu
danie pyszne, chciałam ponownie zaserwować Rodzince.. jednak okazało się w sklepie, ze niestety nie ma makaronu w regularnej sprzedaży, trochę szkoda.. Pozdrawiam
odpowiedz
3945 dni temu
Bardzo dobre danie, fajny przepis! Polecam
odpowiedz
3967 dni temu
Asiu, świetnie, że znalazłaś danie, które zadowala podniebienia Twoich domowników. Mamy nadzieję, że nie po raz ostatni sięgasz do naszych zbiorów po inspirację :)
odpowiedz
3967 dni temu
Danie jest megaprzepyszne :) składniki idealnie się komponują, film bardzo dobrze wspiera podczas gotowania. nawet mój Mąż, który nie je cebuli i czosnku i jest smakoszem polskiej kuchni, zjadł ze smakiem i nie marudził, nawet prosił o dokładkę.. danie zagości w naszej kuchni..
odpowiedz
3968 dni temu
Mozzarella również świetnie sprawdza się w tym daniu. Dory, mamy nadzieję, że smak wynagrodził Ci trudy przygotowań :)
odpowiedz
3968 dni temu
ja posypałam startą mozzarellą (z lidla). swoją drogą danie pyszności :))
odpowiedz
3969 dni temu
dobre lecz pracochłonne zajęło mi to dużo więcej czasu niż podany w przepisie , następnym razem zrobię w formie lasagne.
odpowiedz
3981 dni temu
Do zastąpienia sera grana padano nada się np. parmezan :)
odpowiedz
3981 dni temu
jakim innym serem można zastąpić ser podany w przepisie czyli grana padano?
odpowiedz
3985 dni temu
Bardzo cieszymy się, że potrawa Ci zasmakowała. Mamy nadzieję, że skusisz się na wypróbowanie innych przepisów z naszego zbioru!
odpowiedz
3985 dni temu
Wyśmienite jedzonko, dziś robię po raz drugi, bo za pierwszym razem zbyt długo trzymałam w piekarniku i makaron był lekko rozgotowany.Zamiast selera naciowego dodałam natkę świeżej pietruszki i też było super.Uwielbiam :)
odpowiedz
3990 dni temu
Makaron dodajemy surowy - taki też łatwiej będzie nadziewać farszem.
odpowiedz
3991 dni temu
Można surowy a można go również sparzyć
odpowiedz
3992 dni temu
makaron ma być ugotowany czy taki bezpośrednio wyjęty z torbeki?
odpowiedz
3993 dni temu
Pycha!!!!!
odpowiedz
3994 dni temu
moje już się robi w piecu ;) a tych rurek jest 24szt. w opakowaniu
odpowiedz
3996 dni temu
A robiliście już cannelloni z mięsem i sosem porowym według przepisu Karola? :) https://kuchnialidla.pl/Cannelloni-z-miesem-w-sosie-porowym
odpowiedz
3996 dni temu
Przepyszne, ale jak dla mnie za dużo sosu mięsnego w stosunku do proponowanej ilości canelloni dla 4 osób.
odpowiedz
3998 dni temu
Bardzo smaczny przepis! Aczkolwiek jak dla mnie proporcje sosu beszamel mogłyby być trochę mniejsze- wyszło mi go za dużo.
odpowiedz
3999 dni temu
Robiłam, to jest pyszne!
odpowiedz
4002 dni temu
A czy możecie mi zdradzić -jakich garnków używa Pascal gotując te potrawę>>
odpowiedz
4002 dni temu
Bardzo dobre:)
odpowiedz
4003 dni temu
Makaron i pomidory są niedrogi więc skuszę się na ten pyszny przepis.
odpowiedz
4004 dni temu
Faszerujemy surowy makaron, który zmięknie podczas pieczenia.
odpowiedz
4004 dni temu
makaron gotujemy przed faszerowaniem, czy dajemy surowy?
odpowiedz
4005 dni temu
A ile jest rurek w jednym opakowaniu?
odpowiedz
4005 dni temu
Zrobiłabym, ale coś czuję, że to faszerowanie makaronu zajęłoby mi co najmniej godzinę....
odpowiedz
4005 dni temu
a kto nie uwielbia... <3
odpowiedz
4005 dni temu
Wygląda pysznie!!! Na pewno wypróbuję przepis :) PS. Uwielbiam jak Pascal mówi :D
odpowiedz
zobacz wszystkie