
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: KROIMY SKŁADNIKI
Pistacje pozbawione łupinek siekamy na mniejsze kawałki. Chili i czosnek kroimy w cienkie plasterki i drobno siekamy natkę pietruszki.
Krok 2: GOTUJEMY MAKARON
Wodę solimy i zagotowujemy w garnku. Wrzucamy makaron i gotujemy al dente według wskazań na opakowaniu (jeśli używamy świeżego makaronu – nie dłużej niż 3 minuty).
Krok 3: SMAŻYMY SKŁADNIKI
Czosnek i kurki delikatnie przesmażamy na lekko podgrzanej oliwie. Dodajemy kapary, chili, połowę natki pietruszki oraz połowę orzechów, a całość przyprawiamy solą i dużą ilością czarnego pieprzu.
Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy na patelnię z odrobiną wody. Mieszamy.
Gotowy makaron tagliatelle przekładamy na talerze i posypujemy startym serem, drugą połową orzechów i natki pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z kurkami
Szukasz pomysłu na szybkie i łatwe w wykonaniu danie? Wypróbuj przepis Darii na makaron z kurkami, szpinakiem i aromatyczną szałwią!

Pęczotto z górskim serem i kurkami
Czy górski ser pasuje do pęczotto? Gieno Mientkiewicz udowadnia, że to doskonałe połączenie!

Królik w sosie śmietanowym
Mięso królika, makaron penne, pyszny sos oraz kurki – wyborne połączenie dla podniebienia!

Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
Prosty pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Makaron z pesto to aromatyczne, sycące danie, które przygotować może każdy!

Komentarze (2)
126 dni temu
Dziś taki obiad czekał na mnie w domu 🥰 z Pana przepisami mój mąż osiąga kulinarne szczyty! Coś przepysznego! Dziękuję za przepis
odpowiedz
1945 dni temu
Proste,szybkie,mega smaczne!! Z kurkami znalezionymi osobiście smakuje wybornie. Dziękuję panie Karolu.
odpowiedz
zobacz wszystkie