zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: KROIMY SKŁADNIKI

Pistacje pozbawione łupinek siekamy na mniejsze kawałki. Chili i czosnek kroimy w cienkie plasterki i drobno siekamy natkę pietruszki.

Krok 2: GOTUJEMY MAKARON

Wodę solimy i zagotowujemy w garnku. Wrzucamy makaron i gotujemy al dente według wskazań na opakowaniu (jeśli używamy świeżego makaronu – nie dłużej niż 3 minuty).

Krok 3: SMAŻYMY SKŁADNIKI

Czosnek i kurki delikatnie przesmażamy na lekko podgrzanej oliwie. Dodajemy kapary, chili, połowę natki pietruszki oraz połowę orzechów, a całość przyprawiamy solą i dużą ilością czarnego pieprzu.

Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy na patelnię  z odrobiną wody. Mieszamy.

Gotowy makaron tagliatelle przekładamy na talerze i posypujemy startym serem, drugą połową orzechów i natki pietruszki.

 
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • gzes gzes
    17 dni temu
    Proste,szybkie,mega smaczne!! Z kurkami znalezionymi osobiście smakuje wybornie. Dziękuję panie Karolu.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram