Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Gotujemy makaron

Gotujemy makaron

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makaron odcedzamy, pozostawiając około 2-3 łyżek wody z gotowania.

 

 

 

Krok 2: Podsmażamy kurki z pozostałymi składnikami

 Podsmażamy kurki z pozostałymi składnikami

Kurki namaczamy w wodzie ze szczyptą soli. Następnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Na dużej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy posiekany czosnek wraz z cebulą pokrojoną w piórka. Orzechy lekko tłuczemy w moździerzu i wsypujemy na patelnię. Całość mieszamy. Dodajemy szpinak i kurki, oprószamy solą i pieprzem – podsmażamy około 5 minut, mieszając.

 

 

Krok 3: Danie posypujemy szałwią i kozim serem

 Danie posypujemy szałwią i kozim serem

Dolewamy śmietankę i doprowadzamy do wrzenia – wówczas sos zacznie gęstnieć. Dodajemy makaron wraz z wodą. Mieszamy aż do połączenia się składników. Makaron nakładamy na talerze, posypujemy posiekaną szałwią oraz startym kozim serem.


 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Kucharz grzybiarz Kucharz grzybiarz
    58 dni temu
    Kurek się nie moczy w wodzie,bo pozbawia się ich smaku i aromatu. Grzyby tylko czyścimy.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    60 dni temu
    A co ze szpinakiem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    60 dni temu
    Dodajemy do dania, tuż przed kurkami :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram