Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- rozdrabniacz lub młynek do kawy
Krok 1: Przygotowujemy kotlety z boczniaków
Grzyby dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i odcinamy końce. Następnie kapelusze układamy na ręczniku papierowym, by całkowicie wyschły. Obtaczamy w mące, jajkach doprawionych solą oraz pieprzem i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju rzepakowym aż do uzyskania złotego koloru. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem oprószamy pieprzem.
Krok 2: Przygotowujemy kotlety z selera
Zagotowujemy wodę wraz z listkami laurowymi, zielem angielskim i ziarenkami pieprzu. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, a także obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki włoszczyznę. Dodajemy seler, obrany i pokrojony w plastry o grubości 1 cm. Gotujemy około 15-20 minut, aż seler zmięknie, ale nie będzie się rozpadać. Następnie przekładamy plastry na ręcznik papierowy i pozostawiamy do ostygnięcia. Do roztrzepanych jajek dodajemy sól, pieprz i paprykę wędzoną. Obtaczamy seler w jajku, a następnie w zmielonych migdałach. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju rzepakowym, aż panierka nabierze złotego koloru. Skrapiamy sokiem z limonki.
Krok 3: Przygotowujemy kotlety z bakłażana
Bakłażana kroimy w plastry i mocno obsypujemy solą. Pozostawiamy na około 20 minut, a następnie bakłażana myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Siemię lniane zalewamy ⅓ szklanki wody i pozostawiamy tak długo, aż utworzy się zawiesina. Pestki dyni mielemy w młynku do kawy i łączymy z przyprawami oraz startym serem. Osuszonego bakłażana doprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w zawiesinie z siemienia lnianego i pestkach dyni wymieszanych z serem. Smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż panierka nabierze złotego koloru. Dekorujemy serem grana padano i pokrojonym w paski awokado.
Zobacz podobne
przepisy
Odchudzony kotlet schabowy na dwa sposoby z mizerią
Kotlet schabowy w chrupiącej panierce, smażony lub pieczony, z dodatkiem mizerii pachnącej koperkiem. A wszystko to w wersji odchudzonej, bo od Kingi Paruzel!
Kotlety schabowe z dipem musztardowo-ogórkowym
Odczaruj zwykłego schabowego! Kotlety podaj z doskonałym dipem musztardowo-ogórkowym!
Schab w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną i purée jabłkowym
Tradycyjny schabowy i mus jabłkowy? To danie udowodni Ci, że wbrew pozorom takie połączenie ma sens. I smak!
Rolady schabowe z serem bałkańskim
Soczyste mięso wypełnione farszem z ogórka gruntowego i słonego sera, a do tego marchew i aromatyczny sos na bazie piwa. Pycha!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Klasyczny sernik
- Kotlety schabowe z dipem musztardowo-ogórkowym
- Placki z selera
- Tortilla z hummusem, kurczakiem i sałatką
- Iberyjska sałatka z owocami morza
- Sałatka i koktajl z rabarbaru
- Lody wegańskie
- Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
- Ośmiornica z grilla z sosem cytrynowo-pietruszkowym
- Baba ghanoush
- Sernik z marakują
- Zupa z młodych warzyw z ciecierzycą i quinoą
- Indyk ze szparagami
- Wegańskie burgery z kotletem z buraków
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Ciasto czekoladowo-owsiane
- Krupnik
- Łosoś w sosie curry
- Kanapki na śniadanie
- Pęczotto z górskim serem i kurkami
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- ZIELONY MAJONEZ
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Jagodowe mascarpone
- Warzywa w tempurze
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)