Kotlety schabowe z dipem musztardowo-ogórkowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • papierowy ręcznik kuchenny

Krok 1: Przygotowujemy sos

Korniszony osączamy, dymkę oczyszczamy i oba składniki kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z kwaśną śmietaną, musztardą. Doprawiamy miodem, solą i pieprzem.

Krok 2: Panierujemy schab

Kotlety myjemy, osuszamy. Doprawiamy papryką, solą, pieprzem. Obtaczamy w mące, a następnie zanurzamy w lekko roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej, lekko dociskając.

Krok 3: Smażymy kotlety schabowe

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy kotlety przez ok. 5 minut z każdej strony, aż będą chrupiące i nabiorą złotobrązowego koloru. Osączamy na papierze kuchennym i studzimy. Zabieramy razem z zapakowanym osobno dipem na piknik i podajemy.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Fela Fela
    761 dni temu
    Kotlety schabowe smażone na maśle? Nigdy w życiu!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    626 dni temu
    Smalec!!!

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!