
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papierowy ręcznik kuchenny
Krok 1: Przygotowujemy sos
Korniszony osączamy, dymkę oczyszczamy i oba składniki kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z kwaśną śmietaną, musztardą. Doprawiamy miodem, solą i pieprzem.
Krok 2: Panierujemy schab
Kotlety myjemy, osuszamy. Doprawiamy papryką, solą, pieprzem. Obtaczamy w mące, a następnie zanurzamy w lekko roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej, lekko dociskając.
Krok 3: Smażymy kotlety schabowe
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy kotlety przez ok. 5 minut z każdej strony, aż będą chrupiące i nabiorą złotobrązowego koloru. Osączamy na papierze kuchennym i studzimy. Zabieramy razem z zapakowanym osobno dipem na piknik i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
- Jajka na miękko
- Ryba z piekarnika
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto marchewkowe
- Uszka z grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Makówki śląskie
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Łazanki
- Boczek pieczony
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1305 dni temu
Kotlety schabowe smażone na maśle? Nigdy w życiu!
Odpowiedz
1171 dni temu
Smalec!!!