• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender
  • blachę do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Gotujemy zupę

Cebulę kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i myjemy. Cukinię oczyszczamy, oba składniki kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy w garnku wraz z cebulą na gorącej oliwie przez 3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem, dolewamy bulion i zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 15-20 minut do miękkości.

Krok 2: Łączymy czosnek niedźwiedzi z serkiem

Czosnek niedźwiedzi myjemy i drobno siekamy. Mieszamy z serkiem śmietankowym i odrobiną soku z cytryny, doprawiamy solą.

Krok 3: Pieczemy grzanki

Zupę miksujemy blenderem, dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Kromki bagietki układamy obok siebie na blasze do pieczenia i podpiekamy przez 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Rozkładamy na nich krem z czosnkiem niedźwiedzim i podajemy z zupą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    148 dni temu
    Wczoraj przygotowałam tę zupę i całej mojej rodzinie bardzo smakowała :) polecam ten przepis

    odpowiedz

  • Gość Gość
    230 dni temu
    Czy mielony i suszony czosnek niedzwiedźi też będzie dobry ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    230 dni temu
    Można uszyć suszonego, jednak należy dodać znacznie mniej. Najlepiej - do smaku.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram