Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Gotujemy zupę
Cebulę kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i myjemy. Cukinię oczyszczamy, oba składniki kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy w garnku wraz z cebulą na gorącej oliwie przez 3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem, dolewamy bulion i zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 15-20 minut do miękkości.
Krok 2: Łączymy czosnek niedźwiedzi z serkiem
Czosnek niedźwiedzi myjemy i drobno siekamy. Mieszamy z serkiem śmietankowym i odrobiną soku z cytryny, doprawiamy solą.
Krok 3: Pieczemy grzanki
Zupę miksujemy blenderem, dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Z bagietki odkrawamy 8 kromek. Kromki bagietki układamy obok siebie na blasze do pieczenia i podpiekamy przez 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Rozkładamy na nich krem z czosnkiem niedźwiedzim i podajemy z zupą.
Zobacz podobne
przepisy
Ekspresowy krem z groszku
Pomysł na błyskawiczną zupę dla zabieganych: kremowa kompozycja z zielonego groszku z dodatkiem pysznej mozzarelli!
Zupa z cukinii z kurkami
Doskonałe połączenie cukinii i kurek! Przygotuj doskonałą zupę, którą wykonasz w kilka chwil!
Zupa jarzynowa z pastą ziołową
Pyszna zupa z doskonałą pastą z pietruszki, bazylii, parmezanu i orzeszków pinii!
Zupa z groszku z miętą i prażoną gruszką
To wyjątkowe połączenie aromatycznych przypraw z delikatnym groszkiem. Dodatkowo wzbogacone słodką, prażoną gruszką.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka gyros
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wegańska ryba po grecku
- Kapusta z grochem
- Domek z piernika
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kompot z suszu z cytryną
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
1688 dni temu
czy chodzi o topiony serek śmietankowy?
odpowiedz
1687 dni temu
Tak, zdecydowanie serek topiony najlepiej się tutaj sprawdzi :)
1660 dni temu
Bardziej o kremowy biały serek do smarowania a la Philadelphia
1849 dni temu
Polecam! Pyszna, łagodna zupa. Smakuje wyśmienicie :)
odpowiedz
2339 dni temu
Wczoraj przygotowałam tę zupę i całej mojej rodzinie bardzo smakowała :) polecam ten przepis
odpowiedz
2421 dni temu
Czy mielony i suszony czosnek niedzwiedźi też będzie dobry ?
odpowiedz
2420 dni temu
Można uszyć suszonego, jednak należy dodać znacznie mniej. Najlepiej - do smaku.