
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Dusimy cukinię z cebulą
Cukinię oczyszczamy i ścieramy na tarce. Cebulę obieramy, siekamy i smażymy na 2 łyżkach roztopionego masła aż do zeszklenia. Dodajemy startą cukinię i dusimy razem przez 5 minut. Dodajemy bulion, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy pod przykryciem przez 15 minut do miękkości.
Krok 2: Smażymy kurki
W międzyczasie kurki dokładnie oczyszczamy, większe przekrawamy na pół. Smażymy na maśle przez 3 minuty z każdej strony. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Podajemy zupę
Liście bazylii obrywamy i kroimy w paski. Zupę doprawiamy śmietaną crème fraîche, solą i pieprzem. Dodajemy kurki. Posypujemy paskami bazylii.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Nuggetsy z kurczaka
- Piernik świąteczny
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba po japońsku
- Sałatka gyros
- Boczek pieczony
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto na pierogi
- Przekąski sylwestrowe
- Makowiec japoński
- Kutia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
2998 dni temu
Hehe faktycznie. Te z pewnością nie sa jadalne.
Odpowiedz
3234 dni temu
Mam pytanie - co to za grzyby - bo "kurki" czyli pieprznik jadalny z całą pewnością NIE
Odpowiedz
460 dni temu
bo te zupę je się tylko raz ;P