Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Dusimy cukinię z cebulą
Cukinię oczyszczamy i ścieramy na tarce. Cebulę obieramy, siekamy i smażymy na 2 łyżkach roztopionego masła aż do zeszklenia. Dodajemy startą cukinię i dusimy razem przez 5 minut. Dodajemy bulion, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy pod przykryciem przez 15 minut do miękkości.
Krok 2: Smażymy kurki
W międzyczasie kurki dokładnie oczyszczamy, większe przekrawamy na pół. Smażymy na maśle przez 3 minuty z każdej strony. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Podajemy zupę
Liście bazylii obrywamy i kroimy w paski. Zupę doprawiamy śmietaną crème fraîche, solą i pieprzem. Dodajemy kurki. Posypujemy paskami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
Sycąca, rozgrzewająca propozycja dla miłośników Orientu. Aromatyczna zupa krem doskonale smakuje i kusi zapachem!
Zupa szpinakowa z fetą
Pyszne danie dla fanów szpinaku – kremowa zupa o pięknej soczystej barwie, doprawiona serem feta oraz szczypiorkiem.
Kremowa zupa z kalafiora
Kiedy nie ma czasu na długie godziny spędzone w kuchni, warto postawić na delikatną zupę z kalafiora z dodatkiem sera.
Krem ze szparagów
Delikatna zupa o kremowej konsystencji i wyjątkowym smaku białych szparagów, przyozdobiona aromatyczną natką pietruszki.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Banany smażone w cieście
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
- Mega muffinki czekoladowe
- Kaiserschmarrn – omlet z wiśniami
- Piłka nożna po włosku (spaghetti z kuleczkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi)
- Kurczak w pomidorach z pieczoną kapustą
- Łopatka wieprzowa z białą kiełbasą w miodowo-piwnej kapuście
- Ciasto na pizzę
- Grissini
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Zupa serowo-cebulowa
- Kurki marynowane na 2 sposoby
- 3 przepisy na babeczki z kubka
- Zupa jarzynowa z brukselką
- 3 sposoby na lunchbox
- Frytki z warzyw z dipem sezamowym
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Faszerowane bataty
- Ciastka pisanki
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Naleśniki z farszem
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Kotleciki jagnięce
- Wieniec wielkanocny
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Hummus grzybowy
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Nalewka z głogu
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2674 dni temu
Hehe faktycznie. Te z pewnością nie sa jadalne.
odpowiedz
2909 dni temu
Mam pytanie - co to za grzyby - bo "kurki" czyli pieprznik jadalny z całą pewnością NIE
odpowiedz
136 dni temu
bo te zupę je się tylko raz ;P