Zupa z cukinii z kurkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Dusimy cukinię z cebulą

Cukinię oczyszczamy i ścieramy na tarce. Cebulę obieramy, siekamy i smażymy na 2 łyżkach roztopionego masła aż do zeszklenia. Dodajemy startą cukinię i dusimy razem przez 5 minut. Dodajemy bulion, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy pod przykryciem przez 15 minut do miękkości.

Krok 2: Smażymy kurki

W międzyczasie kurki dokładnie oczyszczamy, większe przekrawamy na pół. Smażymy na maśle przez 3 minuty z każdej strony. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3: Podajemy zupę

Liście bazylii obrywamy i kroimy w paski. Zupę doprawiamy śmietaną crème fraîche, solą i pieprzem. Dodajemy kurki. Posypujemy paskami bazylii.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    2674 dni temu
    Hehe faktycznie. Te z pewnością nie sa jadalne.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2909 dni temu
    Mam pytanie - co to za grzyby - bo "kurki" czyli pieprznik jadalny z całą pewnością NIE

    odpowiedz

  • Gość Gość
    136 dni temu
    bo te zupę je się tylko raz ;P

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!