
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Cebulę, czosnek, marchew obieramy i kroimy w kostkę. Razem z soczewicą dusimy przez 1-2 minuty na gorącym oleju aż do zeszklenia. Posypujemy przyprawami, smażymy przez chwilę, a następnie rozcieńczamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy, lekko solimy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy pod przykryciem mniej więcej przez 20 minut, aż warzywa będą miękkie.
Szpinak czyścimy i dokładnie myjemy. Blanszujemy w dużej ilości wrzącej, osolonej wody przez 2-3 minuty. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy.
Liście pietruszki obrywamy i grubo siekamy. Usuwamy z zupy liść laurowy, wyjmujemy 1 chochlę marchwi i soczewicy. Pozostałą zupę miksujemy i doprawiamy sokiem z cytryny. Dodajemy marchew i soczewicę, pietruszkę i szpinak i doprawiamy do smaku. Podajemy z chlebem pita.
Zobacz podobne
przepisy
Kremowa zupa z kalafiora
Kiedy nie ma czasu na długie godziny spędzone w kuchni, warto postawić na delikatną zupę z kalafiora z dodatkiem sera.

Zupa z czerwonej papryki
Pomysł na obiad: delikatna kremowa zupa o pysznym, słodkawym smaku papryki oraz niepowtarzalnej, wyrazistej barwie.

Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
Niepowtarzalny smak swojskich borowików doskonale komponuje się z podsmażanymi grzankami. Musisz tego spróbować!

Zupa czosnkowa
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni.

Zobacz przepisy
na święta
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Idealne jajka na Wielkanoc
- Wielkanocne koszyczki
- Wielkanocne gniazdka czekoladowe
- Wielkanocny koktajl serniczkowy
- Wielkanocny deser w pucharkach
- Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z migdałami
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Mazurek kajmakowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Limonkowa babka majonezowa
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Makowiec drożdżowy
- Babka marmurkowa
- Kotlety jajeczne
- Sernik bez spodu
- Tradycyjny żurek na zakwasie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (24)
329 dni temu
Ile to jest porcji?
odpowiedz
327 dni temu
Ta zupa to 4 porcje.
1719 dni temu
Smakowała u nas wszystkim☺
odpowiedz
1731 dni temu
PRZE-PY-SZNE!!!!! Arabowie to jednak jest wyższa rasa człowieka. Pozdrawiam!!
odpowiedz
1836 dni temu
Przepyszna! Dodalam seler naciowy zeby było jeszcze więcej składników. Dziękuję za przepis!
odpowiedz
2209 dni temu
dodaje do ulubionych 😉
odpowiedz
2209 dni temu
❤️
2931 dni temu
Pycha...!!! Zagości na stałe w mojej kuchnia.
odpowiedz
3025 dni temu
Pyszna! Najpierw zrobilam bez szpinaku i pietruszki, ale dodalam nastepnego dnia. Bez czy z szpinakiem - zupa jest rewelacyjna. Jest to idealna zupa na jesień / sycąca i rozgrzewająca (dzięki chili). Kolejny z przepisów Kuchni Lidla, na którym się nie zawiodłam. Zdecydowanie zupa ta trafia na listę ulubionych!
odpowiedz
3025 dni temu
Liczymy, że ta lista będzie się wciąż rozrastać!
3028 dni temu
soczewica ma być surowa czy ugotowana?
odpowiedz
3027 dni temu
Używamy surowej soczewicy :)
3197 dni temu
Jest to ciekawe i smaczne
odpowiedz
3376 dni temu
pyszna!
odpowiedz
3488 dni temu
Bardzo dobra zupka .
odpowiedz
3501 dni temu
Polecam... Z grzaneczkami szczególnie
odpowiedz
3515 dni temu
alien, dziękujemy za miłe słowa :)
odpowiedz
3515 dni temu
Zupka petarda! Pyszna i sycąca o przyjemnym nie banalnym smaku. Polecam
odpowiedz
3524 dni temu
AZgotuj, czekamy na relację ;)
odpowiedz
3525 dni temu
Zribię i podzielę sie wrazeniami:)
odpowiedz
3580 dni temu
Drogi Gościu, bardzo nas cieszy Twoja pozytywna opinia :) Zachęcamy do wypróbowania naszych innych przepisów :)
odpowiedz
3581 dni temu
Zupa wyśmienita, smak nie do opisania! Naprawdę polecam!!!
odpowiedz
3582 dni temu
Drogi Gościu, nie trzeba.
odpowiedz
3584 dni temu
Mam pytanie odnośnie soczewicy: czy trzeba ją wcześniej namoczyć?
odpowiedz
zobacz wszystkie