Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Cebulę, czosnek, marchew obieramy i kroimy w kostkę. Razem z soczewicą dusimy przez 1-2 minuty na gorącym oleju aż do zeszklenia. Posypujemy przyprawami, smażymy przez chwilę, a następnie rozcieńczamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy, lekko solimy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy pod przykryciem mniej więcej przez 20 minut, aż warzywa będą miękkie.
Szpinak czyścimy i dokładnie myjemy. Blanszujemy w dużej ilości wrzącej, osolonej wody przez 2-3 minuty. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy.
Liście pietruszki obrywamy i grubo siekamy. Usuwamy z zupy liść laurowy, wyjmujemy 1 chochlę marchwi i soczewicy. Pozostałą zupę miksujemy i doprawiamy sokiem z cytryny. Dodajemy marchew i soczewicę, pietruszkę i szpinak i doprawiamy do smaku. Podajemy z chlebem pita.
Zobacz podobne
przepisy
Kremowa zupa z kalafiora
Kiedy nie ma czasu na długie godziny spędzone w kuchni, warto postawić na delikatną zupę z kalafiora z dodatkiem sera.
Zupa z czerwonej papryki
Pomysł na obiad: delikatna kremowa zupa o pysznym, słodkawym smaku papryki oraz niepowtarzalnej, wyrazistej barwie.
Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
Niepowtarzalny smak swojskich borowików doskonale komponuje się z podsmażanymi grzankami. Musisz tego spróbować!
Zupa czosnkowa
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kutia
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny makowiec
- Kompot z suszu z cytryną
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Piernik staropolski
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wegańska ryba po grecku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (24)
271 dni temu
Ile to jest porcji?
odpowiedz
269 dni temu
Ta zupa to 4 porcje.
1660 dni temu
Smakowała u nas wszystkim☺
odpowiedz
1673 dni temu
PRZE-PY-SZNE!!!!! Arabowie to jednak jest wyższa rasa człowieka. Pozdrawiam!!
odpowiedz
1777 dni temu
Przepyszna! Dodalam seler naciowy zeby było jeszcze więcej składników. Dziękuję za przepis!
odpowiedz
2151 dni temu
dodaje do ulubionych 😉
odpowiedz
2151 dni temu
❤️
2873 dni temu
Pycha...!!! Zagości na stałe w mojej kuchnia.
odpowiedz
2967 dni temu
Pyszna! Najpierw zrobilam bez szpinaku i pietruszki, ale dodalam nastepnego dnia. Bez czy z szpinakiem - zupa jest rewelacyjna. Jest to idealna zupa na jesień / sycąca i rozgrzewająca (dzięki chili). Kolejny z przepisów Kuchni Lidla, na którym się nie zawiodłam. Zdecydowanie zupa ta trafia na listę ulubionych!
odpowiedz
2967 dni temu
Liczymy, że ta lista będzie się wciąż rozrastać!
2970 dni temu
soczewica ma być surowa czy ugotowana?
odpowiedz
2969 dni temu
Używamy surowej soczewicy :)
3138 dni temu
Jest to ciekawe i smaczne
odpowiedz
3318 dni temu
pyszna!
odpowiedz
3430 dni temu
Bardzo dobra zupka .
odpowiedz
3443 dni temu
Polecam... Z grzaneczkami szczególnie
odpowiedz
3457 dni temu
alien, dziękujemy za miłe słowa :)
odpowiedz
3457 dni temu
Zupka petarda! Pyszna i sycąca o przyjemnym nie banalnym smaku. Polecam
odpowiedz
3466 dni temu
AZgotuj, czekamy na relację ;)
odpowiedz
3466 dni temu
Zribię i podzielę sie wrazeniami:)
odpowiedz
3522 dni temu
Drogi Gościu, bardzo nas cieszy Twoja pozytywna opinia :) Zachęcamy do wypróbowania naszych innych przepisów :)
odpowiedz
3523 dni temu
Zupa wyśmienita, smak nie do opisania! Naprawdę polecam!!!
odpowiedz
3524 dni temu
Drogi Gościu, nie trzeba.
odpowiedz
3526 dni temu
Mam pytanie odnośnie soczewicy: czy trzeba ją wcześniej namoczyć?
odpowiedz
zobacz wszystkie