
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Cebulę, czosnek, marchew obieramy i kroimy w kostkę. Razem z soczewicą dusimy przez 1-2 minuty na gorącym oleju aż do zeszklenia. Posypujemy przyprawami, smażymy przez chwilę, a następnie rozcieńczamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy, lekko solimy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy pod przykryciem mniej więcej przez 20 minut, aż warzywa będą miękkie.
Szpinak czyścimy i dokładnie myjemy. Blanszujemy w dużej ilości wrzącej, osolonej wody przez 2-3 minuty. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy.
Liście pietruszki obrywamy i grubo siekamy. Usuwamy z zupy liść laurowy, wyjmujemy 1 chochlę marchwi i soczewicy. Pozostałą zupę miksujemy i doprawiamy sokiem z cytryny. Dodajemy marchew i soczewicę, pietruszkę i szpinak i doprawiamy do smaku. Podajemy z chlebem pita.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pancakes z borówkami
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Spaghetti à la carbonara
- Chili con carne
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Krem z dyni
- Zapiekanka ziemniaczana
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Guacamole
- Chłodnik z botwiny
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Sernik na zimno w słoiku
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Ryż smażony z warzywami
- Zupa pho z wołowiną
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Owsianka na mleku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (24)
489 dni temu
Ile to jest porcji?
odpowiedz
487 dni temu
Ta zupa to 4 porcje.
1879 dni temu
Smakowała u nas wszystkim☺
odpowiedz
1891 dni temu
PRZE-PY-SZNE!!!!! Arabowie to jednak jest wyższa rasa człowieka. Pozdrawiam!!
odpowiedz
1996 dni temu
Przepyszna! Dodalam seler naciowy zeby było jeszcze więcej składników. Dziękuję za przepis!
odpowiedz
2369 dni temu
dodaje do ulubionych 😉
odpowiedz
2369 dni temu
❤️
3091 dni temu
Pycha...!!! Zagości na stałe w mojej kuchnia.
odpowiedz
3185 dni temu
Pyszna! Najpierw zrobilam bez szpinaku i pietruszki, ale dodalam nastepnego dnia. Bez czy z szpinakiem - zupa jest rewelacyjna. Jest to idealna zupa na jesień / sycąca i rozgrzewająca (dzięki chili). Kolejny z przepisów Kuchni Lidla, na którym się nie zawiodłam. Zdecydowanie zupa ta trafia na listę ulubionych!
odpowiedz
3185 dni temu
Liczymy, że ta lista będzie się wciąż rozrastać!
3188 dni temu
soczewica ma być surowa czy ugotowana?
odpowiedz
3187 dni temu
Używamy surowej soczewicy :)
3357 dni temu
Jest to ciekawe i smaczne
odpowiedz
3536 dni temu
pyszna!
odpowiedz
3648 dni temu
Bardzo dobra zupka .
odpowiedz
3661 dni temu
Polecam... Z grzaneczkami szczególnie
odpowiedz
3675 dni temu
alien, dziękujemy za miłe słowa :)
odpowiedz
3675 dni temu
Zupka petarda! Pyszna i sycąca o przyjemnym nie banalnym smaku. Polecam
odpowiedz
3684 dni temu
AZgotuj, czekamy na relację ;)
odpowiedz
3685 dni temu
Zribię i podzielę sie wrazeniami:)
odpowiedz
3740 dni temu
Drogi Gościu, bardzo nas cieszy Twoja pozytywna opinia :) Zachęcamy do wypróbowania naszych innych przepisów :)
odpowiedz
3741 dni temu
Zupa wyśmienita, smak nie do opisania! Naprawdę polecam!!!
odpowiedz
3742 dni temu
Drogi Gościu, nie trzeba.
odpowiedz
3744 dni temu
Mam pytanie odnośnie soczewicy: czy trzeba ją wcześniej namoczyć?
odpowiedz
zobacz wszystkie