
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Cebulę, czosnek, marchew obieramy i kroimy w kostkę. Razem z soczewicą dusimy przez 1-2 minuty na gorącym oleju aż do zeszklenia. Posypujemy przyprawami, smażymy przez chwilę, a następnie rozcieńczamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy, lekko solimy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy pod przykryciem mniej więcej przez 20 minut, aż warzywa będą miękkie.
Szpinak czyścimy i dokładnie myjemy. Blanszujemy w dużej ilości wrzącej, osolonej wody przez 2-3 minuty. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy.
Liście pietruszki obrywamy i grubo siekamy. Usuwamy z zupy liść laurowy, wyjmujemy 1 chochlę marchwi i soczewicy. Pozostałą zupę miksujemy i doprawiamy sokiem z cytryny. Dodajemy marchew i soczewicę, pietruszkę i szpinak i doprawiamy do smaku. Podajemy z chlebem pita.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa czosnkowa
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni.

Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
Niepowtarzalny smak swojskich borowików doskonale komponuje się z podsmażanymi grzankami. Musisz tego spróbować!

Zupa z czerwonej papryki
Pomysł na obiad: delikatna kremowa zupa o pysznym, słodkawym smaku papryki oraz niepowtarzalnej, wyrazistej barwie.

Kremowa zupa z kalafiora
Kiedy nie ma czasu na długie godziny spędzone w kuchni, warto postawić na delikatną zupę z kalafiora z dodatkiem sera.

Komentarze (22)
326 dni temu
Smakowała u nas wszystkim☺
odpowiedz
339 dni temu
PRZE-PY-SZNE!!!!! Arabowie to jednak jest wyższa rasa człowieka. Pozdrawiam!!
odpowiedz
443 dni temu
Przepyszna! Dodalam seler naciowy zeby było jeszcze więcej składników. Dziękuję za przepis!
odpowiedz
817 dni temu
dodaje do ulubionych 😉
odpowiedz
817 dni temu
❤️
1539 dni temu
Pycha...!!! Zagości na stałe w mojej kuchnia.
odpowiedz
1633 dni temu
Pyszna! Najpierw zrobilam bez szpinaku i pietruszki, ale dodalam nastepnego dnia. Bez czy z szpinakiem - zupa jest rewelacyjna. Jest to idealna zupa na jesień / sycąca i rozgrzewająca (dzięki chili). Kolejny z przepisów Kuchni Lidla, na którym się nie zawiodłam. Zdecydowanie zupa ta trafia na listę ulubionych!
odpowiedz
1633 dni temu
Liczymy, że ta lista będzie się wciąż rozrastać!
1636 dni temu
soczewica ma być surowa czy ugotowana?
odpowiedz
1635 dni temu
Używamy surowej soczewicy :)
1804 dni temu
Jest to ciekawe i smaczne
odpowiedz
1984 dni temu
pyszna!
odpowiedz
2096 dni temu
Bardzo dobra zupka .
odpowiedz
2109 dni temu
Polecam... Z grzaneczkami szczególnie
odpowiedz
2123 dni temu
alien, dziękujemy za miłe słowa :)
odpowiedz
2123 dni temu
Zupka petarda! Pyszna i sycąca o przyjemnym nie banalnym smaku. Polecam
odpowiedz
2132 dni temu
AZgotuj, czekamy na relację ;)
odpowiedz
2133 dni temu
Zribię i podzielę sie wrazeniami:)
odpowiedz
2188 dni temu
Drogi Gościu, bardzo nas cieszy Twoja pozytywna opinia :) Zachęcamy do wypróbowania naszych innych przepisów :)
odpowiedz
2189 dni temu
Zupa wyśmienita, smak nie do opisania! Naprawdę polecam!!!
odpowiedz
2190 dni temu
Drogi Gościu, nie trzeba.
odpowiedz
2192 dni temu
Mam pytanie odnośnie soczewicy: czy trzeba ją wcześniej namoczyć?
odpowiedz
zobacz wszystkie