Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobot MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Suszone grzyby zalej 100 g gorącej wody i odstaw.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY GREMOLATĘ
Do pojemnika miksującego dodajemy wszystkie składniki na gremolatę i rozdrabniamy je, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 7 sekund / obroty 6. Gotową gremolatę przekładamy do miski.
KROK 2: SIEKAMY CEBULĘ I CZOSNEK
Cebulę kroimy w ćwiartki i wraz z ząbkami czosnku przekładamy do pojemnika miksującego. Następnie wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6 i rozdrabniamy składniki. Po posiekaniu zgarniamy czosnek i cebulę z boków pojemnika.
KROK 3: ROZDRABNIAMY PIECZARKI
Do pojemnika miksującego z cebulą i czosnkiem dodajemy pieczarki, które również rozdrabniamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 5. Składniki ponownie zbieramy z boków pojemnika.
KROK 4: PODSMAŻAMY GRZYBY Z PRZYPRAWAMI
Do rozdrobnionych składników wlewamy oliwę i dodajemy tymianek. Całość podsmażamy, bez miarki w pokrywie, używając programu przypiekanie / czas 12 minut / temperatura 130 °C / obroty 1. Pod koniec smażenia do pojemnika miksującego wlewamy ocet balsamiczny.
Z podsmażonej masy grzybowej odkładamy ok. 4 łyżki, aby udekorować nią gotowe miski z zupą.
KROK 5: GOTUJEMY ZUPĘ
Do pojemnika miksującego z podsmażonymi grzybami wlewamy lekko podgrzany bulion i dodajemy namoczone wcześniej suszone borowiki wraz z wodą, w której się moczyły. Zupę gotujemy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień/ czas 15 minut / temp. 100°C / obroty 1.
KROK 6: MIKSUJEMY ZUPĘ NA KREM
Ugotowaną zupę doprawiamy solą i pieprzem według uznania i miksujemy na krem, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 10.
KROK 7: DODAJEMY ŚMIETANĘ
Przez otwór w pokrywie do pojemnika miksującego dodajemy śmietanę i całość mieszamy, korzystając z programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 2 minuty / temp. 100°C / obroty 3.
KROK 8: PODAJEMY ZUPĘ KREM
Gotowy krem przelewamy do misek i dekorujemy odłożoną wcześniej masą grzybową oraz gremolatą. Do smaku możemy go także skropić oliwą.
Zobacz podobne
przepisy
Krem z borowików
Przepis na prosty i bardzo smaczny krem z borowików. Najlepsza zupa grzybowa jaką kiedykolwiek jadłeś – odwiedź Kuchnię Lidla i przekonaj się sam!
Grzybowa zupa z podgrzybków z pieczonym dorszem
Jak smakują grzyby z dorszem? Wypróbuj przepis Karola na zupę z podgrzybków i przekonaj się sam!
Wegańskie flaczki z boczniaków
Proste i szybkie w przygotowaniu wegańskie flaczki z boczniaków, których posmakować będzie chciał każdy! Spróbuj choć raz tej alternatywnej wersji, a wracać będziesz do niej już zawsze!
Kremowa zupa z pieczonymi grzybami
Ta zupa to gwarancja udanego obiadu! Kremowa, charakterna, wyrafinowana, bardzo aromatyczna, a jednocześnie niezwykle prosta w przygotowaniu! Koniecznie wypróbuj ten przepis.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uszka z grzybami
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto marchewkowe
- Piernik staropolski
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kapusta z grochem
- Przekąski sylwestrowe
- Kompot z suszu z cytryną
- Sernik piernikowy
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ryba po japońsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)