
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy. Dodajemy pokrojone borowiki oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i pietruszkę. Pora kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanej patelni, na odrobinie oleju. Dodajemy do bulionu i całość gotujemy około 20 minut.
Gdy warzywa będą miękkie, miksujemy przy pomocy blendera na gładki krem. Dodajemy śmietanę i przyprawiamy zupę solą i pieprzem, do smaku.
Jak podawać
Zupę przelewamy do miseczek i dekorujemy posiekanymi orzechami i natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku z marchewką i truflowym pesto
Kremowa, gęsta zupa z mieszanki warzyw, z dodatkiem truflowego pesto i czosnku, rozgrzeje i oczaruje smakiem każdego.

Jajka zapiekane w szynce
Pomysłowy sposób na serwowanie jajek, który sprawdzi się na niejednym śniadaniu lub przyjęciu. Wszyscy będą zachwyceni!

Zupa chrzanowa z szynką
Coś specjalnego dla miłośników zdecydowanych smaków – zupa z podsmażaną szynką oraz mocno chrzanową nutą.

Klops z jajkiem
Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.

Komentarze (3)
2374 dni temu
czy można użyć podgrzybków?
odpowiedz
2373 dni temu
Elizo, można :)
3446 dni temu
zupa fantastyczna - dodalam grzanki
odpowiedz
zobacz wszystkie