Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy. Dodajemy pokrojone borowiki oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i pietruszkę. Pora kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanej patelni, na odrobinie oleju. Dodajemy do bulionu i całość gotujemy około 20 minut.
Gdy warzywa będą miękkie, miksujemy przy pomocy blendera na gładki krem. Dodajemy śmietanę i przyprawiamy zupę solą i pieprzem, do smaku.
Jak podawać
Zupę przelewamy do miseczek i dekorujemy posiekanymi orzechami i natką pietruszki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Mini burgery
- Krokiety z mięsem
- Ciasto na pierogi
- Pieczona ryba po grecku
- Makówki śląskie
- Śledź w oleju
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (3)
3255 dni temu
czy można użyć podgrzybków?
Odpowiedz
3255 dni temu
Elizo, można :)
4327 dni temu
zupa fantastyczna - dodalam grzanki
Odpowiedz