Krem z borowików

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy. Dodajemy pokrojone borowiki oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i pietruszkę. Pora kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanej patelni, na odrobinie oleju. Dodajemy do bulionu i całość gotujemy około 20 minut.

Gdy warzywa będą miękkie, miksujemy przy pomocy blendera na gładki krem. Dodajemy śmietanę i przyprawiamy zupę solą i pieprzem, do smaku.

Jak podawać

Zupę przelewamy do miseczek i dekorujemy posiekanymi orzechami i natką pietruszki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Jajka zapiekane w szynce

Pomysłowy sposób na serwowanie jajek, który sprawdzi się na niejednym śniadaniu lub przyjęciu. Wszyscy będą zachwyceni!

Jajka zapiekane w szynce

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Zupa chrzanowa z szynką

Coś specjalnego dla miłośników zdecydowanych smaków – zupa z podsmażaną szynką oraz mocno chrzanową nutą.

Zupa chrzanowa z szynką

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Klops z jajkiem

Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.

Klops z jajkiem

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Eliza Hołdowańska Eliza Hołdowańska
    3131 dni temu
    czy można użyć podgrzybków?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3130 dni temu
    Elizo, można :)
  • Gość Gość
    4203 dni temu
    zupa fantastyczna - dodalam grzanki

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!