Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy. Dodajemy pokrojone borowiki oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i pietruszkę. Pora kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanej patelni, na odrobinie oleju. Dodajemy do bulionu i całość gotujemy około 20 minut.
Gdy warzywa będą miękkie, miksujemy przy pomocy blendera na gładki krem. Dodajemy śmietanę i przyprawiamy zupę solą i pieprzem, do smaku.
Jak podawać
Zupę przelewamy do miseczek i dekorujemy posiekanymi orzechami i natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku z marchewką i truflowym pesto
Kremowa, gęsta zupa z mieszanki warzyw, z dodatkiem truflowego pesto i czosnku, rozgrzeje i oczaruje smakiem każdego.
Jajka zapiekane w szynce
Pomysłowy sposób na serwowanie jajek, który sprawdzi się na niejednym śniadaniu lub przyjęciu. Wszyscy będą zachwyceni!
Zupa chrzanowa z szynką
Coś specjalnego dla miłośników zdecydowanych smaków – zupa z podsmażaną szynką oraz mocno chrzanową nutą.
Klops z jajkiem
Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Pieczona ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Przekąski sylwestrowe
- Kapusta z grochem
- Śledzie po kaszubsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2928 dni temu
czy można użyć podgrzybków?
odpowiedz
2927 dni temu
Elizo, można :)
4000 dni temu
zupa fantastyczna - dodalam grzanki
odpowiedz