zobacz film Wegański sos tatarski

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender

Krok 1: Przygotowujemy majonez z kaszy jaglanej

Mocno rozgotowaną kaszę jaglaną przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy olej, ocet, musztardę, sok z cytryny, syrop z agawy, sól i pieprz. Całość blendujemy na gładki krem, stopniowo dolewając mleko sojowe. Do sosu tatarskiego możemy także użyć majonezu z aquafaby.

Krok 2: Łączymy składniki sosu

Korniszony oraz grzyby w occie kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy skórkę otartą z cytryny i musztardę, a następnie posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorkiem. Wszystkie składniki mieszamy z przygotowanym majonezem, doprawiamy solą oraz pieprzem i dekorujemy świeżym koperkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    1695 dni temu
    Jak długo można przechowywać sos w słoiczkach w lodówce?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1695 dni temu
    Sos można przechowywać przez około 4-5 dni :)

zobacz wszystkie


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!