
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sos
Ogórki, grzybki i koperek bardzo drobno posiekaj. Przełóż do miski. Dodaj majonez, jogurt i musztardę. Wymieszaj.
Wyciśnij sok z cytryny, dodaj do sosu. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Wstaw do lodówki.
Ryba
Filety z ryby umyj i osusz. Pokrój w poprzek na „paluszki”. Mintaja obtocz w mące.
Jajka rozmieszaj widelcem. Dodaj musztardę, wyciśnięty sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko razem wymieszaj, aż składniki się połączą.
W drugiej miseczce przygotuj bułkę tartą. Obtoczone w mące filety zanurzaj kolejno w masie jajecznej i bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż paluszki z dwóch stron, aż nabiorą złotego koloru.
Jak podawać
Usmażone paluszki podawaj z przygotowanym sosem tatarskim.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
2935 dni temu
Sa rewelacyjne, mojej corce bardzo smakuja, dziekuje za Magda
odpowiedz
4334 dni temu
Z pewnością zrobię takie paluszki rybne,dzieci bardzo je lubią ,wyglądają pysznie
odpowiedz