
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sos
Ogórki, grzybki i koperek bardzo drobno posiekaj. Przełóż do miski. Dodaj majonez, jogurt i musztardę. Wymieszaj.
Wyciśnij sok z cytryny, dodaj do sosu. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Wstaw do lodówki.
Ryba
Filety z ryby umyj i osusz. Pokrój w poprzek na „paluszki”. Mintaja obtocz w mące.
Jajka rozmieszaj widelcem. Dodaj musztardę, wyciśnięty sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko razem wymieszaj, aż składniki się połączą.
W drugiej miseczce przygotuj bułkę tartą. Obtoczone w mące filety zanurzaj kolejno w masie jajecznej i bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż paluszki z dwóch stron, aż nabiorą złotego koloru.
Jak podawać
Usmażone paluszki podawaj z przygotowanym sosem tatarskim.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Spaghetti carbonara
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba po japońsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Śledź w oleju
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makówki śląskie
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Jajka na miękko
- Ryba z piekarnika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Guacamole
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
3027 dni temu
Sa rewelacyjne, mojej corce bardzo smakuja, dziekuje za Magda
Odpowiedz
4426 dni temu
Z pewnością zrobię takie paluszki rybne,dzieci bardzo je lubią ,wyglądają pysznie
Odpowiedz