Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sos
Ogórki, grzybki i koperek bardzo drobno posiekaj. Przełóż do miski. Dodaj majonez, jogurt i musztardę. Wymieszaj.
Wyciśnij sok z cytryny, dodaj do sosu. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Wstaw do lodówki.
Ryba
Filety z ryby umyj i osusz. Pokrój w poprzek na „paluszki”. Mintaja obtocz w mące.
Jajka rozmieszaj widelcem. Dodaj musztardę, wyciśnięty sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko razem wymieszaj, aż składniki się połączą.
W drugiej miseczce przygotuj bułkę tartą. Obtoczone w mące filety zanurzaj kolejno w masie jajecznej i bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż paluszki z dwóch stron, aż nabiorą złotego koloru.
Jak podawać
Usmażone paluszki podawaj z przygotowanym sosem tatarskim.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Bazyliowy pstrąg z grilla
Delikatne mięso ryby podanej w całości, pachnące obłędnie świeżą bazylią to doskonały przepis na zdrowe danie z grilla.
Pieczony łosoś z piekarnika z sałatką chlebową
Staropolski sposób na łososia, czyli ryba o słodko-kwaśnym smaku, oryginalna sałatka i dopełniająca całość piwna polewka.
Łosoś w sojowo-imbirowej marynacie
Delikatny pieczony łosoś w aromatycznej marynacie w azjatyckim stylu oczaruje fanów ryb swym imbirowym aromatem.
Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Pistacjowy sernik baskijski
- Piernik staropolski
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2708 dni temu
Sa rewelacyjne, mojej corce bardzo smakuja, dziekuje za Magda
odpowiedz
4107 dni temu
Z pewnością zrobię takie paluszki rybne,dzieci bardzo je lubią ,wyglądają pysznie
odpowiedz