Paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Sos

Ogórki, grzybki i koperek bardzo drobno posiekaj. Przełóż do miski. Dodaj majonez, jogurt i musztardę. Wymieszaj.

Wyciśnij sok z cytryny, dodaj do sosu. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Wstaw do lodówki.

Ryba

Filety z ryby umyj i osusz. Pokrój w poprzek na „paluszki”. Mintaja obtocz w mące.

Jajka rozmieszaj widelcem. Dodaj musztardę, wyciśnięty sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko razem wymieszaj, aż składniki się połączą.

W drugiej miseczce przygotuj bułkę tartą. Obtoczone w mące filety zanurzaj kolejno w masie jajecznej i bułce tartej.

Na patelni rozgrzej olej. Smaż paluszki z dwóch stron, aż nabiorą złotego koloru.

Jak podawać

Usmażone paluszki podawaj z przygotowanym sosem tatarskim.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Magda Magda
    470 dni temu
    Sa rewelacyjne, mojej corce bardzo smakuja, dziekuje za Magda

    odpowiedz

  • Mariola Mariola
    1869 dni temu
    Z pewnością zrobię takie paluszki rybne,dzieci bardzo je lubią ,wyglądają pysznie

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram