Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pstrągi patroszymy i skrobiemy. Tak przygotowane ryby myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Ryby smarujemy oliwą z oliwek. Delikatnie nacinamy skórkę w poprzek ryby. Nacięcia na skórce wypełniamy listkami bazylii.
Do środka każdej z ryb wkładamy po dwie gałązki bazylii.
W koszyczku do pieczenia grillujemy ryby 10 minut z każdej strony.
Jak podawać
Serwujemy z pomidorkami cherry.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Delikatne pieczarki grillowane z aromatycznym nadzieniem. Taką przystawką pobudzisz apetyt swoich gości!
Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uszka z grzybami
- Wigilijny makowiec
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Sernik krakowski
- Ciasto na pierogi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Sałatka gyros
- Pierniki
- Śledzie po kaszubsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3630 dni temu
jedziem z koksem!!!!!1111111111
odpowiedz
3137 dni temu
SIEMA