Bazyliowy pstrąg z grilla
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Pstrągi patroszymy i skrobiemy. Tak przygotowane ryby myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Ryby smarujemy oliwą z oliwek. Delikatnie nacinamy skórkę w poprzek ryby. Nacięcia na skórce wypełniamy listkami bazylii.

Do środka każdej z ryb wkładamy po dwie gałązki bazylii.

W koszyczku do pieczenia grillujemy ryby 10 minut z każdej strony.

Jak podawać

Serwujemy z pomidorkami cherry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • pidi_to_Gość pidi_to_Gość
    3396 dni temu
    jedziem z koksem!!!!!1111111111

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2902 dni temu
    SIEMA

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!