Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pstrągi patroszymy i skrobiemy. Tak przygotowane ryby myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Ryby smarujemy oliwą z oliwek. Delikatnie nacinamy skórkę w poprzek ryby. Nacięcia na skórce wypełniamy listkami bazylii.
Do środka każdej z ryb wkładamy po dwie gałązki bazylii.
W koszyczku do pieczenia grillujemy ryby 10 minut z każdej strony.
Jak podawać
Serwujemy z pomidorkami cherry.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Delikatne pieczarki grillowane z aromatycznym nadzieniem. Taką przystawką pobudzisz apetyt swoich gości!
Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
- Grillowana kukurydza
- Królik w sosie paprykowym z miętowymi ziemniakami
- Schab pieczony z ziołami z sosem pieczarkowym i kapustą
- Pieczony ser brie z pieczarkami
- Grillowany łosoś z salsą z awokado
- Pikantne szaszłyczki z łososia w ajwarze z grillowaną kapustą i sosem czosnkowym
- Kaczka w sosie curry z gruszkami i pomarańczą
- Indyk w pesto
- Uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami
- Kopytka gryczane z delikatnym bolognese
- Królik z musztardą pieczony w rękawie
- Szybkie tosty z grzybami
- Frittata z cukinią i szpinakiem
- Pieczone szparagi à la caprese
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Zabajone z owocami
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Risotto – klasyczny przepis
- Karmelizowana brukselka
- Biszkopt z masą śmietanową i galaretką
- Łupacz z salsą pomidorową
- Limes z mango i limonki
- Jabłecznik
- Sernik z marakują
- Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa)
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Owocowy róg obfitości z lodami waniliowymi
- Biszkopt szpinakowo-bazyliowy z musem malinowo-jogurtowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3606 dni temu
jedziem z koksem!!!!!1111111111
odpowiedz
3113 dni temu
SIEMA