
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pstrągi patroszymy i skrobiemy. Tak przygotowane ryby myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Ryby smarujemy oliwą z oliwek. Delikatnie nacinamy skórkę w poprzek ryby. Nacięcia na skórce wypełniamy listkami bazylii.
Do środka każdej z ryb wkładamy po dwie gałązki bazylii.
W koszyczku do pieczenia grillujemy ryby 10 minut z każdej strony.
Jak podawać
Serwujemy z pomidorkami cherry.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Mini burgery
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Sernik pistacjowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Jajka na miękko
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Krokiety z mięsem
- Śledzie po kaszubsku
- Boczek pieczony
- Zupa grzybowa z makaronem
- Guacamole
- Piernik świąteczny
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
3933 dni temu
jedziem z koksem!!!!!1111111111
Odpowiedz
3440 dni temu
SIEMA