Bazyliowy pstrąg
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

3 wypatroszone i oskrobane pstrągi myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Ryby smarujemy oliwą z oliwek. Delikatnie nacinamy skórkę w poprzek ryby. Nacięcia na skórce wypełniamy listkami bazylii.

Do środka każdej z ryb wkładamy po dwie gałązki bazylii.

W koszyczku do pieczenia grillujemy ryby 10 minut z każdej strony.

Jak podawać

Serwujemy z pomidorkami cherry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • pidi_to_Gość pidi_to_Gość
    1263 dni temu
    jedziem z koksem!!!!!1111111111

    odpowiedz

  • Gość Gość
    769 dni temu
    SIEMA

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram