
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Marynata
Składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rybę marynujemy w połowie marynaty przez 30-60 minut.
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy łososia. Pieczemy 5 minut. Pozostałą marynatę podgrzewamy, by była ciepła i polewamy nią filety. Zapiekamy 10 minut.
Łososia wykładamy na talerz. Podajemy z ćwiartkami limonki i cytryny.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś w sosie curry
Sposób na udany obiad? Pieczony łosoś w wyrazistym, kremowym sosie curry z pomidorami i dodatkiem mleka kokosowego.


Soczysty łosoś z sosem z rukoli
Kasza, sos, gruszki i pieczona w niskiej temperaturze ryba to intrygujące, a zarazem zdrowe i lekkie połączenie smaków.


Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego
Grillowany łosoś, podawany z dodatkiem delikatnego jabłkowego purée i kopru włoskiego jako aromatycznego kontrastu.


Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami
Szybka w przygotowaniu i lekka tarta. Soczyste pomidory, delikatna mozzarella, wyrazisty łosoś na kruchym cieście.

Zobacz przepisy
na święta
- Wielkanocna brioszka
- Mazurek orzech laskowy (Gianduia)
- Ciastka jak jajka sadzone
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Mazurek miodowo-orzechowy
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Klasyczny mus czekoladowy
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Wegański sos tatarski
- Deser pascha w 10 minut
- Pomarańczowy sernik z crème brûlée
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Jajka z majonezem i awokado
- Babka z herbatą matcha
- Żurek babci
- Zupa chrzanowa z szynką
- Ciasteczka maślano-cytrynowe
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Baba drożdżowa
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (18)
2007 dni temu
Dzień dobry, czy imbir należy zetrzeć na tarce?
odpowiedz
2007 dni temu
Tak, imbir możesz zetrzeć na tarce lub drobno posiekać za pomocą noża.
2821 dni temu
A gdzie się zgubił imbir?
odpowiedz
2821 dni temu
Imbir odnaleziony! W składnikach marynaty :)
2649 dni temu
Dałem sypki
3855 dni temu
To prawda obłędny. Robiłam już dwa razy. Za każdym razem niebo w gębie. Drugi raz zrobiłam dla Rodziców - też byli zachwyceni. Kuchnio Lidla - znowu mnie zachwyciłaś.
odpowiedz
3934 dni temu
Obłędny :) Co prawda z suszonym imbirem, bo nie miałam świeżego, ale nic to ;)
odpowiedz
4013 dni temu
Bardzo smaczna rybka.Polecam
odpowiedz
4061 dni temu
Sarah, niestety sosu sojowego nie można zastąpić niczym innym. Ocet balsamiczny ma zupełnie inny smak i właściwości i nie polecamy używać go do tej potrawy.
odpowiedz
4064 dni temu
Czym moge zartapic sos sojowy. Do lidla,a nawet sklepu mam doleko. Ocet balsamicznx?
odpowiedz
4078 dni temu
Ktoś skopiował was przepis: http://www.bluedragon.pl/przepisy/losos-w-sojowo-imbirowej-marynacie
odpowiedz
4145 dni temu
Dory w Kuchni Lidla znajdziesz wiele pysznych przepisów na łososia! Może któryś jeszcze przypadnie Ci do gustu? :)
odpowiedz
4146 dni temu
Ponieważ sam łosoś nie ma intensywnego smaku dobrze komponuje się z wyrazistymi dodatkami. Ten przepis jest super, robiłam już dwa razy za drugim marynował się około 3 h i był jeszcze lepszy. Polecam!!
odpowiedz
4187 dni temu
Małgorzato łosoś zdecydowanie najlepiej pasuje do składników marynaty.
odpowiedz
4187 dni temu
Czy można użyć innej ryby niż łososia?
odpowiedz
4319 dni temu
Świetny przepis, łosoś wychodzi soczysty i bardzo aromatyczny. Polecam dodać więcej soku z limonki do marynaty niż podano.
odpowiedz
4386 dni temu
Zgadzam się z Gosią, łosoś jest przepyszny aż trudno opisać to co dzieje się w ustach po każdym kęsie:)
odpowiedz
4396 dni temu
Najlepszy przepis na łososia jaki w życiu zrobiłam/jadłam! Szczególnie dla wielbicieli japońskiej kuchni! Słodko, ostro, słony smak, ach... Ja leciutko odbiegłam od oryginalnego przepisu, a konkretnie - dwa duże, dość grube filety z łososia usmażyłam na bardzo mocno rozgrzanej patelni grillowej (po 4 minutki z każdej strony), a nie zrobiłam w piekarniku. Dodałam na talerz troszkę ryżu oraz roszponkę z pomidorkami koktajlowymi (lekko okraszone sosem balsamicznym). Danie wyszło powalająco! Gorrrrrrrrrrrrrąco polecam!!!
odpowiedz
zobacz wszystkie