
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy. W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę oraz czosnek i smażymy przez chwilę. Dodajemy pastę curry, cały czas mieszając smażymy przez około pól minuty.
Następnie wlewamy mleko kokosowe, dodajemy koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki. Zagotowujemy i dusimy wszystko razem około 30 minut, aż zgęstnieje. Sos doprawiamy sokiem z limonki i solą.
Łososia myjemy i suszymy. Układamy filety na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym, na każdy kawałek ryby nakładamy sos. Piekarnik z funkcją grilla nagrzewamy do 200 stopni, wstawiamy rybę do piekarnika i zapiekamy około 15 minut.
Jak podawać
Podajemy z ryżem jaśminowym.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki z łososia z warzywami
Wypróbuj przepis Piotra Kucharskiego na doskonałe lizaki rybne dla dzieci, podane z pysznymi grillowanymi warzywami!


Łosoś z woka w sosie słodko-kwaśnym
Przygotuj niezwykłe danie kuchni chińskiej! Oryginalny przepis na łososia według szefa chińskiej restauracji!

Indyjski łosoś w sosie słodko-kwaśnym
Aromatyczne przyprawy, ryż basmati i chlebek naan - rozsmakuj się w kuchni indyjskiej!


Tajski łosoś curry w mleczku kokosowym
Curry to jedna z najsłynniejszych potraw kuchni azjatyckiej. Wypróbuj tajską wersję dania!


Zobacz przepisy
na lato
- Krewetki w tempurze
- Ziemniaki z grilla
- Proziaki – przepis
- Sałatka z zupek chińskich
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makaron alla carbonara z guanciale
- Kurczak po tajsku
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Spanakopita
- Spaghetti à la carbonara
- Chili con carne
- Smażony żółty ser z sosem tatarskim
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
2419 dni temu
Czego można użyć zamiast czerwonej pasty curry?
odpowiedz
2419 dni temu
Możesz dać curry w proszku :)
3757 dni temu
Paulino, to doskonały pomysł, by nadać nieco ostrości :)
odpowiedz
3757 dni temu
uwielbiam tego łososia :) jedyne o co go ulepszam to o suszone papryczki jalapeno i odrobina chilli. Pyyycha <3
odpowiedz
3946 dni temu
Tomaszu, piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni.
odpowiedz
3947 dni temu
Jaka powinna byc temperatura piekarnika ?
odpowiedz
4218 dni temu
...Najlepsza ryba,jaka jadlam! ;)
odpowiedz
4322 dni temu
Robiłam to danie jakiś czas temu. Kompozycja smaków jest naprawdę zaskakująca. Bardzo, bardzo smakowało
odpowiedz