
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy. W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę oraz czosnek i smażymy przez chwilę. Dodajemy pastę curry, cały czas mieszając smażymy przez około pól minuty.
Następnie wlewamy mleko kokosowe, dodajemy koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki. Zagotowujemy i dusimy wszystko razem około 30 minut, aż zgęstnieje. Sos doprawiamy sokiem z limonki i solą.
Łososia myjemy i suszymy. Układamy filety na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym, na każdy kawałek ryby nakładamy sos. Piekarnik z funkcją grilla nagrzewamy do 200 stopni, wstawiamy rybę do piekarnika i zapiekamy około 15 minut.
Jak podawać
Podajemy z ryżem jaśminowym.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki z łososia z warzywami
Wypróbuj przepis Piotra Kucharskiego na doskonałe lizaki rybne dla dzieci, podane z pysznymi grillowanymi warzywami!


Łosoś z woka w sosie słodko-kwaśnym
Przygotuj niezwykłe danie kuchni chińskiej! Oryginalny przepis na łososia według szefa chińskiej restauracji!

Indyjski łosoś w sosie słodko-kwaśnym
Aromatyczne przyprawy, ryż basmati i chlebek naan - rozsmakuj się w kuchni indyjskiej!


Tajski łosoś curry w mleczku kokosowym
Curry to jedna z najsłynniejszych potraw kuchni azjatyckiej. Wypróbuj tajską wersję dania!


Zobacz przepisy
na święta
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Serniczkowe zajączki
- Ciastka pisanki
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Terrina z łososia z serem feta
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Tarta Cytrynowa
- Wegański łosoś z papryki
- Babka orzechowo-migdałowa
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Świąteczny talerz obfitości
- Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Quiche z nadzieniem szpinakowo-porowym z pomidorami
- Babka z niespodzianką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
2328 dni temu
Czego można użyć zamiast czerwonej pasty curry?
odpowiedz
2328 dni temu
Możesz dać curry w proszku :)
3666 dni temu
Paulino, to doskonały pomysł, by nadać nieco ostrości :)
odpowiedz
3666 dni temu
uwielbiam tego łososia :) jedyne o co go ulepszam to o suszone papryczki jalapeno i odrobina chilli. Pyyycha <3
odpowiedz
3856 dni temu
Tomaszu, piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni.
odpowiedz
3856 dni temu
Jaka powinna byc temperatura piekarnika ?
odpowiedz
4127 dni temu
...Najlepsza ryba,jaka jadlam! ;)
odpowiedz
4231 dni temu
Robiłam to danie jakiś czas temu. Kompozycja smaków jest naprawdę zaskakująca. Bardzo, bardzo smakowało
odpowiedz