
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- dużą patelnię
KROK 1. podsmażamy przyprawy
Na rozgrzanej oliwie przesmażamy drobno posiekany czosnek oraz starty imbir. Dodajemy szczyptę kminu rzymskiego.
KROK 2. dusimy składniki sosu
Następnie dodajemy posiekane cebule oraz pomidory bez skórki. Wszystkie składniki podsmażamy. Wlewamy sos curry, tikka masala lub korma. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą oraz curry.
KROK 3. zabielamy sos
Do sosu dodajemy pokrojone w kostkę masło i śmietankę.
KROK 4. dodajemy warzywa
Paprykę kroimy w dużą kostkę i przekładamy do sosu.
KROK 5. łączymy sos z kawałkami ryby
Filet z łososia pozbawiamy skóry i kroimy w dużą kostkę. Do sosu wrzucamy kawałki ryby. Gotujemy przez około 10 minut.
KROK 6. serwujemy
Danie dekorujemy pietruszką, pokrojonym w paseczki imbirem oraz limonką. Podajemy z ryżem basmati lub ciepłym chlebkiem naan.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Bulion azjatycki z chow mein i krewetkami
Pyszna rozgrzewająca zupa, mająca swe korzenie w kuchni azjatyckiej – delikatny bulion wzbogacony smakiem krewetek.

Kokosowa zupa curry z marchewką
Zupa krem w zupełnie nowym, egzotycznym wydaniu – z wiórkami i mlekiem kokosowym, przyprawiona aromatyczną pastą curry.

Łosoś w sojowo-imbirowej marynacie
Delikatny pieczony łosoś w aromatycznej marynacie w azjatyckim stylu oczaruje fanów ryb swym imbirowym aromatem.


Łosoś w sosie curry
Sposób na udany obiad? Pieczony łosoś w wyrazistym, kremowym sosie curry z pomidorami i dodatkiem mleka kokosowego.


Zobacz przepisy
na lato
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Camembert z grilla
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Stek z grilla wołowy
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Chłodnik z botwiny
- Musaka grecka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Mac and cheese na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
2707 dni temu
Czy ten sos można zamrozić?
odpowiedz
2705 dni temu
Sam sos - jak najbardziej :)
2717 dni temu
Czy gotowy sos mogę zastąpić mlekiem kokosowym z dodaną pastą curry?
odpowiedz
2716 dni temu
Można też tak zrobić, ale pamiętaj, by sos próbować i doprawić tak, by był on smaczny :)
3167 dni temu
mmmmmmm pycha !
odpowiedz
3392 dni temu
Czy w Lidlu otrzymam składniki takie jak: tikka masala lub korma, kmin rzymski, chlebek naan?
odpowiedz
3391 dni temu
annie, w trakcie tygodnia azjatyckiego - tak :)
3427 dni temu
można zastąpić pomidory pomidorami pelati z puszki?
odpowiedz