Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- grill
- drewniane patyczki do szaszłyków
Krok 1: Układamy warzywa na grillu
Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie.
Paprykę kroimy w grube paski. Cukinię przekrawamy na pół, a następnie wzdłuż. Kroimy w ćwiartki i wycinamy gniazda nasienne. Ze szparagów odcinamy końcówki. Warzywa przekładamy do miski. Skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem. Odkładamy na chwilę, by się zamarynowały.
Łososia oczyszczamy, odcinamy skórę. Łososia kroimy w grube paski. Paski nabijamy na patyczki, tworząc rybne lizaki. Warzywa nabijamy na patyczki (każdy kawałek warzywa osobno).
Ciabattę kroimy w podłużne kawałki i również nabijamy na patyczki.
Warzywa w pierwszej kolejności kładziemy na grillu.
Krok 2: Smarujemy łososia glazurą
Składniki glazury łączymy ze sobą. Łososia kładziemy na grillu, a następnie smarujemy glazurą. Obok układamy pieczywo. Gdy łosoś zarumieni się z jednej strony, przekładamy go na drugą i ponownie smarujemy glazurą. Warzywa również możemy posmarować glazurą.
Krok 3: Przygotowujemy sos
Ogórka kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy oregano. Dodajemy keczup. Całość mieszamy.
Warzywa, ciabattę oraz łososia ściągamy z grilla i układamy na talerzu. Podajemy z sosem.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Piernik świąteczny
- Pierniki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Makówki śląskie
- Klasyczna sałatka grecka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Łazanki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Jajka na miękko
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Burek ze szpinakiem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
-etapy-(19922)47475_RGB_OK.webp)
-etapy-(19922)47487_RGB_OK.webp)
-etapy-(19922)47446_RGB_OK.webp)
Komentarze (1)
3453 dni temu
czy można to wykonać na patelni grillowej?
Odpowiedz