Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- grill
- drewniane patyczki do szaszłyków
Krok 1: Układamy warzywa na grillu
Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie.
Paprykę kroimy w grube paski. Cukinię przekrawamy na pół, a następnie wzdłuż. Kroimy w ćwiartki i wycinamy gniazda nasienne. Ze szparagów odcinamy końcówki. Warzywa przekładamy do miski. Skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem. Odkładamy na chwilę, by się zamarynowały.
Łososia oczyszczamy, odcinamy skórę. Łososia kroimy w grube paski. Paski nabijamy na patyczki, tworząc rybne lizaki. Warzywa nabijamy na patyczki (każdy kawałek warzywa osobno).
Ciabattę kroimy w podłużne kawałki i również nabijamy na patyczki.
Warzywa w pierwszej kolejności kładziemy na grillu.
Krok 2: Smarujemy łososia glazurą
Składniki glazury łączymy ze sobą. Łososia kładziemy na grillu, a następnie smarujemy glazurą. Obok układamy pieczywo. Gdy łosoś zarumieni się z jednej strony, przekładamy go na drugą i ponownie smarujemy glazurą. Warzywa również możemy posmarować glazurą.
Krok 3: Przygotowujemy sos
Ogórka kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy oregano. Dodajemy keczup. Całość mieszamy.
Warzywa, ciabattę oraz łososia ściągamy z grilla i układamy na talerzu. Podajemy z sosem.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Łosoś z salsą z truskawek
Niebanalne połączenie pieczonych kawałków łososia w miodowej glazurze z kolorową sałatką owocową i kawałkami sera.
Grillowany łosoś z salsą z awokado
Delikatne mięso z łososia podane z kawałkami dojrzałego awokado, cebuli i świeżą kolendrą nadającą wyjątkowy aromat.
Grillowany łosoś w sosie śmietanowo – szafranowym
Jeżeli uwielbiasz łososia, wypróbuj koniecznie przepis na grillowaną rybę w delikatnym sosie śmietanowo-szafranowym.
Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Crumble z serkiem mascarpone i malinami
- Paluszki rybne z łososia z sałatką z ogórka
- Kurek w ziołach
- Kurczak pieczony w marynacie orzechowej z młodymi warzywami
- Kaczka w winie z suszonymi śliwkami i pieczonymi buraczkami
- Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
- Lizaki z łososia z pieczonymi ziemniaczkami w pesto i ze szpinakiem
- Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
- Królik z musztardą pieczony w rękawie
- Pita z fetą, cukinią i cebulą podana z sałatką
- Chleb z suszonymi wiśniami
- Lizaki z ksylitolu
- Lizaki w kształcie reniferków
- Panini z grillowanymi warzywami
- Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Sałatka na ciepło z brukselką i dynią
- Crostini z serem brie i miechunką
- Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
- Pomarańczowe gumy rozpuszczalne
- Wegańskie eklerki z kremem cytrynowym
- Konfitura z cukinii i pomidorów
- Dżem rabarbarowo-malinowy
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Mus truskawkowy
- Filet z kurczaka z pigwą
- Potrawka piwna z łopatki wieprzowej z pieczoną kalarepą
- 3 sposoby na chutney jabłkowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3069 dni temu
czy można to wykonać na patelni grillowej?
odpowiedz