Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- wok
- grill lub patelnię grillową
KROK 1. przygotowujemy bazę sosu tajskiego
W woku rozpuszczamy mleczko kokosowe. Dodajemy liście kafiru, trawę cytrynową oraz pastę curry. Dodajemy cukier i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia.
KROK 2. dodajemy warzywa
Paprykę kroimy na długie paski. Owoce liczi oraz ananasa obieramy i dzielimy na mniejsze cząstki. Pędy bambusa odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do woka.
KROK 3. doprawiamy sos
Sos doprawiamy do smaku sosem rybnym.
KROK 4. grillujemy rybę
Lekko osolonego łososia grillujemy z obydwu stron na złoty kolor. Układamy na talerzu i polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Danie ozdabiamy bazylią tajską.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiący łosoś z purpurową owsianką
Ugotowane na słono płatki i ryba w chrupiącej panierce to dowód na to, że owsianka jest doskonała nie tylko na śniadanie.
Łosoś w sojowo-imbirowej marynacie
Delikatny pieczony łosoś w aromatycznej marynacie w azjatyckim stylu oczaruje fanów ryb swym imbirowym aromatem.
Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
Pyszna propozycja nie tylko dla fanów owoców morza: krewetki z cukinią w delikatnym sosie na bazie mleka kokosowego.
Łosoś w warzywach na ostro
Wyśmienita mieszanka smakowa w pikantnym stylu: kolorowy miks warzyw podany z soczystym kawałkiem smażonego łososia.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Bulion azjatycki z chow mein i krewetkami
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Szynka w kapuście curry
- Marynata azjatycka
- Zupa pho z wołowiną
- Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
- Gulasz cielęcy po azjatycku
- Sałatka caprese z nektarynek i łososia
- Bananowo-kokosowa owsianka
- Kokosowe curry z krewetkami
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Azjatycki makaron z polędwiczką wieprzową
- Curry z kurczaka z ciecierzycą
- Zalewajka
- Fettuccine Alfredo – przepis na kultowy makaron
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Nalewka z głogu
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Naleśniki w sosie piwnym
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
- Dorsz z pappardelle z marchewki
- Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
- Indyk z salsą truskawkową
- Paella z karkówką
- Tosty z gruszkami i serem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
2617 dni temu
Nie udalo mi sie o tej porze dostac liczi i nie wiem czy przez to sos byl zbyt mdly, uratowalo go jednak dodnie soku z jednej duzej limonki!
odpowiedz
2617 dni temu
Poza tym danie wyszlo przepyszne!
3210 dni temu
Czy liscie kafiru, bazylia tajska i trawa cytrynowa są dostepne w Lidlu w ramach tygodnia azjatyckiego?
odpowiedz
3212 dni temu
Hejka. Dzis na kolacje przygotowalam pysznego lososia w sosie curry z mlekiem kokosowym. Wyszedl pyszny! wszystkie skladniki bez problemu dostepne w LIdlu. Pozdrawiam tajskiego mistrza kuchni. Czekamy na inne jego przepisy!!!
odpowiedz
3212 dni temu
CHETNIE ODWIEDZE TA RESTAURACJE .NAJPIERW ZAMOWIE TEGO LOSOSIA PRZYGOTOWANEGO PRZEZ MISTRZA!!
odpowiedz
3212 dni temu
kucharz tajski super. chetnie skosztuje tego lososia.
odpowiedz
3210 dni temu
Koniecznie napisz nam, jak smakowało danie :)
3212 dni temu
bardzo smaczne, świetny przepis, polecam!
odpowiedz