Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy ziemniaki
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obieramy. Połowę 1 cebuli siekamy bardzo drobno, a pozostałą ilość kroimy w kostkę.
Krok 2: Przygotowujemy sos tatarski
Ogórki konserwowe osączamy i kroimy w kostkę. Mieszamy z drobno posiekaną cebulą, majonezem i jogurtem. Koperek drobno siekamy i dodajemy do sosu. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i dokładnie mieszamy.
Krok 3: Smażymy ziemniaki
Ziemniaki odcedzamy, lekko studzimy, następnie obieramy i kroimy w plasterki o grubości ok. 1 cm. Podsmażamy porcjami na dużej patelni, na niewielkiej ilości oleju, z obu stron, aż będą chrupiące. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4: Zalewamy podsmażone warzywa jajkami
Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącej patelni razem z pozostałą ilością cebuli przez 3-4 minuty. Dodajemy ziemniaki. Roztrzepanymi jajkami polewamy ziemniaki i ostrożnie obracamy, aż się zetną. Szczypiorek kroimy w drobną kostkę, posypujemy nim ziemniaki. Danie podajemy z sosem tatarskim.
Zobacz podobne
przepisy
Jajka w sosie bazyliowym z purée
Pomysł na lekki obiad? Jajka na miękko podane z sosem bazyliowym obok purée z groszku i ziemniaków. Pyszne!
Tortilla ziemniaczana z fuetem i sosami
Przepis na tortillę w stylu hiszpańskim z pysznymi sosami według receptury dwóch Hiszpanów. Musisz spróbować!
Zupa chrzanowa z szynką
Coś specjalnego dla miłośników zdecydowanych smaków – zupa z podsmażaną szynką oraz mocno chrzanową nutą.
Ziołowe placki ziemniaczane ze śmietaną
Sprawdzony przepis na przysmak wszystkich dzieci – placki ziemniaczane ze śmietaną.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
- Smażone ziemniaki ze szpinakiem i fetą
- Sałatka z pomidorami i truskawkami
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Grillowane bataty z sosem chimichurri
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Zapiekane młode ziemniaki z jajkiem i mizerią
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Serowe ziemniaki hasselback
- Zapiekany bochenek chleba na imprezę sylwestrową
- Tosty z awokado i jajkiem
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Banoffee w słoiku
- Chrupiące ziemniaczki z serem i salami
- Ciasto rabarbarowo-malinowe z bezą
- Ocet morelowy
- Cytrynowe kotlety z kaszy bulgur
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Ciastka z jabłkami
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Zapiekanka porowa z chlebem i szynką
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Świąteczny talerz obfitości
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Piersi gęsi duszone z jabłkami, suszonymi śliwkami i żurawinami
- Pstrąg łososiowy z karmelizowaną marchwią
- Szarlotka gruszkowa
- Tradycyjny żurek na zakwasie
- Pizza capriciosa
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2669 dni temu
Smaczne danie, szybkie w przygotowaniu :) Fajnie, że można wykorzystać ziemniaki które zostały, nic się nie marnuje!
odpowiedz