Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Łączymy składniki dania
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Oliwki wrzucamy do garnka. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, pietruszkę grubo siekamy i wrzucamy do garnka. Dodajemy dwa jajka i ugotowany makaron.
Krok 2: Pieczemy spaghetti cake
¾ sera ścieramy na tarce o grubych oczkach wprost do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do formy żaroodpornej. Na wierzch ścieramy resztę sera. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 30-40 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą
Wystarczy brokuł, trochę boczku, parę pomidorów, by wyczarować pożywną i smaczną zapiekankę makaronową.
Spaghetti à la carbonara
Włoski makaron w jednej ze swoich najpopularniejszych odsłon. Jest sycący, prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny!
Spaghetti bolognese
Sekretem prawdziwego spaghetti bolognese jest gęsty, aromatyczny sos. W połączeniu z makaronem tworzy danie idealne.
Piłka nożna po włosku (spaghetti z kuleczkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi)
Połącz makaron z tradycyjnymi dodatkami we włoskim stylu i w kilka chwil przygotuj sycącą potrawę. Doskonały smak gwarantowany!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą
- Naleśniki z farszem
- Ciasto jogurtowe z miodem i orzechami
- Dynia makaronowa z sosem pomidorowym z oliwkami
- Babka czekoladowo-kokosowa
- Smoothie z wodą kokosową
- Kotleciki jajeczne
- Sernik japoński
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Sałatka z makaronu sojowego podawana z ostrymi klopsikami z mięsa mielonego
- Zapiekanka z grillowaną cukinią
- Pizza pepperoni
- Koncentrat bulionu drobiowego
- Chrupiące ciepłe lody
- Bazyliowy dressing z orzechami włoskimi
- Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych
- Sałatka z kaczką, pistacjami i pomarańczą
- Ciasto à la 3 Bit
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Podudzia kurczaka z grilla marynowane w soku z pomarańczy
- Kruche tarty z groszkiem
- Dacquoise kakaowo-orzechowe
- Filet teriyaki z ananasem
- Sałatka szwajcarska z serem gruyère i orzechami włoskimi
- Pudding brzoskwiniowy
- Kanapka z pastrami
- Wegańskie curry z kalafiora z mango (z nerkowcami)
- Rogaliki z makiem
- Tort naleśnikowy XXL
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
2602 dni temu
A co mogę dodać zamiast oliwek, bo ich nie lubię ???
odpowiedz
2601 dni temu
Możesz je zastąpić ulubionym warzywem :)
2586 dni temu
pomidory , mieso mielone, marchewke , seler, pietruszke ,
1953 dni temu
Dodaj bez :) będzie ładnie pachnieć
1761 dni temu
ziemniaki 🤪
1345 dni temu
Możesz dodać bagniaka, jest super moje dziecko sie zajada