Flaczki z boczniaków

Karol Okrasa


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie:

Krok 1: Przygotowujemy boczniaki

Boczniaki rwiemy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej patelni smażymy boczniaki partiami.

Krok 2: Przygotowujemy warzywa

Na tarce o grubych oczkach ścieramy marchewkę i seler. Imbir obieramy (możemy oskrobać go łyżeczką) i siekamy w drobne kawałeczki.

Krok 3: Smażymy warzywa

Startą marchewkę i seler smażymy każde osobno z dodatkową łyżką wody.

Krok 4: Przygotowujemy zupę

Ajwar z imbirem i odrobiną majeranku podsmażamy chwilę na patelni. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dolewamy bulion warzywny, doprawiamy solą oraz pieprzem i zagotowujemy. Dodajemy papryczki chili w oliwie z oliwek.

Krok 5: Podajemy flaczki

Do zupy dorzucamy podsmażone warzywa, doprawiamy solą i sosem sojowym. Gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.

Flaczki podajemy z pieczywem, np. bagietką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl