zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Gotujemy makaron  

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Różyczki brokułu blanszujemy w gorącej wodzie.

Krok 2: Podsmażamy szalotkę

Szalotkę kroimy w drobne piórka. Na patelnię wlewamy oliwę i rozgrzewamy. Podsmażamy szalotkę. Gorgonzolę kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię wraz ze śmietaną. Podsmażamy aż do rozpuszczenia sera.

Krok 3: Doprawiamy sos

Zblanszowane różyczki brokułu dodajemy do sosu. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos skrapiamy sokiem wyciśniętym z połowy limonki. Dodajemy makaron i mieszamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    90 dni temu
    Mam pytanie: czy śmietana ma być kwaśna czy słodka?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    90 dni temu
    Kwaśna
  • Monika Monika
    153 dni temu
    Sos wyszedł wyśmienity!!! Tylko porcja bardzo duża - na 3 osoby i zostało.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    155 dni temu
    Ja ostatnio gotuję (blanszuję) warzywa no parze np. gotującego sie makaronu:)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    155 dni temu
    Doskonały pomysł!

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram