
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- łyżkę cedzakową
Krok 1: Robimy kluski leniwe
Tofu, sok z cytryny, sól i ksylitol dajemy do miski i blendujemy na gładką masę. Dosypujemy oba rodzaje mąki i zagniatamy na jednolite ciasto. Dzielimy je na 2 części. Z każdej, na blacie oprószonym mąką, formujemy wałek. Nożem tniemy ciasto w romby.
Krok 2: Gotujemy kluski
W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Wrzucamy kluski, gotujemy ok. 4-5 minut i wyławiamy łyżką cedzakową.
Krok 3: Przygotowujemy sos owocowy
W rondelku umieszczamy owoce i ksylitol. Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy owoce puszczą sok, redukujemy nadmiar płynu. Następnie blendujemy.
Krok 4: Polewamy kluski sosem
Kluski wykładamy na talerz, polewamy sosem i dekorujemy świeżymi owocami, kawałkami tofu i listkami mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Butter chicken
- Leczo
- Papryka faszerowana wegetariańska - z kaszą i warzywami
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Sushi
- Gnocchi szpinakowe
- Baklawa grecka
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Cukinia faszerowana mięsem mielonym
- Ciasto z truskawkami i galaretką
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Kurczak w sosie jogurtowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (6)
818 dni temu
Bardzo dobre.Polecam
odpowiedz
1123 dni temu
Sok z całej cytryny to zdecydowanie za dużo. Polecam dodać 0,5 cytryny lub troszeczkę więcej, wtedy nie wyjdą kwaśne.
odpowiedz
1878 dni temu
Bardzo fajne. Ja zrobiłam w wersji bezglutenowej.
odpowiedz
1896 dni temu
Zrobilam i wyszły bardzo dobre, smak dzieciństwa w wersji vegan:) polecam:)
odpowiedz
2340 dni temu
nie byłoby problemu zrobić wersji na słono prawda? wystarczy nie dodawać słodkiego i podać z sałatką/warzywami.
odpowiedz
2340 dni temu
Jak najbardziej! Bez ksylitolu można je podać wytrawnie :)