Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender
  • łyżkę cedzakową

Krok 1: Robimy kluski leniwe

Tofu, sok z cytryny, sól i ksylitol dajemy do miski i blendujemy na gładką masę. Dosypujemy oba rodzaje mąki i zagniatamy na jednolite ciasto. Dzielimy je na 2 części. Z każdej, na blacie oprószonym mąką, formujemy wałek. Nożem tniemy ciasto w romby.

Krok 2: Gotujemy kluski

W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Wrzucamy kluski, gotujemy ok. 4-5 minut i wyławiamy łyżką cedzakową.

Krok 3: Przygotowujemy sos owocowy

W rondelku umieszczamy owoce i ksylitol. Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy owoce puszczą sok, redukujemy nadmiar płynu. Następnie blendujemy.

Krok 4: Polewamy kluski sosem

Kluski wykładamy na talerz, polewamy sosem i dekorujemy świeżymi owocami, kawałkami tofu i listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram