Kluski leniwe z tofu

Daria Ładocha


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender
  • łyżkę cedzakową

Krok 1: Robimy kluski leniwe

Tofu, sok z cytryny, sól i ksylitol dajemy do miski i blendujemy na gładką masę. Dosypujemy oba rodzaje mąki i zagniatamy na jednolite ciasto. Dzielimy je na 2 części. Z każdej, na blacie oprószonym mąką, formujemy wałek. Nożem tniemy ciasto w romby.

Krok 2: Gotujemy kluski

W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Wrzucamy kluski, gotujemy ok. 4-5 minut i wyławiamy łyżką cedzakową.

Krok 3: Przygotowujemy sos owocowy

W rondelku umieszczamy owoce i ksylitol. Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy owoce puszczą sok, redukujemy nadmiar płynu. Następnie blendujemy.

Krok 4: Polewamy kluski sosem

Kluski wykładamy na talerz, polewamy sosem i dekorujemy świeżymi owocami, kawałkami tofu i listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny

Śliwki sprawdzą się idealnie także w formie zupy. Przygotuj ją z prostymi kluskami z semoliny.

Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Pierogi z truskawkami i śliwkami

Zrób wyśmienite pierogi z ciasta parzonego z nadzieniem truskawkowym i śliwkowym!

Pierogi z truskawkami i śliwkami
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Pierogi leniwe z orzechową okrasą

Słodkie leniwe pierogi, oblane orzechową okrasą na bazie orzechów laskowych! To przepis Pawła na idealny podwieczorek!

Pierogi leniwe z orzechową okrasą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 3 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kluski serowe z chłodnikiem z melona

Przygotuj chłodnik w wersji owocowej – z melona i arbuza! Podany ze słodkimi kluskami serowymi smakuje wyśmienicie!

Kluski serowe z chłodnikiem z melona

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:10 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (6)

Avatar
  • Mephisto76 Mephisto76
    773 dni temu
    Bardzo dobre.Polecam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1078 dni temu
    Sok z całej cytryny to zdecydowanie za dużo. Polecam dodać 0,5 cytryny lub troszeczkę więcej, wtedy nie wyjdą kwaśne.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1833 dni temu
    Bardzo fajne. Ja zrobiłam w wersji bezglutenowej.

    odpowiedz

  • Dagmara Dagmara
    1851 dni temu
    Zrobilam i wyszły bardzo dobre, smak dzieciństwa w wersji vegan:) polecam:)

    odpowiedz

  • kocie kocie
    2295 dni temu
    nie byłoby problemu zrobić wersji na słono prawda? wystarczy nie dodawać słodkiego i podać z sałatką/warzywami.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2295 dni temu
    Jak najbardziej! Bez ksylitolu można je podać wytrawnie :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!