Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- łyżkę do lodów
- blender
Krok 1: Przygotowujemy chłodnik
Arbuza pozbawiamy pestek. Z miąższu arbuza wycinamy łyżką do lodów kulki o łącznej wadze ok. 200 g, a z melona kulki o łącznej wadze ok. 100 g. Pozostały miąższ kroimy w grubą kostkę i miksujemy w blenderze na gładką masę razem z sokiem z limonki, skórką z limonki, cukrem i kilkoma gałązkami mięty. Chłodnik doprawiamy do smaku i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Kulki melona i arbuza również wkładamy do lodówki.
Krok 2: Gotujemy kluski serowe
Twaróg przekładamy na czysty ręcznik kuchenny. Ręcznik skręcamy, dokładnie wyciskając ser. Suchy twaróg mieszamy z budyniem w proszku, cukrem i żółtkiem. Pozostawiamy na 20 minut do spęcznienia. Następnie za pomocą 2 łyżek odrywamy 16-18 kawałków z masy serowej i wkładamy do szerokiego garnka z wrzącą, lekko osoloną wodą. Kluski gotujemy przez ok. 12 minut.
Krok 3: Łączymy składniki dania
Amarettini rozgniatamy. Kluski wyjmujemy z wody, osączamy i obtaczamy w rozgniecionych ciastkach. Chłodnik rozlewamy do 4-6 talerzy, do każdego wkładamy po kilka kulek melona, arbuza i serowe kluski.
Zobacz podobne
przepisy
Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
Idealny sposób na ochłodę w najgorętsze dni – pyszny chłodnik z truskawek i arbuza, przełamany słonym smakiem sera feta.
Chłodnik ogórkowy z prażonymi migdałami
Gdy jest gorąco, nic tak nie orzeźwia jak lekki chłodnik. W wersji z ogórkiem i prażonymi migdałami jest pyszny!
Chłodnik z melona i mięty
Zimna zupa o kuszącym miętowym zapachu gwarantująca ochłodę i orzeźwienie nawet w najgorętszy wakacyjny dzień.
Chłodnik z botwiny z ogórkiem i szczypiorem
Zobacz, jak przygotować doskonały chłodnik według Karola Okrasy. Nie zabraknie w nim rzodkiewki, ogórka, koperku i oczywiście ziemniaków z okrasą!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
- Chłodnik ogórkowy z prażonymi migdałami
- Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
- Grillowany arbuz z sosem z mango, limonki i melisy
- Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
- Szaszłyki z indykiem i brzoskwiniami w sosie sojowym z sałatką z serem kozim
- Gęsie uda duszone ze śliwkami i jabłkami
- Sałatka z bazylią, jogurtem i smażonymi morelami
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Shake sojowy z jagodami i gruszką
- Wegańskie naleśniki bez jajek z borówkami
- Babeczki red velvet
- Bigos świąteczny na gęsiej piersi
- Makaron z cukinii z jaglanymi pulpetami
- Zupa nic z kluskami leniwymi
- Bliny z kremem awokado i fetą
- Napój radości
- Wieniec bezowy à la pavlova z kremem korzennym
- Deser proteinowy à la tiramisu
- Bajaderka jeżyki
- Zielony koktajl kaktusowy z tonikiem
- Wiosenny kopiec kreta bez pieczenia
- Kanapki z humusem i fasolkami edamame
- Oberiba – zupa z kalarepy i proziaki
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Wegański zielony omlet z silken tofu
- Udziec z sarny pieczony w rękawie
- Tabbouleh z kaszą z kalafiora
- Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)