Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Truskawki myjemy, miąższ z arbuza dzielimy na mniejsze kawałki.
Do blendera wkładamy wszystkie składniki poza serem oraz jedną łyżką mięty, którą zostawiamy do dekoracji.
Miksujemy składniki w blenderze, a następnie chłodzimy całość w lodówce.

Jak podawać

Przed podaniem przelewamy chłodnik do miseczek, posypujemy pokruszonym serem feta oraz miętą. Można dodatkowo dodać do każdej miseczki po kostce lodu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1170 dni temu
    Gosiu prawda, nasz ser typu bałkańskiego się tu świetnie sprawdzi! :)

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    1171 dni temu
    Zamiast sera greckiego polecam ser typu Bałkańskiego z Lidla, jest delikatniejszy i do chłodnika idealny :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1496 dni temu
    Pycha! Polecam! Co prawda nie dodałam sera feta, bo bez niego napój był super, ale pewnie fajnie złamałby smak.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram