Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Truskawki myjemy, miąższ z arbuza dzielimy na mniejsze kawałki.
Do blendera wkładamy wszystkie składniki poza serem oraz jedną łyżką mięty, którą zostawiamy do dekoracji.
Miksujemy składniki w blenderze, a następnie chłodzimy całość w lodówce.

Jak podawać

Przed podaniem przelewamy chłodnik do miseczek, posypujemy pokruszonym serem feta oraz miętą. Można dodatkowo dodać do każdej miseczki po kostce lodu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3668 dni temu
    Gosiu prawda, nasz ser typu bałkańskiego się tu świetnie sprawdzi! :)

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    3669 dni temu
    Zamiast sera greckiego polecam ser typu Bałkańskiego z Lidla, jest delikatniejszy i do chłodnika idealny :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3994 dni temu
    Pycha! Polecam! Co prawda nie dodałam sera feta, bo bez niego napój był super, ale pewnie fajnie złamałby smak.

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!