Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Truskawki myjemy, miąższ z arbuza dzielimy na mniejsze kawałki.
Do blendera wkładamy wszystkie składniki poza serem oraz jedną łyżką mięty, którą zostawiamy do dekoracji.
Miksujemy składniki w blenderze, a następnie chłodzimy całość w lodówce.

Jak podawać

Przed podaniem przelewamy chłodnik do miseczek, posypujemy pokruszonym serem feta oraz miętą. Można dodatkowo dodać do każdej miseczki po kostce lodu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3841 dni temu
    Gosiu prawda, nasz ser typu bałkańskiego się tu świetnie sprawdzi! :)

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    3842 dni temu
    Zamiast sera greckiego polecam ser typu Bałkańskiego z Lidla, jest delikatniejszy i do chłodnika idealny :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4167 dni temu
    Pycha! Polecam! Co prawda nie dodałam sera feta, bo bez niego napój był super, ale pewnie fajnie złamałby smak.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!