Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Truskawki myjemy, miąższ z arbuza dzielimy na mniejsze kawałki.
Do blendera wkładamy wszystkie składniki poza serem oraz jedną łyżką mięty, którą zostawiamy do dekoracji.
Miksujemy składniki w blenderze, a następnie chłodzimy całość w lodówce.
Jak podawać
Przed podaniem przelewamy chłodnik do miseczek, posypujemy pokruszonym serem feta oraz miętą. Można dodatkowo dodać do każdej miseczki po kostce lodu.
Zobacz podobne
przepisy
Tarator, bułgarski chłodnik
Orzeźwiająca przekąska na upalne dni – delikatny chłodnik na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem ogórka i orzechów.
Chłodnik z pomidorów i papryki
Podana na zimno zupa krem z pomidorów i papryki kusi nie tylko swym pięknym czerwonym kolorem, ale także smakiem!
Zupa z czerwonej papryki
Pomysł na obiad: delikatna kremowa zupa o pysznym, słodkawym smaku papryki oraz niepowtarzalnej, wyrazistej barwie.
Zupa czosnkowa
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Błyskawiczne pierniczki
- Kutia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Sernik krakowski
- Wigilijny makowiec
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wegańska ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3841 dni temu
Gosiu prawda, nasz ser typu bałkańskiego się tu świetnie sprawdzi! :)
odpowiedz
3842 dni temu
Zamiast sera greckiego polecam ser typu Bałkańskiego z Lidla, jest delikatniejszy i do chłodnika idealny :)
odpowiedz
4167 dni temu
Pycha! Polecam! Co prawda nie dodałam sera feta, bo bez niego napój był super, ale pewnie fajnie złamałby smak.
odpowiedz