
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ogórki myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
Do większej miski przekładamy jogurt, dodajemy pokrojone ogórki, posiekany drobno czosnek i koperek (zostawić trochę do ozdoby) i oliwę.
Zupę wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby dobrze się schłodziła.
Przed podaniem chłodnik posypujemy grubo posiekanymi orzechami. Do każdej miseczki, w której go podamy, wkładamy 1-2 kostki lodu. Na koniec zupę skrapiamy oliwą i ozdabiamy koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa czosnkowa
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni.

Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
Kurczak i ziemniaki? To nie musi być nudne! Soczyste mięso z pysznymi dodatkami to nowatorski sposób na klasyczny obiad.

Pasta z makreli z chrzanem, ogórkiem i szczypiorkiem
Pyszna przekąska na zimno, idealna nie tylko do pieczywa: wędzona makrela połączona z aromatycznym chrzanem i ogórkiem.


Chłodnik z pomidorów i papryki
Podana na zimno zupa krem z pomidorów i papryki kusi nie tylko swym pięknym czerwonym kolorem, ale także smakiem!

Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Camembert z grilla
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Dressing musztardowo-miodowy
- Kotlet pożarski – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
4081 dni temu
Drogi Gościu, lód dodajemy tuż przed podaniem, po schłodzeniu zupy w lodówce.
odpowiedz
4082 dni temu
Proszę o więcej smacznych przepisów na dobre zupki na lato!Z góry dziękuję
odpowiedz
4082 dni temu
Witam, czy ten lód wkładamy do chłodnika w momencie podania czy przed nalaniem do miseczki i przed wstawieniem na kilka godzin do lodówki?
odpowiedz
4388 dni temu
Idealny przepis żeby wykorzystać go na konkursie z zupy warzywnej :)
odpowiedz
4391 dni temu
Bardzo podobny robię!!!! Nie dodawałam orzechów, tylko jajka na twardo, muszę spróbować z orzechami...
odpowiedz