Tarator, bułgarski chłodnik
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Ogórki myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.

Do większej miski przekładamy jogurt, dodajemy pokrojone ogórki, posiekany czosnek, koperek (zostawić trochę do ozdoby) i oliwę.

Zupę wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby dobrze się schłodziła.

Przed podaniem chłodnik posypujemy orzechami. Do każdej miseczki, w której go podamy, wkładamy 1-2 kostki lodu. Na koniec zupę skrapiamy oliwą i ozdabiamy koperkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1515 dni temu
    Drogi Gościu, lód dodajemy tuż przed podaniem, po schłodzeniu zupy w lodówce.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1516 dni temu
    Proszę o więcej smacznych przepisów na dobre zupki na lato!Z góry dziękuję

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1516 dni temu
    Witam, czy ten lód wkładamy do chłodnika w momencie podania czy przed nalaniem do miseczki i przed wstawieniem na kilka godzin do lodówki?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1822 dni temu
    Idealny przepis żeby wykorzystać go na konkursie z zupy warzywnej :)

    odpowiedz

  • emma emma
    1825 dni temu
    Bardzo podobny robię!!!! Nie dodawałam orzechów, tylko jajka na twardo, muszę spróbować z orzechami...

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram