Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ogórki myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
Do większej miski przekładamy jogurt, dodajemy pokrojone ogórki, posiekany drobno czosnek i koperek (zostawić trochę do ozdoby) i oliwę.
Zupę wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby dobrze się schłodziła.
Przed podaniem chłodnik posypujemy grubo posiekanymi orzechami. Do każdej miseczki, w której go podamy, wkładamy 1-2 kostki lodu. Na koniec zupę skrapiamy oliwą i ozdabiamy koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa czosnkowa
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni.
Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
Kurczak i ziemniaki? To nie musi być nudne! Soczyste mięso z pysznymi dodatkami to nowatorski sposób na klasyczny obiad.
Pasta z makreli z chrzanem, ogórkiem i szczypiorkiem
Pyszna przekąska na zimno, idealna nie tylko do pieczywa: wędzona makrela połączona z aromatycznym chrzanem i ogórkiem.
Chłodnik z pomidorów i papryki
Podana na zimno zupa krem z pomidorów i papryki kusi nie tylko swym pięknym czerwonym kolorem, ale także smakiem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
- Sorbet kiwi na patyku
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
- Pudding z letnich owoców
- Zielona maślanka
- Chłodnik z botwiny z ogórkiem i szczypiorem
- Gnocchi z buraków z pesto z orzechów włoskich
- Zielony chłodnik z awokado
- Lody arbuzowe na patyku
- Lemoniada arbuzowa
- Greckie pierożki z serem graviera
- Lody truskawkowo-miętowe
- Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
- Deser z mango i jogurtem greckim
- Smażona minisałata rzymska
- Pesto z rukoli
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Grillowana kukurydza
- Pesto z kolendry
- Pesto z liści rzodkiewki
- Trifle makaronikowe
- Oponki serowe z sosem malinowym
- Palak paneer – szpinak z domowym twarogiem
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Sernik czekoladowo-bananowy
- Domowe lody truskawkowo-jogurtowe na 3 sposoby
- Wegańskie brownie z fasoli
- Korzenny pudding ryżowy
- Grissini
- Piersi z indyka w sosie paprykowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3858 dni temu
Drogi Gościu, lód dodajemy tuż przed podaniem, po schłodzeniu zupy w lodówce.
odpowiedz
3858 dni temu
Proszę o więcej smacznych przepisów na dobre zupki na lato!Z góry dziękuję
odpowiedz
3858 dni temu
Witam, czy ten lód wkładamy do chłodnika w momencie podania czy przed nalaniem do miseczki i przed wstawieniem na kilka godzin do lodówki?
odpowiedz
4164 dni temu
Idealny przepis żeby wykorzystać go na konkursie z zupy warzywnej :)
odpowiedz
4168 dni temu
Bardzo podobny robię!!!! Nie dodawałam orzechów, tylko jajka na twardo, muszę spróbować z orzechami...
odpowiedz