Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Makrelę obieramy i pozbawiamy ości. Szczypiorek siekamy. Korniszony drobno kroimy. Wszystkie składniki łączymy.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny.
Jak podawać
Podajemy z pełnoziarnistym chlebem.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Pasztet z ryby z pieczarkami
Wyborny pasztet łączący w sobie wyrazisty smak pstrąga z delikatną pieczarkową nutą i mieszanką aromatycznych przypraw.
Śledź marynowany w pieczonych burakach
Oryginalna sałatka rybna z pieczonymi burakami, ziemniakami, jabłkiem, cebulą i jajkiem polana aromatycznym sosem.
Kotleciki z łososia
Sposób na oryginalny obiad z rybą w roli głównej: filet z łososia w formie pysznych małych kotlecików o delikatnym smaku.
Tatar z łososia
Oryginalny pomysł na wędzonego łososia – delikatny tatar podany z marynowanymi grzybkami, chrzanem i sosem sojowym.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chłodnik z pomidorów i papryki
- Jajeczna sałatka z selerem i ziołami
- Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
- Kalafior w cieście piwnym
- Tosty z piwnymi pieczarkami
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Jajka po rosyjsku
- Truskawkowo-ogórkowy lassi
- Pasty rybne na kanapki
- Sycylijska caponata
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Pasta kokosowa na słodko
- Sernik na zimno z mango i nasionami chia
- Hummus z dodatkami
Komentarze (0)