Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Miąższ melona i obranego ogórka kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do blendera. Dodajemy liski mięty oraz jogurt i całość miksujemy, aż zupa nabierze jednolitej konsystencji. Przyprawiamy do smaku imbirem, pieprzem kajeńskim oraz solą.
Zupę chłodzimy w lodówce przez minimum godzinę. Podajemy zimną.
Zobacz podobne
przepisy
Chłodnik z pomidorów i papryki
Podana na zimno zupa krem z pomidorów i papryki kusi nie tylko swym pięknym czerwonym kolorem, ale także smakiem!
Tarator, bułgarski chłodnik
Orzeźwiająca przekąska na upalne dni – delikatny chłodnik na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem ogórka i orzechów.
Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
Idealny sposób na ochłodę w najgorętsze dni – pyszny chłodnik z truskawek i arbuza, przełamany słonym smakiem sera feta.
Chłodnik ogórkowy z prażonymi migdałami
Gdy jest gorąco, nic tak nie orzeźwia jak lekki chłodnik. W wersji z ogórkiem i prażonymi migdałami jest pyszny!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa czosnkowa
- Ciasto cynamonowe z jabłkami
- Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
- Aromatyczna konfitura pomarańczowa
- Koktajl brzoskwiniowo-marchewkowy
- Lemoniada z rabarbaru i truskawek
- Ziołowa lemoniada
- Sałatka z bazylią, jogurtem i smażonymi morelami
- Zielone smoothie z dzikimi ziołami
- Miętowe torciki z jagodami
- Zapiekanka warzywna
- Torciki bezowe z miętą i malinami
- Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Zupa chrzanowa
- Makaron z boczkiem i brukselką
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Tajine z kurczaka z figami
- Pyszne ciasto gryczane
- Tapas z salchichón
- Sok z buraka – szybki przepis
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Łosoś z kremem musztardowym w chlebie pita
- Polędwiczki wieprzowe po meksykańsku, Dla twardzieli
- Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkiem
- Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami smażony w woku
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Burgery wołowe z majonezem, papryką i salsą
- Łopatka duszona w cydrze
- Pomidory truskawkowe z marynowaną cebulką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1987 dni temu
Czy w przepisie nie powinno być 500 ml jogurtu zamiast 50 ml? Wydaje mi się, że łyżka jogurtu to trochę mało na cztery porcje.
odpowiedz
1987 dni temu
Rzeczywiście zabrakło jednego zera! Dziękujemy za czujność!
3775 dni temu
Ciekawy pomysł na chłodnik, robiłam wasz chłodnik ogórkowy z prażonymi migdałami, rewelacja, polecam fanom takich dań :)
odpowiedz