
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Miąższ melona i obranego ogórka kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do blendera. Dodajemy liski mięty oraz jogurt i całość miksujemy, aż zupa nabierze jednolitej konsystencji. Przyprawiamy do smaku imbirem, pieprzem kajeńskim oraz solą.
Zupę chłodzimy w lodówce przez minimum godzinę. Podajemy zimną.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Klasyczna sałatka grecka
- Boczek pieczony
- Makówki śląskie
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba z piekarnika
- Burek ze szpinakiem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Krokiety z mięsem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka gyros
- Mini burgery
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Makowiec japoński
- Guacamole
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Śledzie po kaszubsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
2315 dni temu
Czy w przepisie nie powinno być 500 ml jogurtu zamiast 50 ml? Wydaje mi się, że łyżka jogurtu to trochę mało na cztery porcje.
Odpowiedz
2315 dni temu
Rzeczywiście zabrakło jednego zera! Dziękujemy za czujność!
4103 dni temu
Ciekawy pomysł na chłodnik, robiłam wasz chłodnik ogórkowy z prażonymi migdałami, rewelacja, polecam fanom takich dań :)
Odpowiedz