Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- nóż spiralny
Krok 1: Przygotowujemy makaron z cukinii
Cukinię oczyszczamy, myjemy i kroimy w paski za pomocą noża spiralnego. Mieszamy z ½ łyżeczki soli i 2 łyżkami soku wyciśniętego z cytryny i odstawiamy na 20 minut.
Krok 2: Kroimy warzywa
Pomidory oczyszczamy i kroimy na pół. Rukolę oczyszczamy i rwiemy na kawałki. Oliwki kroimy na pół lub na ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 3: Przygotowujemy sos
Mieszamy oliwę, pozostały sok z cytryny, miód, sól, pieprz i oregano.
Krok 4: Łączymy składniki dania
Cukinię osączamy i mieszamy z przygotowanymi składnikami sałatki i sosem. Ser kozi osączamy i kruszymy na małe kawałki. Posypujemy nim sałatę, którą dekorujemy papryczkami pepperoni.
Wskazówka: Jeśli nie masz noża spiralnego, najpierw pokrój cukinię wzdłuż za pomocą noża lub struga w cienkie plastry, a następnie plastry na długie paski o szerokości ½ cm.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczona cukinia z dressingiem z pepperoni
Wypróbuj przepis na sałatkę z pieczonej cukinii z ostrym dressingiem, pomarańczami, oliwkami i serem feta!
Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
Sałatka pełna aromatów i witamin. To połączenie zaskoczy każdego z was!
Sałatka warzywna z dressingiem z orzeszków ziemnych
Podsmażone cukinia, bakłażan, marchewka skąpane w dressingu z orzeszków ziemnych – łatwy przepis na udany posiłek!
Picatta wieprzowa z sosem pomidorowym i purée z cukinii
Kiedy znudzą Ci się schabowe, przygotuj potrawę, którą na południu Europy nazywają picatta. Jej smak mile Cię zaskoczy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym
- Szaszłyki z indykiem i brzoskwiniami w sosie sojowym z sałatką z serem kozim
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Omlet cesarski
- Halloweenowe muffiny z czekoladą
- 2 sposoby na kaczkę i mandarynki
- Pieczona cukinia z dressingiem z pepperoni
- Krem brokułowy z gruszkami i gorgonzolą
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Greckie pulpeciki z sosem tzatziki
- Makowiec z jabłkami
- Marakuja curd
- Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
- Kiszona sałatka z warzyw na ostro
- Warzywna potrawka w aromatycznym sosie
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Serniczkowe zajączki
- Zapiekanka z kaszy gryczanej i mięsa mielonego
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Wegański tatar
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Wegański falafel burger z portobello
- Domowe lody szparagowe
- Miniomlety pomidorowe
- Ciasto z profiterolkami
- Brownie z malinami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)