Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- nóż spiralny
Krok 1: Przygotowujemy makaron z cukinii
Cukinię oczyszczamy, myjemy i kroimy w paski za pomocą noża spiralnego. Mieszamy z ½ łyżeczki soli i 2 łyżkami soku wyciśniętego z cytryny i odstawiamy na 20 minut.
Krok 2: Kroimy warzywa
Pomidory oczyszczamy i kroimy na pół. Rukolę oczyszczamy i rwiemy na kawałki. Oliwki kroimy na pół lub na ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 3: Przygotowujemy sos
Mieszamy oliwę, pozostały sok z cytryny, miód, sól, pieprz i oregano.
Krok 4: Łączymy składniki dania
Cukinię osączamy i mieszamy z przygotowanymi składnikami sałatki i sosem. Ser kozi osączamy i kruszymy na małe kawałki. Posypujemy nim sałatę, którą dekorujemy papryczkami pepperoni.
Wskazówka: Jeśli nie masz noża spiralnego, najpierw pokrój cukinię wzdłuż za pomocą noża lub struga w cienkie plastry, a następnie plastry na długie paski o szerokości ½ cm.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledź w oleju
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Kutia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Guacamole
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Klasyczna sałatka grecka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Krokiety z mięsem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Makówki śląskie
- Mini burgery
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Uszka z grzybami
- Jajka na miękko
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Piernik świąteczny
- Pierniki
- Nuggetsy z kurczaka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)