
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Marchew obieramy. Cukinię i bakłażana oczyszczamy, cukinię kroimy wzdłuż na pół, bakłażana kroimy na ćwiartki. Wszystko kroimy na plastry o grubości nie większej niż 1 cm. Podsmażamy stopniowo porcjami na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju przez ok. 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem, studzimy.
Krok 2: Mieszamy dressing
Listki pietruszki obrywamy i drobno siekamy. 30 g orzeszków ziemnych grubo siekamy. Oba składniki mieszamy z kolendrą, cynamonem, 3 łyżkami soku wyciśniętego z cytryny, bulionem i miodem. Doprawiamy do smaku.
Krok 3: Sałatkę odstawiamy
Warzywa mieszamy wraz z dressingiem i odstawiamy do przegryzienia się smaków. Przed podaniem posypujemy pozostałymi orzeszkami ziemnymi.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Spaghetti carbonara
- Guacamole
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Jajka na miękko
- Sałatka gyros
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Krokiety z mięsem
- Pieczona ryba po grecku
- Łazanki
- Domek z piernika
- Makowiec japoński
- Piernik świąteczny
- Ryba z piekarnika
- Kutia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)