Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Marchew obieramy. Cukinię i bakłażana oczyszczamy, cukinię kroimy wzdłuż na pół, bakłażana kroimy na ćwiartki. Wszystko kroimy na plastry o grubości nie większej niż 1 cm. Podsmażamy stopniowo porcjami na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju przez ok. 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem, studzimy.
Krok 2: Mieszamy dressing
Listki pietruszki obrywamy i drobno siekamy. 30 g orzeszków ziemnych grubo siekamy. Oba składniki mieszamy z kolendrą, cynamonem, 3 łyżkami soku wyciśniętego z cytryny, bulionem i miodem. Doprawiamy do smaku.
Krok 3: Sałatkę odstawiamy
Warzywa mieszamy wraz z dressingiem i odstawiamy do przegryzienia się smaków. Przed podaniem posypujemy pozostałymi orzeszkami ziemnymi.
Zobacz podobne
przepisy
Duszone warzywa z fasolką i ziemniakami z dodatkiem fety
Greckie danie na bazie warzyw, któremu charakteru dodaje słony ser feta. Lekkie, sycące i naprawdę łatwe w przygotowaniu!
Sałatka z awokado i ogórków z szynką prosciutto
Lekka sałatka skropiona przepysznym, miodowo-musztardowym sosem. Prosty, szybki i efektowny pomysł na danie.
Sałatka z warzywami i makaronem z sosem pistacjowym
Pyszna sałatka, którą zachwycisz gości! Połączenie makaronu, warzyw oraz oryginalnego sosu pistacjowego!
Kolorowa sałatka warzywna
Łatwa i szybka w wykonaniu sałatka warzywna z kiełkami, żółtym serem i pysznym dressingiem. Wypróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
- Marynowane pieczarki
- Zapiekane naleśniki z ratatouille
- Smażone ziemniaki z warzywami z sosem balsamico
- Zupa jarzynowa z pastą ziołową
- 3 sposoby na omlet
- Kolorowa sałatka owocowa z dressingiem z arbuza
- Marchewkowe smoothie z mango i imbirem
- Gulasz z jelenia w warzywach
- Placki z kaszy gryczanej i cukinii
- Omlet ze szpinakiem i szynką
- Tatar wołowy
- Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami
- Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
- PASTA Z GRILLOWANEJ CUKINII
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Żelki pomarańczowo-marchewkowe
- Świąteczny karp w ziołowej panierce
- Dżem z włoskich śliwek
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Zupa ziemniaczana z łososiem i krewetkami
- Pizza rzymska
- Orzechowiec
- Piersi indyka w chrupiących płatkach kukurydzianych z sosem z mango
- Ryba z frytkami
- Tarta z boczkiem, porem i fasolką szparagową
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)