Sałatka warzywna z dressingiem z orzeszków ziemnych
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy warzywa

Marchew obieramy. Cukinię i bakłażana oczyszczamy, cukinię kroimy wzdłuż na pół, bakłażana kroimy na ćwiartki. Wszystko kroimy na plastry o grubości nie większej niż 1 cm. Podsmażamy stopniowo porcjami na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju przez ok. 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem, studzimy.

Krok 2: Mieszamy dressing

Listki pietruszki obrywamy i drobno siekamy. 30 g orzeszków ziemnych grubo siekamy. Oba składniki mieszamy z kolendrą, cynamonem, 3 łyżkami soku wyciśniętego z cytryny, bulionem i miodem. Doprawiamy do smaku.

Krok 3: Sałatkę odstawiamy

Warzywa mieszamy wraz z dressingiem i odstawiamy do przegryzienia się smaków. Przed podaniem posypujemy pozostałymi orzeszkami ziemnymi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram