Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • folię aluminiową
  • grill
  • blender

Krok 1: Przygotowujemy sałatkę

Kaszę zalewamy wrzącym bulionem i zostawiamy pod przykryciem do napęcznienia. Warzywa oczyszczamy. Cebulę kroimy w grubsze piórka, cukinię w plasterki, szparagi w krążki, a paprykę w kostkę (ok. 1 x 1 cm). Warzywa układamy na folii aluminiowej, dodajemy oliwę, sól i pieprz. Z folii składamy kopertę. Umieszczamy na ruszcie grilla i grillujemy po 5 minut z każdej strony.

Krok 2: Łączymy składniki dressingu

Ząbki czosnku siekamy. Wkładamy do naczynia blendera, dodajemy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, skórką otartą z pomarańczy, sok wyciśnięty z cytryny i resztę składników. Całość blendujemy na gładką masę.

Krok 3: Podajemy sałatkę

Orzechy laskowe podprażamy na suchej patelni, a następnie obieramy ze skórki. Wystudzoną kaszę mieszamy z warzywami i pokrojoną w cząstki pomarańczą. Całość polewamy dressingiem i posypujemy skórką startą z pomarańczy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram