Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy pomidory z papryką
Pomidory lekko nacinamy, sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Pepperoni pozbawiamy nasion i drobno kroimy. Przygotowane składniki podsmażamy na gorącym oleju przez 3 minuty. Dodajemy koncentrat pomidorowy, rozcieńczamy gorącym bulionem warzywnym i zagotowujemy.
Krok 2: Gotujemy kaszę bulgur
Dodajemy kaszę bulgur i gotujemy pod przykryciem przez 15-20 minut na małym ogniu, aż spęcznieje, pozostawiamy do ostygnięcia. Mocno doprawiamy.
Krok 3: Przygotowujemy pozostałe warzywa
Ogórek obieramy i kroimy wzdłuż w słupki. Paprykę pozbawiamy nasion i kroimy w paski. Pomidor kroimy w ósemki. Wszystko układamy na kaszy. Podajemy z odsączonymi oliwkami i sosem tzatziki.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z kaszy gryczanej, buraków i sera typu greckiego
Cenisz buraki ze względu na smak lub właściwości? Ta prosta w wykonaniu sałatka idealnie wpisze się w Twój jadłospis.
Sałatka z kaszy jaglanej z mandarynką i granatem
Jeśli preferujesz kuchnię bez mięsa, to sałatka z kaszy jaglanej, pestek granatu i rukoli przypadnie Ci do gustu.
Sałatka z kaszą pęczak, żurawinami i schabem
Schab to nie tylko kotlety – dodaj kaszę, suszone oraz świeże owoce i ciesz się lekką, ale sycącą sałatką.
Sałatka owocowo-warzywna z kaszą jaglaną, bakaliami i musztardowo-imbirowym winegretem
Kasza jaglana w nietypowej, ale smacznej i zdrowej kompozycji ze słodkich i słonych dodatków. Sprawdź, czy ją polubisz!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Domek z piernika
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kompot z suszu z cytryną
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Kutia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik krakowski
- Świąteczne pierniczki
- Wegańska ryba po grecku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
1399 dni temu
Dobra sałatka, spoko do zabrania do pracy.
odpowiedz
1780 dni temu
ja dodałam jeszcze fetę i ostrzejszą paprykę. Skorzystałam jednak z gotowej mieszanki kasz ( bulgur i quinoi) bo łatwiej mi się to przygotowuje. ale ten przepis mnie właśnie zainspirował :) miałam pyszny obiad w pracy, dziękuję
odpowiedz
2077 dni temu
Obiad bardzo smaczny. Polecam z grillowana piersią z kurczaka😉
odpowiedz
2076 dni temu
Brzmi dobrze!
2465 dni temu
Sałatka przepyszna :) Łatwa do zrobienia
odpowiedz