zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Łączymy składniki sałatki

Kaszę bulgur gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jaja gotujemy na twardo. Ugotowaną i przestudzoną kaszę wsypujemy do miski. Dodajemy pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, czarne oliwki, uprażone na suchej patelni pestki, ugotowane jajka pokrojone w ćwiartki.

Krok 2: Przygotowujemy dressing

Do miseczki wyciskamy sok z połowy cytryny oraz połowy pomarańczy. Dolewamy oliwę i miód. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy po 1 łyżce drobno posiekanego szczypiorku i koperku. Całość mieszamy i polewamy kaszę. Awokado przekrawamy na pół, łyżeczką wyciągamy kawałki i układamy na wierzchu sałatki. Awokado skrapiamy sokiem z cytryny. Całość posypujemy pestkami słonecznika.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (9)

Avatar
  • Basia Basia
    7 dni temu
    Bardzo dobra, polecam :)

    odpowiedz

  • Kasia Kasia
    169 dni temu
    Właśnie ją przyrządziłam, przepyszna. Polecam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    198 dni temu
    Bardzo lubię tą sałatkę Robiłam już kilka razy Polecam

    odpowiedz

  • truskawka truskawka
    258 dni temu
    smaczne! dodaktowo ugrilowalam na patelni lososia

    odpowiedz

  • Gość Gość
    365 dni temu
    Bardzo smaczna :)

    odpowiedz

  • annah annah
    381 dni temu
    Bardzo dobra Polecam :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    390 dni temu
    Witam. Czy mozna uzyc innej kaszy?? Jak tak to jaka najlepiej?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    390 dni temu
    Możesz użyć kaszy jęczmiennej, kuskus, a nawet białej kaszy gryczanej :)
  • Magda Magda
    390 dni temu
    Pyszna!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram