
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
W dużym naczyniu łączymy sos sojowy, oliwę, miód i musztardę. Cytrynę sparzamy, skórkę z połowy ocieramy, wyciskamy sok z połowy, imbir ścieramy – dodajemy do pozostałych składników. Dzwonka łososia myjemy, osuszamy, wkładamy do naczynia z marynatą, obtaczamy i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Dzwonka zawijamy w folię aluminiową z odrobiną marynaty. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20 minut. Podajemy z gotowanymi, młodymi ziemniakami.
Zobacz podobne
przepisy
Kulebiak z łososiem
Kulebiak wcale nie musi być z kapustą. Decydując się na łososia też stworzysz wspaniałe danie. Wypróbuj nasz przepis.


Łosoś w sosie curry
Sposób na udany obiad? Pieczony łosoś w wyrazistym, kremowym sosie curry z pomidorami i dodatkiem mleka kokosowego.


Łosoś w warzywach na ostro
Wyśmienita mieszanka smakowa w pikantnym stylu: kolorowy miks warzyw podany z soczystym kawałkiem smażonego łososia.


Łosoś w maku z sosem szmaragdowym
Przepis dla fanów łososia i nieoczywistych smaków - delikatna ryba w makowej panierce, spowita szmaragdowym sosem.


Zobacz przepisy
na lato
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Butter chicken
- Leczo
- Papryka faszerowana kaszą i warzywami
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Sushi
- Gnocchi szpinakowe
- Baklawa grecka
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
- Cukinia faszerowana mięsem mielonym
- Ciasto z truskawkami i galaretką
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1526 dni temu
Na zdjęciu łosoś pieczony w naczyniu żaroodpornym w sosie a w przepisie jakaś folia...
odpowiedz
2352 dni temu
Bardzo lubię Wasze przepisy, ale w wielu pojawia się folia aluminiowa użyta do pieczenia, a to bardzo szkodliwe dla zdrowia. Pomyślcie też o takich rzeczach przy przepisach
odpowiedz
2357 dni temu
Gościu, a może użyj wyobraźni i sobie wyobraź, że tak podajesz tego łososia? Już bez folii, a z cząstkami cytryny i kolendrą? Zdjęcie tyle ci podpowiada, a ty się burzysz :D
odpowiedz
2357 dni temu
Bardzo lubię (ale teraz to już chyba 'lubiłem') przepisy z Lidla. Mała zagadka: czym się różni przepis od zdjęcia? Znajdź 3 szczegóły.
odpowiedz