Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
W dużym naczyniu łączymy sos sojowy, oliwę, miód i musztardę. Cytrynę sparzamy, skórkę z połowy ocieramy, wyciskamy sok z połowy, imbir ścieramy – dodajemy do pozostałych składników. Dzwonka łososia myjemy, osuszamy, wkładamy do naczynia z marynatą, obtaczamy i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Dzwonka zawijamy w folię aluminiową z odrobiną marynaty. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20 minut. Podajemy z gotowanymi, młodymi ziemniakami.
Zobacz podobne
przepisy
Kulebiak z łososiem
Kulebiak wcale nie musi być z kapustą. Decydując się na łososia też stworzysz wspaniałe danie. Wypróbuj nasz przepis.
Łosoś w sosie curry
Sposób na udany obiad? Pieczony łosoś w wyrazistym, kremowym sosie curry z pomidorami i dodatkiem mleka kokosowego.
Łosoś w warzywach na ostro
Wyśmienita mieszanka smakowa w pikantnym stylu: kolorowy miks warzyw podany z soczystym kawałkiem smażonego łososia.
Łosoś w maku z sosem szmaragdowym
Przepis dla fanów łososia i nieoczywistych smaków - delikatna ryba w makowej panierce, spowita szmaragdowym sosem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tatar z łososia
- Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim
- Imbirowe skrzydełka z grilla
- Kurczak curry z ananasem
- Grillowany łosoś z miodem, musztardą i imbirem
- Dim sum z farszem z mięsa mielonego
- Wędzone polędwiczki wieprzowe z sałatką z fasoli
- Kurczak w pomidorach z ryżem (Jollof)
- Polędwica wieprzowa z ananasem z woka
- Kiszonka orientalna
- Sałatka z ryżem, ogórkiem i papają
- Makaron w sosie sojowym
- Mus truskawkowy
- Jabłkowy chutney z cynamonem
- Chrupiące ziemniaczki w ostrym sosie
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Kopytka z suszonymi pomidorami i kurkami
- Pizza rzymska
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Dżem z włoskich śliwek
- Tort malinowy
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Witaminowe smoothies
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- DESER SZAMPAŃSKI
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1299 dni temu
Na zdjęciu łosoś pieczony w naczyniu żaroodpornym w sosie a w przepisie jakaś folia...
odpowiedz
2126 dni temu
Bardzo lubię Wasze przepisy, ale w wielu pojawia się folia aluminiowa użyta do pieczenia, a to bardzo szkodliwe dla zdrowia. Pomyślcie też o takich rzeczach przy przepisach
odpowiedz
2131 dni temu
Gościu, a może użyj wyobraźni i sobie wyobraź, że tak podajesz tego łososia? Już bez folii, a z cząstkami cytryny i kolendrą? Zdjęcie tyle ci podpowiada, a ty się burzysz :D
odpowiedz
2131 dni temu
Bardzo lubię (ale teraz to już chyba 'lubiłem') przepisy z Lidla. Mała zagadka: czym się różni przepis od zdjęcia? Znajdź 3 szczegóły.
odpowiedz