Łosoś w orientalnej marynacie
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

W dużym naczyniu łączymy sos sojowy, oliwę, miód i musztardę. Cytrynę sparzamy, skórkę z połowy ocieramy, wyciskamy sok z połowy, imbir ścieramy – dodajemy do pozostałych składników. Dzwonka łososia myjemy, osuszamy, wkładamy do naczynia z marynatą, obtaczamy i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Dzwonka zawijamy w folię aluminiową z odrobiną marynaty. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20 minut. Podajemy z gotowanymi, młodymi ziemniakami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    1088 dni temu
    Na zdjęciu łosoś pieczony w naczyniu żaroodpornym w sosie a w przepisie jakaś folia...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1914 dni temu
    Bardzo lubię Wasze przepisy, ale w wielu pojawia się folia aluminiowa użyta do pieczenia, a to bardzo szkodliwe dla zdrowia. Pomyślcie też o takich rzeczach przy przepisach

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1919 dni temu
    Gościu, a może użyj wyobraźni i sobie wyobraź, że tak podajesz tego łososia? Już bez folii, a z cząstkami cytryny i kolendrą? Zdjęcie tyle ci podpowiada, a ty się burzysz :D

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1919 dni temu
    Bardzo lubię (ale teraz to już chyba 'lubiłem') przepisy z Lidla. Mała zagadka: czym się różni przepis od zdjęcia? Znajdź 3 szczegóły.

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!