
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
W dużym naczyniu łączymy sos sojowy, oliwę, miód i musztardę. Cytrynę sparzamy, skórkę z połowy ocieramy, wyciskamy sok z połowy, imbir ścieramy – dodajemy do pozostałych składników. Dzwonka łososia myjemy, osuszamy, wkładamy do naczynia z marynatą, obtaczamy i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Dzwonka zawijamy w folię aluminiową z odrobiną marynaty. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20 minut. Podajemy z gotowanymi, młodymi ziemniakami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sernik pistacjowy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Jajka na miękko
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Boczek pieczony
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Nuggetsy z kurczaka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pieczona ryba po grecku
- Mini burgery
- Zupa grzybowa z makaronem
- Uszka z grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
1626 dni temu
Na zdjęciu łosoś pieczony w naczyniu żaroodpornym w sosie a w przepisie jakaś folia...
Odpowiedz
2452 dni temu
Bardzo lubię Wasze przepisy, ale w wielu pojawia się folia aluminiowa użyta do pieczenia, a to bardzo szkodliwe dla zdrowia. Pomyślcie też o takich rzeczach przy przepisach
Odpowiedz
2457 dni temu
Gościu, a może użyj wyobraźni i sobie wyobraź, że tak podajesz tego łososia? Już bez folii, a z cząstkami cytryny i kolendrą? Zdjęcie tyle ci podpowiada, a ty się burzysz :D
Odpowiedz
2457 dni temu
Bardzo lubię (ale teraz to już chyba 'lubiłem') przepisy z Lidla. Mała zagadka: czym się różni przepis od zdjęcia? Znajdź 3 szczegóły.
Odpowiedz