Łosoś w orientalnej marynacie

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

W dużym naczyniu łączymy sos sojowy, oliwę, miód i musztardę. Cytrynę sparzamy, skórkę z połowy ocieramy, wyciskamy sok z połowy, imbir ścieramy – dodajemy do pozostałych składników. Dzwonka łososia myjemy, osuszamy, wkładamy do naczynia z marynatą, obtaczamy i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Dzwonka zawijamy w folię aluminiową z odrobiną marynaty. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20 minut. Podajemy z gotowanymi, młodymi ziemniakami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Kulebiak z łososiem

Kulebiak wcale nie musi być z kapustą. Decydując się na łososia też stworzysz wspaniałe danie. Wypróbuj nasz przepis.

Kulebiak z łososiem sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Łosoś w sosie curry

Sposób na udany obiad? Pieczony łosoś w wyrazistym, kremowym sosie curry z pomidorami i dodatkiem mleka kokosowego.

Łosoś w sosie curry sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Łosoś w warzywach na ostro

Wyśmienita mieszanka smakowa w pikantnym stylu: kolorowy miks warzyw podany z soczystym kawałkiem smażonego łososia.

Łosoś w warzywach na ostro sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Łosoś w maku z sosem szmaragdowym

Przepis dla fanów łososia i nieoczywistych smaków - delikatna ryba w makowej panierce, spowita szmaragdowym sosem.

Łosoś w maku z sosem szmaragdowym sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    1524 dni temu
    Na zdjęciu łosoś pieczony w naczyniu żaroodpornym w sosie a w przepisie jakaś folia...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2350 dni temu
    Bardzo lubię Wasze przepisy, ale w wielu pojawia się folia aluminiowa użyta do pieczenia, a to bardzo szkodliwe dla zdrowia. Pomyślcie też o takich rzeczach przy przepisach

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2355 dni temu
    Gościu, a może użyj wyobraźni i sobie wyobraź, że tak podajesz tego łososia? Już bez folii, a z cząstkami cytryny i kolendrą? Zdjęcie tyle ci podpowiada, a ty się burzysz :D

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2355 dni temu
    Bardzo lubię (ale teraz to już chyba 'lubiłem') przepisy z Lidla. Mała zagadka: czym się różni przepis od zdjęcia? Znajdź 3 szczegóły.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!