Ryba pieczona
Ryba pieczona z warzywami – jak ją przyrządzić?
Największe pole do popisu daje ryba pieczona w warzywach. Tych jest przecież tak wiele, że codziennie możecie ją zestawiać z innymi. Pieczoną rybę z warzywami można zresztą przyrządzić nie tylko w piekarniku, ale również w folii aluminiowej na grillu. Ten sposób na pieczoną rybę z warzywami sprawdzi się zwłaszcza podczas sezonu letniego. A w pozostałych okresach roku można zadowolić się równie pyszną rybą pieczoną z warzywami w folii w piekarniku. Najłatwiej wtedy posłużyć się gotowymi opakowaniami, do których tylko wkłada się zamarynowaną rybę i wstawia ją do nagrzanego piekarnika. Podobnie przygotowuje się rybę pieczoną w rękawie z warzywami. Macie ochotę na więcej szczegółów? Udajcie się do Kuchni Lidla, gdzie znajdziecie m.in. przepisy na:
- rybę pieczoną z ziemniakami – cassolette z łososiem i ziemniakami
- rybę pieczoną z pieczarkami – karp pieczony z grzybami
- rybę pieczoną z cukinią – kolorowa ryba w srebrnych papilotach
Ryba pieczona w sosie? Pomysł na smaczny i zdrowy obiad
Gdyby jednak kiedykolwiek naszła was ochota na inną wersję pieczonej ryby aniżeli ta z warzywami, to koniecznie spróbujcie przyrządzić ją w sosie. Nieważne, czy waszą rybę pieczoną podacie w sosie pomidorowym, śmietanowym czy jeszcze innym, ważne tylko, abyście pamiętali o doborze odpowiednich przypraw. Kuchnia azjatycka znacznie różni się np. od kuchni greckiej, dlatego sos sojowy niekoniecznie współgra ze śródziemnomorskimi dodatkami. Jeśli nie chcecie więc popełnić kulinarnej gafy, to proponujemy zajrzeć do sprawdzonych przepisów Kuchni Lidla. Z nimi macie gwarancję idealnej kompozycji smaków!
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
Szukasz pomysłów na proste i smaczne dania, które można przyrządzić wszędzie? Wypróbuj przepis Karola na pstrąga z ogniska podanego na salsie z pieczonej papryki i suszonych śliwek!

Dorsz w owsianej panierce z frytkami z warzyw
Świetny pomysł na pożywny i szybki obiad – nie tylko dla małych smakoszy! Sprawdź przepis na dorsza w chrupiącej panierce podanego z lekkimi frytkami i jogurtowym sosem!


Pieczony sandacz z cebulą i kaparami
Delikatny sandacz pieczony z cebulą to całkiem nowy pomysł na rybę, który odświeży Twoje menu! Sięgnij po przepis Karola na eleganckie i proste danie dla fanów wyjątkowych smaków.

Pieczona ryba z pikantnymi warzywami
Do pieczonej ryby warto wykorzystać młode warzywa! Świeże wiosenne danie według pomysłu Karola Okrasy.

Dorsz z ratatouille
Chrupiące i aromatyczne warzywa to główny składnik francuskiego ratatouille. Karol przygotuje je w wersji z soczystym filetem z dorsza! Spróbujecie?


Zębacz smugowy pieczony w limonkowej marynacie
Najsmaczniejsze przepisy często są bardzo proste – tak jest i w tym przypadku! Poznaj przepis na pieczonego zębacza z limonką i kaparami.

Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
Takiego karpia możesz podać nie tylko od święta! Skąpany w domowym sosie teriyaki z dodatkiem chrupiących warzyw jest doskonałym pomysłem na szybki obiad!

Sakiewki nadziewane plamiakiem i krewetkami podawane z zielonymi szparagami
Pyszne filety z plamiaka z krewetkami i szparagami przygotujesz w niecałą godzinę! Wypróbuj przepis!

Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
Jak przyrządzić dorsza? Karol przygotował wersję z sosem piwnym i szpinakiem. Wypróbuj koniecznie!


Bigos rybny
Bigos rybny to nietypowa wersja doskonale znanej wszystkim potrawy. Idealne danie dla miłośników ryb!


Pieczona ryba po grecku
Zobacz, jak łatwo przygotować rybę po grecku w odsłonie odchudzonej. Smakuje doskonale na ciepło i na zimno.


Pikantna sałatka z ziemniakami, fasolką i łososiem
Gotowany łosoś, młode ziemniaki i chrupiącą fasolką. Ta sałatka to doskonały pomysł na szybki obiad.

