Pieczona ryba z pikantnymi warzywami

Karol Okrasa


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • naczynie żaroodporne z przykrywką,
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (bez termoobiegu).

KROK 1: przygotowujemy rybę

Rybę marynujemy w soli i pieprzu. Odkładamy do lodówki.

KROK 2: Pieczemy warzywa

Pietruszkę i marchewkę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w plastry o szerokości ok. 2 cm. Por myjemy i kroimy w plastry o szerokości 1 cm. W naczyniu żaroodpornym rozgrzewamy oliwę. Przesmażamy pietruszkę, marchewkę i por. Dodajemy posiekany czosnek, pokrojoną na kawałki dymkę i gałązki tymianku. Podlewamy odrobiną wody, naczynie zamykamy przykrywką i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 20 minut.

Warzywa wyciągamy z piekarnika, mieszamy. Dodajemy seler naciowy pokrojony w paski, curry i mleczko kokosowe. Wstawiamy do piekarnika na kolejne 10 minut.

KROK 3: Pieczemy rybę

Rybę układamy na warzywach w naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy skórką otartą z limonki. Zapiekamy kolejne 10 minut.

Danie posypujemy posiekaną kolendrą i szczypiorkiem. Skrapiamy sokiem z limonki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Ryba smażona z sałatką z fasoli

Sałatka z dwoma rodzajami fasoli i aromatycznymi przyprawami doskonale podkreśla smak smażonego łupacza.

Ryba smażona z sałatką z fasoli

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Daria Ładocha

Ryba pieczona w ziołowym pesto

Łatwy sposób na pełną smaku rybę? Zajrzyj do przepisu Darii na pieczonego dorsza z pesto i ryżem jaśminowym!

Ryba pieczona w ziołowym pesto sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Smażona ryba na purée z groszku

Jak smakuje ryba z dodatkiem zielonego purée? Pysznie! Wypróbuj nasz pomysł na szybki obiad!

Smażona ryba na purée z groszku sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!