
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- naczynie żaroodporne z przykrywką,
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
KROK 1: przygotowujemy rybę
Rybę marynujemy w soli i pieprzu. Odkładamy do lodówki.
KROK 2: Pieczemy warzywa
Pietruszkę i marchewkę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w plastry o szerokości ok. 2 cm. Por myjemy i kroimy w plastry o szerokości 1 cm. W naczyniu żaroodpornym rozgrzewamy oliwę. Przesmażamy pietruszkę, marchewkę i por. Dodajemy posiekany czosnek, pokrojoną na kawałki dymkę i gałązki tymianku. Podlewamy odrobiną wody, naczynie zamykamy przykrywką i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 20 minut.
Warzywa wyciągamy z piekarnika, mieszamy. Dodajemy seler naciowy pokrojony w paski, curry i mleczko kokosowe. Wstawiamy do piekarnika na kolejne 10 minut.
KROK 3: Pieczemy rybę
Rybę układamy na warzywach w naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy skórką otartą z limonki. Zapiekamy kolejne 10 minut.
Danie posypujemy posiekaną kolendrą i szczypiorkiem. Skrapiamy sokiem z limonki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Krokiety z mięsem
- Makowiec japoński
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba po japońsku
- Pierniki
- Makówki śląskie
- Ciasto marchewkowe
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
- Sałatka gyros
- Śledź w oleju
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)