Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- naczynie żaroodporne z przykrywką,
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
KROK 1: przygotowujemy rybę
Rybę marynujemy w soli i pieprzu. Odkładamy do lodówki.
KROK 2: Pieczemy warzywa
Pietruszkę i marchewkę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w plastry o szerokości ok. 2 cm. Por myjemy i kroimy w plastry o szerokości 1 cm. W naczyniu żaroodpornym rozgrzewamy oliwę. Przesmażamy pietruszkę, marchewkę i por. Dodajemy posiekany czosnek, pokrojoną na kawałki dymkę i gałązki tymianku. Podlewamy odrobiną wody, naczynie zamykamy przykrywką i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 20 minut.
Warzywa wyciągamy z piekarnika, mieszamy. Dodajemy seler naciowy pokrojony w paski, curry i mleczko kokosowe. Wstawiamy do piekarnika na kolejne 10 minut.
KROK 3: Pieczemy rybę
Rybę układamy na warzywach w naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy skórką otartą z limonki. Zapiekamy kolejne 10 minut.
Danie posypujemy posiekaną kolendrą i szczypiorkiem. Skrapiamy sokiem z limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Ryba smażona z sałatką z fasoli
Sałatka z dwoma rodzajami fasoli i aromatycznymi przyprawami doskonale podkreśla smak smażonego łupacza.
Pieczona ryba po grecku
Zobacz, jak łatwo przygotować rybę po grecku w odsłonie odchudzonej. Smakuje doskonale na ciepło i na zimno.
Ryba pieczona w ziołowym pesto
Łatwy sposób na pełną smaku rybę? Zajrzyj do przepisu Darii na pieczonego dorsza z pesto i ryżem jaśminowym!
Smażona ryba na purée z groszku
Jak smakuje ryba z dodatkiem zielonego purée? Pysznie! Wypróbuj nasz pomysł na szybki obiad!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tagliatelle z bakłażanem, papryką, rukolą i szynką San Daniele
- Krewetki w czerwonym curry
- Orzechowa caponata z pieczonym dorszem
- Łosoś z salsą z botwinki i maślanymi szparagami
- Naleśniki jogurtowe z syropem kokosowym z sałatką z truskawek i ogórka
- Babeczki dyniowe
- Rosół z gęsi z warzywami
- Burgery z tofu
- Ramen
- Gulasz z pomarańczami i dynią
- Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami
- Pieczone warzywa z sosem jogurtowym
- Omlet z cukinią i bobem
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Ekspresowy sorbet z melona
- Lody truskawkowe z bazylią
- Dorsz z chorizo i rozmarynem
- Ośmiornica z grilla z sosem cytrynowo-pietruszkowym
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Herbaciane paluszki
- Lody domowe w dwóch smakach
- Pieczone gruszki z nadzieniem i bezą
- Mieszanka przyprawowa do grilla
- Pudding chia z solonym karmelem
- Konfitura czereśniowa z nasionami chia
- Słodkie przekąski sylwestrowe
- Makówki śląskie
- Raita z ogórków i bakłażana
- Pudding jaglany z kaki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)