
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy sałatkę
Zieloną fasolkę oczyszczamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 12-15 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Czerwoną fasolę odcedzamy na sitku, opłukujemy i osączamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącym oleju przez 1-2 minuty aż do zeszklenia. Dodajemy ziarna gorczycy i kolendrę, smażymy razem przez 1-2 minuty. Doprawiamy octem, cukrem, solą i pieprzem cayenne. Mieszamy z oboma rodzajami fasoli. Marynujemy przez 1 godzinę. Pomidory oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dodajemy przed podaniem do sałaty, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 2: Przygotowujemy rybę
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z pozostałymi przyprawami i przekładamy na płaski talerz. Masło roztapiamy, przelewamy na drugi talerz i studzimy.
Filety z łupacza myjemy, osuszamy i solimy. Obtaczamy najpierw w maśle, a następnie w mieszance przypraw, lekko przyciskamy. Smażymy na gorącym oleju przez około 3 minuty z każdej strony, aż mieszanka przypraw będzie prawie czarna. Podajemy z sałatką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makówki śląskie
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Łazanki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kutia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Nuggetsy z kurczaka
- Domek z piernika
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Jajka na miękko
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ryba po japońsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Golonka pieczona po bawarsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)