Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy sałatkę
Zieloną fasolkę oczyszczamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 12-15 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Czerwoną fasolę odcedzamy na sitku, opłukujemy i osączamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącym oleju przez 1-2 minuty aż do zeszklenia. Dodajemy ziarna gorczycy i kolendrę, smażymy razem przez 1-2 minuty. Doprawiamy octem, cukrem, solą i pieprzem cayenne. Mieszamy z oboma rodzajami fasoli. Marynujemy przez 1 godzinę. Pomidory oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dodajemy przed podaniem do sałaty, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 2: Przygotowujemy rybę
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z pozostałymi przyprawami i przekładamy na płaski talerz. Masło roztapiamy, przelewamy na drugi talerz i studzimy.
Filety z łupacza myjemy, osuszamy i solimy. Obtaczamy najpierw w maśle, a następnie w mieszance przypraw, lekko przyciskamy. Smażymy na gorącym oleju przez około 3 minuty z każdej strony, aż mieszanka przypraw będzie prawie czarna. Podajemy z sałatką.
Zobacz podobne
przepisy
Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
Przygotuj danie inspirowane kuchnią włoską – risotto ze szpinakiem i rybą z dodatkiem białego wina!
Łupacz z salsą pomidorową
Smaczna ryba podana w towarzystwie warzyw. Wypróbuj przepis na łupacza z salsą pomidorową!
Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
Dorada to pyszna ryba, która zasługuje na odpowiednią marynatę przed grillowaniem. Możesz też jej użyć do innych ryb...
Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Smakowity pstrąg przesiąknięty nutą cytrynową oraz aromatem świeżej szałwii, owinięty w delikatne plastry szynki.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Słoneczny łosoś
- Etiopski gulasz z kapusty
- Łupacz z salsą pomidorową
- Sałatka z bobu z pesto z prażonej dymki
- Łopatka wieprzowa w sosie chrzanowym
- Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
- Gulasz cielęcy po azjatycku
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Wegański bigos ze smażonym tofu i sezamem
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Andaluzyjska kanapka serranito
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkami
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkowym ceviche
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z kurczakiem
- Kaszotto z młodą kapustą
- Salsa z mango i awokado
- Kutia w pieczonych jabłkach i gruszkach
- Frykadele drobiowe z sałatą
- Krem karmelowy (Dulce de leche)
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Pudding z letnich owoców
- Paluchy wiedźmy
- Pesto eggs – jajka sadzone na domowym pesto
- Piada wraps
- Panzanella – sałatka z pomidorami i czerstwym pieczywem
- Zimowa surówka z czerwoną kapustą, orzechami włoskimi i pomarańczami
- Miętowe torciki z jagodami
- Muffinki wielkanocne
- Wegańskie ciasto kawowe z gruszkami
- Skrzydełka z kalafiora z domowym sosem BBQ
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)