Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy salsę
Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki. Czosnek kroimy w plasterki. Pietruszkę i małą cebulę drobno siekamy. Wszystko mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Odstawiamy do przegryzienia się smaków.
Krok 2: Marynujemy filety
Filety myjemy, osuszamy. Z połowy sparzonej i wyszorowanej pomarańczy ścieramy skórkę. Łączymy z wyciśniętym sokiem. Dodajemy miód, oliwę z oliwek – mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną soku z cytryny. Filety wkładamy do marynaty na około 15 minut.
Krok 3: Smażymy rybę
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej z obu stron, od czasu do czasu polewając marynatą.
Podajemy z salsą oraz młodymi ziemniaczkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Sernik pistacjowy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Przekąski sylwestrowe
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka gyros
- Śledź w oleju
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Krokiety z mięsem
- Łazanki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Makowiec japoński
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)