Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy salsę
Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki. Czosnek kroimy w plasterki. Pietruszkę i małą cebulę drobno siekamy. Wszystko mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Odstawiamy do przegryzienia się smaków.
Krok 2: Marynujemy filety
Filety myjemy, osuszamy. Z połowy sparzonej i wyszorowanej pomarańczy ścieramy skórkę. Łączymy z wyciśniętym sokiem. Dodajemy miód, oliwę z oliwek – mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną soku z cytryny. Filety wkładamy do marynaty na około 15 minut.
Krok 3: Smażymy rybę
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej z obu stron, od czasu do czasu polewając marynatą.
Podajemy z salsą oraz młodymi ziemniaczkami.
Zobacz podobne
przepisy
Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
Wypróbuj przepis Karola Okrasy na okonia morskiego z grilla z pysznymi dodatkami!
Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
Smakowite płaty śledziowe owinięte boczkiem, a do tego prażona cebulka z jabłkiem i suszonymi owocami – to musi być pyszne!
Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
Dorada to pyszna ryba, która zasługuje na odpowiednią marynatę przed grillowaniem. Możesz też jej użyć do innych ryb...
Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Smakowity pstrąg przesiąknięty nutą cytrynową oraz aromatem świeżej szałwii, owinięty w delikatne plastry szynki.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Filet z łososia z kaszą jęczmienną i kremem z kalafiora
- Faszerowane pomidorki koktajlowe
- Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą
- Pomidorowy pstrąg z imbirem
- Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką
- Kurczak z chili
- Schab ze smażonymi bananami
- Jesiotr w sosie oliwkowym
- Łosoś smażony z zapiekanką z kalafiora z serem cheddar
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Ryba smażona z sałatką z fasoli
- Smażona ryba na purée z groszku
- Zupa pomidorowa z ciecierzycą i ananasem
- Ryba pod kruszonką na parze
- Sałatka śniadaniowa z jajkiem w koszulce
- Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Zabajone z owocami
- Limes z mango i limonki
- Sernik z marakują
- Owocowy róg obfitości z lodami waniliowymi
- Jabłecznik
- Karmelizowana brukselka
- Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa)
- Biszkopt szpinakowo-bazyliowy z musem malinowo-jogurtowym
- Biszkopt z masą śmietanową i galaretką
- Koreański dosirak – ryż z przystawkami w pudełku
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Zapiekanka ziemniaczana z dorszem
- Faszerowane papryki na Halloween
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)