Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- ręcznik papierowy
- tarkę
- blender
- naczynie do gotowania na parze
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Masło wyjmij z lodówki i zostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękło.
MASŁO MUSZTARDOWE
Masło mieszamy z musztardą, miodem, posiekanym rozmarynem i startą skórką z cytryny. Odstawiamy.
OKOŃ
Okonie oczyszczamy i skrobiemy. Dokładnie myjemy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Delikatnie nacinamy skórę i mięso, następnie marynujemy w oliwie z oliwek. Grillujemy, smarując co jakiś czas masłem musztardowym, aż skórka się lekko przypiecze z każdej strony.
Uwaga: dobrze jest ułożyć ryby na drewnianym ruszcie, by się nie przypaliły, a następnie grillować około 6-8 minut, smarując co jakiś czas masłem.
PESTO
Ser ścieramy na tarce. Wszystkie składniki na pesto dokładnie miksujemy w blenderze na gęstą masę.
ZIEMNIAKI Z GRILLA
Wczesne ziemniaki gotujemy na parze, następnie kroimy je na grube plastry lub na pół, jeśli ziemniaki są małe. Marynujemy w oliwie z oliwek i pieczemy na grillu na złoty kolor. Przed podaniem mieszamy z pesto. Grillowane okonie podajemy z ziemniakami z pesto.
Zobacz podobne
przepisy
Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.
Okoń morski w sosie cytrusowym
Pieczony filet z okonia morskiego skropiony cytryną i podany w towarzystwie kremowego sosu śmietanowego z cytrusami.
Filet z łososia z kremowym coulis z soczewicy i pastą z oliwek
Wystarczy niecała godzina, by ze świeżego łososia wyczarować przepyszne danie!
Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
Smakowite płaty śledziowe owinięte boczkiem, a do tego prażona cebulka z jabłkiem i suszonymi owocami – to musi być pyszne!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
- Bruschetty z mozzarellą
- Okoń morski w sosie cytrusowym
- Schab z racuchami w sosie cebulowym z sałatką z buraków
- Kaczka w winie z suszonymi śliwkami i pieczonymi buraczkami
- Makaron z kurczakiem i serkiem mascarpone
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Okoń nilowy ze szparagami
- Schab ze śliwką z grillowanymi batatami
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Minipizza z kabanosami
- Rosół z gęsi z warzywami
- Owoce z kruszonką owsianą
- Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
- Wegańskie hot dogi z soczewicy
- Sałatka chlebowa z jajem poszetowym według Okrasy
- Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
- Zupa fasolowa
- Limonkowa babka majonezowa
- Petit salé, czyli francuska potrawka z peklowaną wieprzowiną i soczewicą
- Kurczak duszony w piwie
- Sos grzybowy ze świeżych grzybów – przepis
- Kiszone i suszone pomidory
- Babeczki jogurtowe z owocami
- Kuleczki z koziego sera
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Ekspresowe konfitury: malinowa i borówkowa
- Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
- Kruche ciasteczka – przepis
- Sos do pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2638 dni temu
Cudowne połączenie smaków :) Ziemniaki to świetny dodatek zarówno do ryb jak i do mięs.
odpowiedz