Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Umytą i osuszoną rybę oprószamy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy w folii w piekarniku nagrzanym do 180°C około 15 minut.
Do garnka wlewamy sok z pomarańczy, zagotowujemy. Dodajemy śmietanę, gotujemy chwilę, aż sos zacznie gęstnieć. Robimy zasmażkę z masła i mąki. Dodajemy do sosu, dokładnie mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem, 2 łyżkami soku z cytryny.
Upieczoną rybę układamy na talerzu, polewamy sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Sum w śmietanie
Pyszne kawałki gotowanego suma podawane z ciepłym sosem śmietanowym wzbogaconym aromatem chrzanu oraz natką pietruszki.
Śledź świeży pieczony
Śledź w nowej odsłonie – marynowany w ziołach, a następnie upieczony i podany z ciemnym pieczywem oraz świeżą sałatą.
Kurek w ziołach
Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!
Tołpyga w jajecznicy
Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Królik w sosie pieczarkowym
- Gnocchi w sosie z gorgonzoli
- Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym
- Dorada z grilla z sosem cytrynowym
- Kaczka orientalna w tortilli
- Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
- Kurczak w ziołach z pieczonymi słodkimi warzywami
- Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
- Okoń nilowy ze szparagami
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Ryż basmati z kurczakiem w sosie pomarańczowym
- Mintaj z sosem bordelaise
- Tagliatelle i dorsz w sosie szafranowo-pomarańczowym
- Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
- Dutch baby z gruszkami i śliwkami
- Tiramisu ze śliwkami
- Pieczony łosoś z komosą ryżową i świeżymi warzywami
- Pasztet z karpia z suszonymi owocami
- Klopsiki zapiekane z serem provolone
- Humus z tahiną i płatkami chili
- Królik w prawdziwkach z majerankiem i pieczonym topinamburem
- Kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
- Zapiekanki w stylu włoskim
- Stromboli z salami, pieczarkami i serem
- Dorsz z kuskusem brokułowo-kalafiorowym
- Kawa z imbirem
- Babka marmurkowa
- Panini z grillowanymi warzywami
- Ciastka pisanki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)