Okoń morski w sosie cytrusowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Umytą i osuszoną rybę oprószamy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy w folii w piekarniku nagrzanym do 180°C około 15 minut.

Do garnka wlewamy sok z pomarańczy, zagotowujemy. Dodajemy śmietanę, gotujemy chwilę, aż sos zacznie gęstnieć. Robimy zasmażkę z masła i mąki. Dodajemy do sosu, dokładnie mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem, 2 łyżkami soku z cytryny.

Upieczoną rybę układamy na talerzu, polewamy sosem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram