Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Umytą i osuszoną rybę oprószamy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy w folii w piekarniku nagrzanym do 180°C około 15 minut.
Do garnka wlewamy sok z pomarańczy, zagotowujemy. Dodajemy śmietanę, gotujemy chwilę, aż sos zacznie gęstnieć. Robimy zasmażkę z masła i mąki. Dodajemy do sosu, dokładnie mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem, 2 łyżkami soku z cytryny.
Upieczoną rybę układamy na talerzu, polewamy sosem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Krokiety z mięsem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ryba z piekarnika
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)