
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Umytą i osuszoną rybę oprószamy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy w folii w piekarniku nagrzanym do 180°C około 15 minut.
Do garnka wlewamy sok z pomarańczy, zagotowujemy. Dodajemy śmietanę, gotujemy chwilę, aż sos zacznie gęstnieć. Robimy zasmażkę z masła i mąki. Dodajemy do sosu, dokładnie mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem, 2 łyżkami soku z cytryny.
Upieczoną rybę układamy na talerzu, polewamy sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Sum w śmietanie
Pyszne kawałki gotowanego suma podawane z ciepłym sosem śmietanowym wzbogaconym aromatem chrzanu oraz natką pietruszki.

Śledź świeży pieczony
Śledź w nowej odsłonie – marynowany w ziołach, a następnie upieczony i podany z ciemnym pieczywem oraz świeżą sałatą.

Kurek w ziołach
Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!

Tołpyga w jajecznicy
Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.

Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka ziemniaczana do grilla
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Kotlet pożarski – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mus truskawkowy
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)