Okoń morski w sosie cytrusowym

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Umytą i osuszoną rybę oprószamy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy w folii w piekarniku nagrzanym do 180°C około 15 minut.

Do garnka wlewamy sok z pomarańczy, zagotowujemy. Dodajemy śmietanę, gotujemy chwilę, aż sos zacznie gęstnieć. Robimy zasmażkę z masła i mąki. Dodajemy do sosu, dokładnie mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem, 2 łyżkami soku z cytryny.

Upieczoną rybę układamy na talerzu, polewamy sosem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Sum w śmietanie

Pyszne kawałki gotowanego suma podawane z ciepłym sosem śmietanowym wzbogaconym aromatem chrzanu oraz natką pietruszki.

Sum w śmietanie

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Śledź świeży pieczony

Śledź w nowej odsłonie – marynowany w ziołach, a następnie upieczony i podany z ciemnym pieczywem oraz świeżą sałatą.

Śledź świeży pieczony

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kurek w ziołach

Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!

Kurek w ziołach

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 2 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Tołpyga w jajecznicy

Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.

Tołpyga w jajecznicy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 5 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!